Alumiinin Ominaisuudet

Alumiinin hyviä ominaisuuksia ovat muun muassa hyvä ulkonäkö, valmistuksen helppous, hyvä korroosionkestävyys, alhainen tiheys, korkea lujuus-paino-suhde ja korkea murtumakestävyys.

Näiden ominaisuuksien vuoksi alumiini on yksi taloudellisimmista ja rakenteellisesti tehokkaimmista materiaaleista, joita kaupallisissa ja sotilaallisissa sovelluksissa käytetään.

Kun alumiini altistuu ilmalle, sen pinnalle syntyy välittömästi kerros alumiinioksidia. Tämä kerros kestää korroosiota erinomaisesti. Se kestää jossain määrin useimpia happoja, mutta heikommin alkaleita.

Puhtaalla alumiinilla ei ole korkeaa vetolujuutta. Kuitenkin, jos alumiiniin lisätään seosaineita, kuten mangaania, piitä, kuparia ja magnesiumia, sen lujuusominaisuuksia voidaan parantaa ja tuottaa seos, jonka ominaisuudet on räätälöity tiettyihin tarkoituksiin.

Alumiinin lämmönjohtokyky on erittäin hyvä; se on noin kolme kertaa suurempi kuin teräksellä. Tämä ominaisuus tekee alumiinista tärkeän materiaalin sekä jäähdytys- että kuumennussovelluksissa, kuten lämmönsiirtimissä. Tätä ominaisuutta yhdessä alumiinin myrkyttömyyden kanssa hyödynnetään laajasti keittiövälineissä ja taloustarvikkeissa.

Alumiinin tiheys on noin kolmasosan teräksen tai kuparin tiheydestä, mikä tekee siitä yhden kevyimmistä kaupallisesti saatavilla olevista metalleista.

Niin kuin kuparikin, alumiini johtaa sähköä, joten sitä käytetään sähkönjohtimena.Total Materia-tietokanta yhdistää globaalien metallien ominaisuudet yhdeksi haettavaksi tietokannaksi. Nopea ja helppo pääsy mekaanisiin ominaisuuksiin, kemiallisiin koostumuksiin, ristiviittaustaulukoihin ynnä muihin tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden päästä hyödyntämään ennennäkemätöntä tietomäärää. Klikkaa alla olevia painiketta kokeillakseksi Total Materia -tietokantaa.

Total Materia Haku alumiiniominaisuuksille

Voit nopeasti ja helposti tehdä hakuja yli puolen miljoonan alumiinin ominaisuusrekisterin joukkoon nimityksen, maan / standardin, tyypin, standardinumeron, kemiallisen koostumuksen, mekaanisten ominaisuuksien, muiden ominaisuuksien tai minkä tahansa näiden yhdistelmän perusteella. Etsitään esimerkiksi alumiiniseosta, jolla tulee olla Si > 20% valettavuutta varten, Cu, Mg ja Ni < 2% ja vetorasitus yli 100 MPa.

Klikkaa Edistynyt haku pääikkunasta. Seuraavaksi valitse Alumiini materiaaliryhmälistasta ja syötä alumiinin ominaisuudet ja seosaineet.

Alumiinin ominaisuudet: Esimerkki yhdistettyjen alumiiniominaisuuksien hausta (koostumus ja mekaaniset ominaisuudet)

Hakutulosikkuna aukeaa. Voit nyt klikata alumiiniseosta listasta tarkastellaksesi sen ominaisuuksia. Tässä tapauksessa valitaan listasta brittiläinen alumiiniseos LM 29.

Alumiinin ominaisuudet: Alumiiniominaisuushaun hakutuloslista

Kun klikkaat materiaalia hakutuloslistasta, lista alaryhmiä aukeaa. Total Materiassa termi "alaryhmä" viittaa spesifikaatioihin, jotka määrittävät alumiinilaadun ominaisuudet; tässä tapauksessa valittavana on vain yksi spesifikaatio, BS 1490. Huomaa, että tämä alumiinispesifikaatio on vanhentunut - Total Materia kerää alumiiniominaisuuksia jopa historiallisista spesifikaatioista.

Alumiinin ominaisuudet: Spesifikaatio, joka määrittelee brittiläisen alumiiniseoksen LM 29 ominaisuudet

Alumiinien ominaisuudet Total Materia -tietokannassa pitävät sisällään koostumuksen, ristiviittaustaulukot, mekaaniset ominaisuudet, fysikaaliset ominaisuudet ynnä muuta. Klikkaa alla olevia esimerkkejä suurentaaksesi ne.

Alumiinin ominaisuudet: Alumiinilaadun LM 29 kemiallinen koostumus
Alumiinin ominaisuudet: Alumiinilaadun LM 29 ristiviittaustaulukko
Alumiinin ominaisuudet: Alumiinilaadun LM 29 mekaaniset omiinaisuudet