Metalltyper

Metaller spiller en viktig rolle i vår hverdag, men det er ikke lett å definere nøyaktig hva et metall er. Fysisk er metaller et materiale som har skinnende overflate, og er en god leder av varme og elektrisitet. Metaller har mange ulike grader av hardhet, densitet, formbarhet og seighet. Metaller kan bli bøyd, strukket, boret, støpt, naglet, sveiset, kuttet, vridd og brettet med stor nøyaktighet.

Generelt sett kan alle metaller bli klassifisert som jernholdig, ikke-jernholdig og legeringer.

Jernholdige metaller består hovedsakelig av jern. De kan ha små mengder av andre metaller eller andre elementer som karbon, mangan, nikkel, krom, wolfram etc, for å tilføre ønskede egenskaper. Flesteparten (men ikke alle) jernholdige legeringer er svakt magnetiske og gir liten bestandighet mot korrosjon. For eksempel vil alle jernholdige metaller ha en viss grad av oksidasjon, kalt rust, som har en distinkt rødfarge. Brorparten av alle metaller er magnetiske. Noen av dem som jern, nikkel, kobolt og deres legeringer har en markert grad av magnetiske egenskaper kalt ferromagnetisme.

Ikke-jernholdige metaller inneholder ikke jern. De er ikke magnetiske og er vanligvis mer bestandig mot korrosjon enn jernholdige metaller. Eksempler på ikke-jernholdige materialer er aluminium, kobber, bly, sink og tinn. Noen ikke-jernholdige metaller kan være rene metaller, som betyr at de bare består av et element. Dette betyr at den kun består av ett type atom. Vanlige rene metaller er aluminium, kobber, jern, bly, sink, tinn, sølv og gull.

Legeringer: En legering er et nytt metall som dannes ved å kombinere to eller flere metaller (eller andre materialer). Det er teoretisk mulig å lage uendelig mange legeringer med egne unike egenskaper.

Metaller er ideelle materialer for bruk i masseproduksjon av for eksempel bygninger, broer, biler, skip, aluminiumsgryter, mynter osv. Som en kontrast til dette er dyrebare metaller som gull og sølv laget av dyktige personer for å lage ringer, beger og andre dekorasjoner. Noen metaller har veldig spesialiserte bruksområder: radioaktive metaller som uran og plutonium brukers i atomkraftverk for å produsere energi gjennom fisjon. Kvikksølv er flytende ved romtemperatur og brukes i brytere for å fullføre kretser. Minnemetall er legeringer som brukes for eksempel for rør, fester og vaskulære stenter.

De mest brukte metallene er: Jern, Aluminium, Kobber, Titan, Sink, Magnesium etc.Total Materia databasen bringer sammen globale metallegenskaper i en integrert og søkbar database. Enkel og rask tilgang til mekaniske egenskaper, kjemisk komposisjon, kryssreferansetabeller, og mer gir brukeren en enestående mengde informasjon. Trykk på knappen under for å prøv Total Materia databasen.

Metalltyper i Total Materia

Total Materia sin database inneholder mer enn 350,000 ståltyper fra hele verden. Deres kjemiske komposisjon, mekaniske og fysiske egenskaper, kryssreferanser og mer er bare ett museklikk unna.

Å finne en ståltype i databasen er veldig enkelt, og tar ikke mer enn et par sekunder. La oss se på egenskapene til ståltypen X5CrNiMo 17 12 2 i følge DIN.

Ta i bruk Raskt søk på abonnenthjemmesiden, oppgi betegnelsen og velg DIN fra listen av standarder.

Metalltyper: Søk for Euronorm ståltype X5CrNiMo 17 12

Etter du trykker på ønsket materiale fra resultatlisten, dukker det opp en liste med undergrupper. I Total Materia, refererer «undergrupper» til spesifikasjonen som definerer egenskapene til ståltypen; I dette tilfelle blir ståltypen DIN 1654-5 valgt. Vær oppmerksom på egenskapene definert av ulike spesifikasjoner kan variere betraktelig.

Metalltyper: Liste med spesifikasjoner som definerer egenskapene til ståltypen X5CrNiMo 17 12 2

Komposisjon, Kryssreferanse og egenskaper til ståltypen X5CrNiMo 17 12 2 kan bli sett ved å trykke på de aktuelle linkene. Se eksempel under.

Metalltyper: Kjemisk komposisjon av ståltypen X5CrNiMo 17 12 2
Metalltyper: Kryssreferansetabell for ståltypen X5CrNiMo 17 12 2
Metalltyper: Mekaniske egenskaper for ståltypen X5CrNiMo 17 12 2
Metalltyper: Fysiske egenskaper for ståltypen X5CrNiMo 17 12 2
Metalltyper: Egenskaper for ståltype X5CrNiMo 17 12 2 ved forhøyede temperaturer