Metaal Specificaties

Er zijn vele verschillende ijzer- en nietijzer metalen en legeringen. Het is niet gemakkelijk om de metaaleigenschappen te categoriseren op een uniforme manier.

Metaal specificaties worden vaak gedefinieerd door Normen, welke specifieke metalen, leveringsvoorwaarden en de eigenschappen van metalen weergeven elk op hun eigen manier.

Ferro- en Nonferro materialen van over de hele wereld worden gegroepeerd op basis van hun chemische compositie en mechanische eigenschap, ook op basis van leveringscondities zoals vorm, denk aan balken en buizen. Onthoudt goed dat de complexiteit van documentatie over metaal specificaties niet kan worden weergegeven in een lijn tekst.

In de vereningde staten van Amerika worden de metaal specificaties uitegegeven door ASTM; deze metaal specificaties representeren de consensus op gemaakt door producenten, fabrikanten en gebruikers van metaal producten.

Veel van de ASTM-specificaties zijn goedgekeurd door de Amerikaanse samenleving van Mechanical Engineers (ASME) met lichte of geen wijzigingen. ASME maakt gebruik van het voorvoegsel s met de ASTM specificaties; bijvoorbeeld, zijn ASME SA 249 en ASTM A 249 hetzelfde. SAE gebruikt ook, vaak ASTM specificaties voor het definiëren van de eigenschappen van bars, draden en andere producten.

Euronorom (afkorting nl) is een systeem van geharmoniseerde standaardisatie van Europese landen. Hoewel het is aanvaard en effectief wordt gebruikt in alle Europese landen, metalen specificaties volgens "verouderde" nationale systemen, zoals de Duitse DIN, Britse BS, Frans AFNOR en Italiaanse UNI kan nog steeds vaak worden gevonden in vele documenten.

Japans JIS standaard specificaties zijn ontwikkeld door het Japanse Comité voor industriële normen (JISC) in Tokio. Dit is een goed uitgewerkt systeem, die vaak is gebruikt in Azië en de Pacific gebied als basis voor andere nationale systemen voor metalen specificaties, zoals de Koreaanse, Chinese en Taiwanese.

Andere gebruikte metalen specificaties omvatten die zijn afgegeven door de internationale organisatie voor normalisatie (ISO), alsmede de Russische GOST, dat is praktisch de de facto standaard voor de hele Gemeenschap van onafhankelijke staten.De Total Materia database brengt alle globale metaal eigenschappen bij elkaar onder een dak in de vorm van een database. Snel en makkelijk toegang tot mechanische eigenschappen, chemische samenstelling, kruisverwijzingstabellen en voorziet gebruikers van een ongeëvenaarde rijkdom aan informatie. Klik op de knop om de Total Materia database uit te proberen.

Metaal Specificaties in Total Materia

De sleutel Total Materia database bevat meer dan 350.000 staalsoorten van over de hele wereld. Hun chemische samenstelling, mechanische en fysische eigenschappen, kruisverwijzingen en meer zijn slechts een klik verwijderd.

Een staalkwaliteit vinden in de database is zeer eenvoudig en duurt seconden. Bijvoorbeeld, laten we eens kijken naar de eigenschappen van de staalkwaliteit Si-Mo Ductile Grade B volgens VS/SAE.

Eenvoudig gebruik van Snelzoeken op de introductiepagina van abonnees, voer de benaming in en selecteer SAE in de lijst standaard.

Metaal Specificaties: Zoek de Euronorm stalen rang Si-Mo Ductile Grade B

Na het klikken op het materiaal uit de resulterende lijst, verschijnt een lijst van deelgroepen. In Total Materia verwijst de term "subgroepen" naar specificaties waarin de eigenschappen van de staalkwaliteit; in dit geval is de specificatie SAE J 2515 geselecteerd. Let op dat de eigenschappen die zijn gedefinieerd volgens verschillende specificaties aanzienlijk kunnen afwijken.

Metaal Specificaties: lijst van specificaties waarin de eigenschappen van de staalkwaliteit Si-Mo Ductile Grade B

Samenstelling, kruisverwijzingen en eigenschappen van de staalkwaliteit Si-Mo Ductile Grade B kunnen vervolgens worden beoordeeld door te klikken op de juiste link. Zie hieronder voorbeelden.

Metaal Specificaties: chemische samenstelling van de staalkwaliteit Si-Mo Ductile Grade B
Metaal Specificaties: kruisverwijzingstabel van de staalkwaliteit Si-Mo Ductile Grade B
Metaal Specificaties: mechanische eigenschappen van het staal rang Si-Mo Ductile Grade BB
Metaal Specificaties: fysieke eigenschappen van het staal rang Si-Mo Ductile Grade B
Metaal Specificaties: eigenschappen van het staal rang Si-Mo Ductile Grade B op hoge temperaturen