Titanium Standarder

Flere systemer af titanium standarder er tilgængelige for at definere titanium legeringer, deres betegnelser, kemiske sammensætning og mekaniske egenskaber.

Ligesom for andre metaller er de vigtigste standarder for titanium US ASTM og SAE eller mere specifikt aerospace delen af AMS, europæiske Euronorm, tyske DIN, japansk JIS, internationale ISO, såvel som kinesiske GB og russiske GOST.

Titanium er i stand til at opnå fantastiske ændringer i mikrostrukturen ved variationer i de termomekaniske processer, og derfor har titanium en lang række egenskaber og funktioner som kan dækkes med et relativt lille antal af titanium legerings typer. Derfor er der omkring 50 titanium hovedtyper, der har betegnelser og anvendes i øjeblikket, selv om kun et par dusin er let tilgængelige kommercielt.

US ASTM titanium standarder anerkender omkring 40 titanium hovedtyper, hvor type 1-4 er rene (ulegerede). Titanium typer der er omfattet af ASTM og andre legeringer er også produceret for at opfylde luft-og rumfartsindustrien og militære specifikationer (SAE-AMS, MIL-T), samt ISO titanium standarder, Euronorm, GOST og japanske JIS titanium standarder. Selv om der er en overlapning mellem disse standarder for titanium, er de ikke indbyrdes udskiftelige. Den japanske Titanium branche, har i bestræbelserne på at opnå en mere global tilgang til titanium standarder, lavet repræsentationer for ensartede systemer af specifikationer.

Men det største problem med titanium standarder er ikke manglen af definerede standarder fra standard udviklingsorganisationers (SDOer) side, men i stedet de detaljerede, individuelle specifikationer fra luftfarts firmaerne hvilket begrænser produktionsserier. Hver luft- og rumfarts virksomhed har sin egen specifikation, som omfatter procesforløbet. Et procesforløb, som er tilladt af ét selskab tillades derfor måske ikke af et andet.

Dette resulterer i små serieproduktioner. Overproduktion kan opbevares men kan kun bruges af et selskab, som accepterer specifikationen, og materialet er formentlig overkvalificeret til industriel brug efter det har været igennem den meget nøje kvalitetskontrol der er i luft- og rumfartsindustrien. Ligeledes må den høje andel af materiale, der ender som skrot være nøje adskilt for at give den detaljerede oprindelses information, som kræves af luft- og rumfartsvirksomheder.Total Materia databasen bringer globale metalegenskaber sammen i én integreret og søgbar database. Hurtigt og nem adgang til mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning, krydsreferencetabeller og mere giver brugeren en hidtil uset mængde af information. Klik på knappen nedenfor for at prøve Total Materia databasen.

Internationale titanium standarder og ækvivalenter på ét sted: Total Materia

Total Materia giver dig evnen til at finde oplysninger om titanium standard specifikationer, dens aktuelle status og de materialer den definerer ved kun et klik.

Ved blot at vælge en Standard Udviklingsorganisation (SDO) og/eller ved at skrive et standard nummer, vil du umiddelbart få resultater fra den flersprogede database som indeholder over 52.000 standarder. For at forbedre resultatlisten for titanium relaterede standarder, skal du blot skrive "titanium" i feltet Beskrivelse, som vist i dette eksempel for kinesiske titanium standarder.

Titanium standarder: Eksempel for at søge titanium orienterede standarder fra Kina

Du kan straks se en liste over standard beskrivelser (Total Materia har oversat kritiske oplysninger fra kinesiske standarder), sidste udstedelsesåret, nuværende status (gyldig, afløste osv) og et hotlink til materialer defineret af denne standard.

Ved blot at klikke på materiale linket, kan du se en liste over metal materialer defineret af den valgte standard.

Titanium standarder: Eksempel på listen over titanium standarder fra Kina

Fra listen over materialer, kan du gennemgå detaljerede egenskaber og ækvivalenter for hvert materiale.

Titanium standarder: Eksempel på materialer defineret ved kinesisk titanium standard GB/T 3282