Metaal Eigenschappen

Er is geen simpele defenitie voor metaal: ofschoon, elk chemisch element met "metalische eigenschappen" of "metaal eigenschappen" wordt geclassificeerd als een metaal. Typische eigenschappen van een metaal bevatten glans, goede termische en electrische geleidingsvermogen, en hebben de geschikte eigenschappen van permanente vervorming bij kamertemperatuur.
De verschillen van eigenschappen van metalen maken hen bruikbaar op alle manieren in ons dagelijks leven.

Chemische elementen ontgaat het vaak aan typische metalische eigenschappen en worden geclassificeerd als niet-metalen. Een klein aantal elementen, ook wel bekend als metalloïden, gedragen zich soms als een metaal en soms als een niet-metaal. Sommige voorbeelden van metalloïden zijn de volgende: koolstof, fosfor, silicium en zwavel.

De verschillende eigenschappen van metalen kunnen gecombineerd worden door ze samen te voegen met twee of meerdere bij elkaar. De resulterende substantie noemt men een legering. Pure elementale metalen zijn vaak te zacht voor practisch gebruik daarom wordt er in de metaalbewerking de focus gelegd op bruikbaar geformuleerde legeringen. Het creeën van een legering met een specifieke formule kan ervoor zorgen dat een specifieke metaal eigenschap vastgelegd wordt in een applicatie.

Staal bijvoorbeeld, is een mix van ijzer en een klein deel koolstof en andere alementen. Andere legeringen zoals messing (koper en zink) en brons (koper en tin) kunnen makkelijk gevormd worden en zijn mooi om te zien. Brons wordt ook vaak gebruikt in de scheepsindustrie en is goed bestand tegen de korrosie van zeewater.

Titanium is een veel lichter metaal en een kleinere dichtheid dan staal, maar is sterk; desalniettemin is het zwaarder dan aluminium, maar twee keer zo sterk. Aluminium is ook goed bestand tegen korrosie en al met al zijn de metalische eigenschappen van een uitstekende combinatie. Titanium legeringen worden meestal in de luchtvaart toegepast, zo ook in de scheepsbouw, ruimte luchtvaart maar ook in dagelijkse producten zoals verf, fietsen en laptops.

Koper is een goede geleider van electriciteit en is buigzaam. Daarom wordt koper gebruikt voor electriciteits kabels.

De karakteristieke metaal eigenschappen van bv. Goud en zilver zijn heel smeedbaar, buigzaam en non-reactief. Goud en zilver worden meestal in de juwelen smederij gebruikt. Goud is speciaal goed omdat het niet verdoezeld. Goud wordt ook verwend als niet oxiderende electrische connecties.

Ijzer en staal zijn beide heel hard en sterk. Vandaar dat deze beiden worden gebruikt bij de constructies van bruggen en gebouwen. Een nadeel van het gebuik van ijzer is dat het roest, zo ook staal, maar staal kan omgeformuleers worden zodat het roestvrij blijft.

Aluminium is een goede geleider van hitte en is smeedbaar. Het wordt gebruikt voor pannen en folie en ook voor vliegtuig frames wegens het fijt dat het extreem licht is.

Roestvrijstaal of gegalvaniseerd stalen worden gebruikt daar waar corrosie tegengegaan moet worden. Aluminium legeringen and magnesium legeringen worden meestal gebruikt bij applicaties waar sterkte en gewicht vereist worden.

Koper-nikkel legeringen zoals Monel worden meestal ingezet in hoog korrosie onderhevige en niet-magnetische applicaties. Nikkel gebasseerde super-legeringen zoals Inconel worden meestal ingezet waar hoge temperaturen benodigd zijn zoals in turbo-chargers, compressie ketels etc. Voor extreem hoge temperaturen, zoals enkelvoudige kristal legeringen kunnen metaalkruip minimeren.

De Total Materia database brengt alle globale metaal eigenschappen bij elkaar onder een dak in de vorm van een database. Snel en makkelijk toegang tot mechanische eigenschappen, chemische samenstelling, kruisverwijzingstabellen en voorziet gebruikers van een ongeëvenaarde rijkdom aan informatie. Klik op de knop om de Total Materia database uit te proberen.

Total Materia zoeken van Metaal Eigenschappen

U kunt snel en simpel beschikken over meer dan 15.000.000 metaal eigenschappen, landen/standaarden, typen, stardaard nummers, chemische compositie, mechanische eigenschappen, andere eigenschappen of een combinatie van al deze zoek criteria. Voorbeeld, nemen we het chinese roestvrijstaal, wat tussen de C < 0.05%, Cr > 16%, Ni > 8%, trekspanning 750 MPa moet bevatten.

Klik op Geavanceerd Zoeken voor het hoofd scherm. Volgende, selecteer China/GB in de Land/Norm lijst en Roestvrijstaal in de groep van materialen lijst en druk op enter om de opgevraagde staal eigenschappen en legeringen weer te geven..

Metaal eigenschappen: Voorbeeld van gecombineerde staal eigenschappen zoeken we de compositie en mechanische eigenschappen

Het resultaten venster verschijnt. Klik op op de lijst met de specifieke metallische eigenschappen, in dit voorbeeld selecteren we eerst - S31723.

Metaal eigenschappen: Resultaten lijst van gezochte staal eigenschappen

Na het klikken op het materiaal verschijnt er een lijst met sub-groepen. In Total Materia, the term "sub-groep" refereert naar standaard specificaties voor de voorgedefinieerde eigenschappen; in dit voorbeeld de specificaties voor GB/T 4234 is geselecteerd. Noteer dat de gedifinieerde eigenschappen van verschillende specificaties grote verschillen kan opleveren.

Metaal eigenschappen: Voorbeeld zijn de eigenschappen van het chinese staal S31723

Metaal eigenschappen voor dit metaal in de Total Materia Database inclusief compositie, cross-reference tabellen, mechanische eigenschappen, physieke eigenschappen, en ook kruip- en vermoeidheids eigenschappen. Klik op het voorbeeld beneden en vergroot deze.

Metaal eigenschappen: De chemische compositie van staal S31723
Metaal eigenschappen: Cross-Reference Tabel voor staal S31723
Metaal eigenschappen: Mechanische eigenschappen van staal S31723