Specificații metale

Există multe metale feroase şi neferoase diferite şi aliaje ale acestora şi, prin urmare, nu este uşor de a structura specificaţiile metalice într-un mod uniform.

Specificaţiile metalice sunt adesea definite de standarde, care pot specifica produsele din metal, condiţiile de livrare şi proprietăţile metalelor în modul lor propriu, specific.

Multe materiale feroase şi neferoase din întreaga lume sunt grupate pe baza compoziţiei chimice sau proprietăților mecanice, şi, uneori, pe baza unor condiţii de livrare, cum ar fi produse plate, bare sau țevi. Este important să reţinem că cele mai multe din specificațiile metalice sunt documente complexe, care nu pot fi comprimate într-o singură linie de text.

În Statele Unite, cel mai des utilizat standard pentru metale este cel publicat de ASTM; aceste specificări ale metalelor reprezintă un comun acord trasat de la producătorii, prelucrătorii şi de la utilizatorii produselor metalice.

Multe din specificările ASTM au fost adoptate de Societatea americană a inginerilor mecanici (ASME) cu puține sau fără modificări. ASME utilizează prefixul S pentru specificările ASTM; de exemplu, ASME SA 249 şi ASTM A 249 sunt aceeași. De asemenea, SAE adesea foloseşte specificatii ASTM pentru definirea proprietăţilor pentru bare, fire şi alte produse.

Euronorom (prescurtarea EN) este un sistem de standardizare armonizat a ţărilor europene. Deşi este acceptat şi utilizat în mod eficient în toate ţările europene, specificațiile metalice din sistemele naţionale "învechite", cum ar fi DIN-ul german, BS britanic, AFNOR francez şi UNI italian, pot adesea fi găsite în multe documente.

Standardele japoneze JIS sunt dezvoltate de Comitetul japonez pentru standarde industriale (JISC - Japanese Industrial Standards Committee) din Tokyo. Acesta este un sistem bine elaborat, care a fost folosit des în Asia şi zona Pacificului ca o bază pentru alte sisteme naţionale cu specificaţii metalice, cum ar fi cele coreeane, chineze şi taiwaneze.



Baza de date Total Materia reuneste proprietatile globale a metalelor într-o baza de date integrata în care se pot efectua cautari. Acces rapid si usor la proprietatile mecanice, compozitia chimica, tabele de referinta încrucisata, si multe altele ofera utilizatorilor o cantitate imensa de informa?ii fara precedent. Faceti clic pe butoanele de mai jos pentru a afla mai multe din Turul ghidat sau pentru a testa baza de date Total Materia.

Specificații metale în Total Materia

Baza de date Total Materia include mai mult de 350,000 de grade de oțel din întreaga lume. Compozițiile lor chimice, proprietățile mecanice şi fizice, referințele încrucișate şi multe altele sunt doar la un clic distanță.

Găsirea unui grad de oțel în baza de date este foarte ușoară şi durează câteva secunde. De exemplu, să ne uităm la proprietățile oțelului Si-Mo ductil grad B conform USA/SAE.

Pur şi simplu utilizați Căutare Rapidă de pe pagina de pornire, introduceți desemnarea și selectați SAE din lista cu standarde.

Metal specifications: Search for the USA/SAE steel grade Si-Mo Ductile Grade B

După ce faceţi clic pe material, apare o listă cu subgrupuri. În Total Materia, termenul "subgrupuri" se referă la specificațiile standard care definesc proprietățile oțelului; în cazul acesta este selectată specificația SAE J 2515. Rețineți că proprietățile definite în conformitate cu specificații diferite pot fi diverse în mod semnificativ.

Metal Specification: List of specifications that define properties of the steel grade Si-Mo Ductile Grade B
Metal Specification: Chemical composition of the steel grade Si-Mo Ductile Grade B
Metal Specification: Cross-reference table of the steel grade Si-Mo Ductile Grade B
Metal Specification: Mechanical properties of the steel grade Si-Mo Ductile Grade B
Metal Specification: Physical properties of the steel grade Si-Mo Ductile Grade B
Metal Specification: Properties of the steel grade Si-Mo Ductile Grade B on elevated temperatures