Metal Specifikationer

Der er mange forskellige jernholdige og ikke-jernholdige metaller og legeringer og derfor er det ikke let at strukturere metalspecifikationer på en uniform måde.

Metal specifikationer defineres ofte fra standarder, som kan angive metalprodukter, leveringsbetingelser og egenskaberne for metaller i deres egne, specifikke måde.

Mange jernholdige og ikke-jernholdige materiale fra hele verden er grupperet på grundlag af kemisk sammensætning eller mekaniske egenskaber, og undertiden leveringsbetingelser, som flade produkter, stænger eller rør. Det er vigtigt at huske på, at de fleste metalspecifikationer er komplekse dokumenter, der ikke kan koges ned til en enkelt tekstlinje.

I USA er de mest udbredte metal specifikationer dem, der offentliggøres af ASTM; disse metal specifikationer repræsenterer konsensus mellem producenter, forarbejdningsindustrien og brugere af metal produkter.

Mange af ASTM specifikationerne er blevet taget og brugt af American Society of Mechanical Engineers (ASME) med få til ingen ændringer. ASME bruger præfikset S ved ASTM specifikationer; for eksempel, er ASME SA 249 og ASTM A 249 de samme. SAE bruger også, ofte ASTM specifikationer for at definere egenskaberne for barer, tråd og andre produkter.

Euronorm (forkortelse EN) er en harmoniseret standardisering fra de europæiske lande. Selv om den er accepteret og anvendt i alle europæiske lande, er metal specifikationer baseret på "forældede" nationale systemer, som tyske DIN, britiske BS, franske AFNOR og italienske UNI stadig ofte at finde i mange dokumenter.

Japanske JIS standard specifikationer er udviklet af Japanese Industrial Standards Committee (JISC) i Tokyo. Dette er et gennemarbejdet system, der ofte har været brugt i Asien og Stillehavsområdet som grundlag for andre nationale systemer for metal specifikationer, såsom koreanske, kinesiske og taiwanske.

Andre udbredte metal specifikationer omfatter dem udstedt af The International Organization for Standardization (ISO) samt russiske GOST, hvilket praktisktalt er de facto standarder for hele Fællesskabet af Uafhængige Stater.Total Materia databasen bringer globale metalegenskaber sammen i én integreret og søgbar database. Hurtigt og nem adgang til mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning, krydsreferencetabeller og mere giver brugeren en hidtil uset mængde af information. Klik på knappen nedenfor for at prøve Total Materia databasen.

Metal Specifikationer i Total Materia

Total Materia databasen indeholder mere end 350,000 ståltyper fra hele verden. Deres kemiske sammensætning, mekaniske og fysiske egenskaber, krydsreferencer og meget mere er kun et klik væk.

At finde en ståltype i databasen er meget let og tager kun sekunder. Lad os for eksempel undersøge egenskaberne for ståltype Si-Mo Duktilitet Grad B ifølge USA/SAE.

Bruge Hurtigsøgning på Abonnenters Hjemmeside, indtast betegnelsen og vælg SAE fra standard listen.

Metal specifikationer: Søg efter USA/SAE ståltype Si-Mo Duktilitet Grad B

Efter at have klikket på materialet, vises en liste over undergrupperne. I Total Materia, referer udtrykket “undergrupper” til specifikationerne som definerer egenskaberne for ståltypen; i dette tilfælde er specifikationen SAE J 2515 valgt. Bemærk, at egenskaber defineret i henhold til forskellige specifikationer kan variere betydeligt.

Metal Specifikation: Liste over specifikationer, der definere egenskaber for ståltypen Si-Mo Duktilitet Grad B

Sammensætning, krydsreferencer og egenskaber for ståltype Si-Mo Duktilitet Grad B kan da ses ved at klikke på de relevante links. Se nedenstående eksempler.

Metal Specifikation: Kemisk sammensætning for ståltype Si-Mo Duktilitet Grad B
Metal Specifikation: Krydsreferencetabel for ståltype Si-Mo Duktilitet Grad B
Metal Specifikation: Mekaniske egenskaber for ståltype Si-Mo Duktilitet Grad B
Metal Specifikation: Fysiske egenskaber for ståltype Si-Mo Duktilitet Grad B
Metal Specifikation: Egenskaber for ståltype Si-Mo Duktilitet Grad B på forhøjede temperaturer