Titanium egenskaber

Titaniums egenskaber der er en kombination af høj styrke, stivhed, sejhed, lav massefylde og god korrosionsbestandighed givet ved forskellige titanium legeringer ved meget lave til forhøjede temperaturer. Det tillader vægtbesparelse i luft- og rumfartsstrukturer og andre højtydende applikationer.

Atomvægt for titanium er 47.88. Titanium er let, stærkt, modstandsdygtigt over for korrosion og der er rigeligt i naturen. Titanium og titanium legeringer har trækstyrker fra 30.000 psi til 200.000 psi (210-1380 MPa), hvilket svarer til de styrker der kan findes i de flest stållegeringer.

Titanium er et lav densitets grundstof (ca. 60% af massefylden for jern), som kan styrkes ved legering og deformation. Titanium er ikke-magnetisk og har gode varmeoverførsels egenskaber. Dens koefficient for termisk udvidelse er noget lavere end stål og mindre end halvdelen af aluminium.

En af titaniums nyttige egenskaber er et højt smeltepunkt på 1725° C (3135° F). Dette smeltepunkt er omkring 400° F over smeltepunktet for stål og cirka 2000° F over aluminium.

Titanium kan være passiveret, og udviser dermed en høj grad af immunitet over for angreb fra de fleste mineralske syrer og chlorider. Titanium er ugiftige og generelt biologisk kompatibel med human væv og knogler. Den fremragende korrosionsbestandighed og biokompatibilitet kombineret med styrken gør titanium og dens legeringer nyttige i kemiske og petrokemiske applikationer, marine miljøer og biomaterielle applikationer.

Titanium er ikke en god elektrisk leder. Hvis kobbers ledeevne anses for at være 100%, ville titanium have en ledningsevne på 3,1%. Derfor ville man ikke vælge at bruge titanium hvis god ledeevne er en hovedfaktor. Til sammenligning har rustfrit stål en ledningsevne på 3,5% og aluminium har en ledningsevne på 30%.

Elektrisk modstand er modstanden et materiale påvirker strømmen af elektroner med. Da titanium er en dårlig leder, giver det at den har en okay elektrisk modstand.Total Materia databasen bringer globale metalegenskaber sammen i én integreret og søgbar database. Hurtigt og nem adgang til mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning, krydsreferencetabeller og mere giver brugeren en hidtil uset mængde af information. Klik på knapperne nedenfor for at lære mere fra de Guidede Ture eller for at prøvekøre Total Materia databasen.

Total Materia Søgning af Titanium Egenskaber

Du kan hurtigt og nemt søge efter titanium egenskaber og legeringer fra hele verden ud fra betegnelse, lande/standarder, type, standard nummer, kemiske sammensætning, mekaniske egenskaber, andre egenskaber eller enhver kombination af disse kriterier. Lad os for eksempel se efter en kinesisk titanium legering, som skal have mellem 2 og 7% Al, ca. 0,5% Fe, mindst 2% Sn, en minimum flydespænding på 600 MPa og en minimum trækspænding på 750 MPa.

Klik på Avanceret Søgning fra hovedmenuen. Derefter vælg Titanium fra Materialegruppe listen, Kina/GB i Lande/Standard listen og indtast de ønskede titanium egenskaber og legerings elementer.

Titanium egenskaber: Eksempel på kombineret titanium egenskabs søgning ved sammensætning og mekaniske egenskaber

Søgnings resultat vinduet vises. Klik på en titanium legering fra listen for at gennemgå dens egenskaber; i dette tilfælde er den tredje valgt – titanium type

Titanium egenskaber: Resultatliste for titanium egenskabs søgning

Efter at have klikket på materialet fra den resulterende liste, vises en ny liste over undergrupper. I Total Materia, referer udtrykket “undergrupper” til specifikationerne som definerer egenskaberne for titanium typen; i dette tilfælde er det den først specifikation GB 6614 som vælges. Bemærk, at egenskaber defineret i henhold til forskellige specifikationer kan variere betydeligt.

Titanium egenskaber: Specifikationer der definere egenskaber for den kinesiske titanium typen ZTA7

Titanium egenskaber i Total Materia databasen omfatter sammensætning, krydsreferencetabeller, mekaniske egenskaber, fysiske egenskaber m.m. Klik på eksemplerne nedenfor for at forstørre dem.

Titanium egenskaber: Kemisk sammensætning for den kinesiske titanium type ZTA7
Titanium egenskaber: Krydsreferencetabel for den kinesiske titanium type ZTA7
Titanium egenskaber: Mekaniske egenskaber for den kinesiske titanium type ZTA7