Metal Typer

Metaller spiller en afgørende rolle i vores hverdag. Det er imidlertid ikke let at definere, hvad metal er. Fysisk, er et metal et stof, der har en lys glans og er en god leder af varme og elektricitet. Metaller har varierende grader af hårdhed, densitet, formbarhed og duktilitet. Metaller kan blive bøjet, strakt, boret, støbt, nittet, svejset, skåret, snoet og foldet - alle processer med stor nøjagtighed.

Generelt, kan alle metaller inddeles i grupper såsom jern, ikke-jernholdige og legeringer.

Gruppen jernholdige metaller er primært jern baserede. De kan have små mængder af andre metaller eller andre elementer, der er tilføjet som kulstof, mangan, nikkel, krom, wolfram osv., for at give de krævede egenskaber. De fleste (men ikke alle) jernholdige legeringer er lidt magnetisk og give lidt modstand mod korrosion fx vil alle jernholdige legeringer udvise en vis grad af oxidation kaldet rust, som har en tydelig rødlig farve. De fleste jernholdige metaller er lidt magnetisk, dog er det kun et par af dem som jern, nikkel, kobolt og deres legeringer som viser markante magnetiske egenskaber, et fænomen kendt som ferromagnetisme.

Ikke-jernholdig er metaller, som ikke indeholder noget jern som et komponent. De er ikke magnetiske og er normalt mere modstandsdygtige over for korrosion end jernholdige metaller. Eksempler er aluminium, kobber, bly, zink og tin. Ikke-jernholdige metaller kan være rene metaller, hvilket betyder, at de kun består af et enkelt element. Det betyder, at den kun indeholder én type atom. De mest almindelige rene metaller er: aluminium, kobber, jern, bly, zink, tin, sølv og guld.

Legeringer: En legering er et ny metal, som er dannet ved at blande to eller flere metaller og undertiden andre elementer sammen. Det er en endeløs liste af mulige legeringer, alle med deres egne individuelle egenskaber.

Metaller er et særligt ideelt materiale til brug i masseproduktion såsom bygninger, broer, biler, skibe, aluminium pander, mønter mv. I modsætning hertil er ædle metaller som guld eller sølv udformet af kvalificerede personer til at fremstille ringe, bægere og produkter med fokus på skønhed. Nogle metaller har specialiserede anvendelser; radioaktive metaller såsom uran og plutonium bruges i atomkraftværker til at producere energi via nuklear fission. Kviksølv er flydende ved stuetemperatur og bruges i kontakter til at fuldføre et kredsløb, når det flyder over får kontakten forbindelse. Form hukommelses legeringer bruges til applikationer såsom rør, skruer og vaskulære stenter.

De mest anvendte metaller er: Jern, Aluminium, Kobber, Titanium, Zink, Magnesium osv.Total Materia databasen bringer globale metalegenskaber sammen i én integreret og søgbar database. Hurtigt og nem adgang til mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning, krydsreferencetabeller og mere giver brugeren en hidtil uset mængde af information. Klik på knappen nedenfor for at prøve Total Materia databasen.

Metal Typer i Total Materia

Total Materia databasen indeholder mere end 350,000 ståltyper fra hele verden. Kemiske sammensætning, mekaniske og fysiske egenskaber, krydsreferencer og meget mere er kun et klik væk.

At finde en ståltype i databasen er meget let og tager kun sekunder. Lad os for eksempel undersøge egenskaberne for ståltypen X5CrNiMo 17 12 2 ifølge DIN.

Bruge Hurtigsøgning på Abonnenters Hjemmeside, indtast betegnelsen og vælg DIN fra standard listen.

Metal typer: Søg efter DIN ståltype X5CrNiMo 17 12 2

Efter at have klikket på materialet, vises en liste over undergrupperne. I Total Materia, the term “subgroups” refers to specifications that definereferer udtrykket “undergrupper” til specifikationerne som definerer egenskaberne for ståltypen; i dette tilfælde er specifikationen DIN 1654-5 valgt. Bemærk, at egenskaber defineret i henhold til forskellige specifikationer kan variere betydeligt.

Metal typer: Liste over specifikationer, der definere egenskaber for ståltypen X5CrNiMo 17 12 2

Sammensætning, krydsreferencer og egenskaber for ståltype X5CrNiMo 17 12 2 kan da ses ved at klikke på de relevante links. Se nedenstående eksempler.

Metal typer: Liste over specifikationer, der definere egenskaber for ståltypen X5CrNiMo 17 12 2
Metal typer: Krydsreferencetabel for ståltype X5CrNiMo 17 12 2
Metal typer: Mekaniske egenskaber for ståltype X5CrNiMo 17 12 2
Metal typer: Fysiske egenskaber for ståltype X5CrNiMo 17 12 2
Metal typer: Egenskaber for ståltype X5CrNiMo 17 12 2 på forhøjede temperaturer