Kobber Standarder

Kobber standarder definere de specifikke egenskaber for kobber og kobberlegeringer. Brugen af standarder er afgørende for den korrekte definition af type, form og tilstand af en legering; Derudover danne kobber standarder et fælles sprog mellem producenter, forhandlere og brugere af kobberlegeringer.

Globaliseringen af metal- og fremstillingsindustrier øger yderligere vigtigheden af at være i stand til at sammenligne europæiske, amerikanske, japanske og andre globale kobber standarder.

Europæiske kobber standarder er forenet gennem et system udviklet af Comité Européen de Normalisation (CEN). Dette system bruger en seks-cifret alfanumeriske betegnelse. Det første bogstav, "C", angiver en kobberlegering. Det andet bogstav angiver produktformularen dvs. B - barrer til omsmeltning for at fremstille støbegods, C - Støbegods, F - Fyldstof materialer til lodning og svejsning, M - Master Legeringer, R - Raffineret ubearbejdet kobber, S - Skrot, W - Bearbejdede produkter og , X - Ikke-standard materialer. Tre tal bruges derefter til at identificere materialet, og det sidste bogstav bruges til at identificere klassificeringen af individuelle kobber materiale grupper og til at udvide kapaciteten af ordningen for betegnelser.

I Nordamerika, er standarder for kobber legeringer forenet gennem Unified Numbering System (UNS) som forvaltes i fællesskab mellem American Society for Testing and Materials (ASTM) og Society of Automotive Engineers (SAE). Under UNS systemet, er kobber og kobberlegeringer betegnet ved et 5 cifret nummer forud for bogstavet “C”. De fem-cifrede koder er baseret på, og erstatter et ældre tre-cifret system udviklet af den amerikanske kobber og messing industri.

Det ældre system blev administreret af Copper Development Association (CDA), og i mange dokumenter og udprint er kobberlegeringer stadig identificeret ved deres "CDA numre". UNS betegnelser er simpelthen en to-cifret udvidelser af CDA numre for at rumme nye kompositioner. Et eksempel er "free-cutting" messing, som før var CDA Legering No.360, men nu er UNS C36000. UNS betegnelser er blevet indarbejdet i de mest relevante kobber standarder som ASTM, ASME og SAE.

I UNS systemet, vil numre fra C10000 til C79999 betegne smedelegeringer, mens støbte legerings betegnelser spænder fra C80000 til C99999. Inden for disse to kategorier, er kompositionerne grupperet i forskellige familier af kobberlegeringer, herunder de seks store grupper: kobber, høj-legeret kobber, messing, bronze, kobbernikkel og nysølv. Legeringer der ikke falder ind under en af disse seks filialer er klassificeret som "andre kobber-zinklegeringer", smedeblandinger eller "specielle legeringer", og støbeblandinger.

Japansk (JIS) kobber standarder er hovedsagligt baseret på ISO-standarder. Disse specifikationer starter med præfikset JIS, efterfulgt af bogstavet C for smedekobber og kobberlegeringer, efterfulgt af et fire cifret nummer, som refererer til tilsatte legerings elementer. Eksempler: JIS C1020 som indeholder Cu 99,9%, JIS C2720 som er en Cu-Zn (messing), JIS C5191 er en Cu-Sn-P (fosfor bronze), JIS C3601 er en Cu-Zn-Pb (bly legeret messing), JIS C6801 er en Cu-Zn-Al (messing), JIS C 4430 som er en Cu-Zn-Sn (messing) osv.Total Materia databasen bringer globale metalegenskaber sammen i én integreret og søgbar database. Hurtigt og nem adgang til mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning, krydsreferencetabeller og mere giver brugeren en hidtil uset mængde af information. Klik på knappen nedenfor for at prøve Total Materia databasen.

Internationale kobber standarder og ækvivalenter på ét sted: Total Materia

Med Total Materia bliver det at finde oplysninger om en kobber standard specifikation, dens aktuelle status og materialerne der defineres, kun ét klik væk.

Ved blot at vælge en Standard Udviklingsorganisation (SDO) og/eller skrive Standard nummeret eller endda et nøgleord, får du umiddelbart resultater fra den flersprogede database med over 52.000 standarder. For eksempel, for at finde kobber relaterede ISO-standarder, kan du blot skrive kobber i feltet Standardbeskrivelse og vælg ISO fra pop-up vinduet.

Kobber standarder: Et eksempel på søgning af ISO kobber standarder

Resultatlisten består af 100 ISO-standarder, der indeholder ordet kobber i deres beskrivelse; de fleste af dem definere kobberlegeringer og egenskaber. Andre af dem beskriver andre aspekter, såsom bestemmelse af kobber indhold i andre legeringer og analysemetoder. Oplysningerne for hver standard omfatter: standard beskrivelse, sidste udstedelsesår, nuværende status (gyldig, afløst osv) og et link til de materialer, der er defineret af denne standard.

Ved blot at klikke på materiale linket, kan du se listen over metal materialer defineret af den valgte standard.

Kobber standarder: Et eksempel på søgning af en liste for ISO kobber standarder

Fra listen over materialer, kan du gennemgå detaljerede egenskaber og ækvivalenter for hvert materiale.

Kobber standarder: Eksempel på materialer defineret ved ISO kobber standard 1336