Aluminium egenskaber

Nogle af de attraktive aluminium egenskaber omfatter flot udseende, let fabrikation, god korrosionsbestandighed, lav densitet, høj styrke/vægt forhold og høj brudsejhed.

På grund af disse egenskaber er aluminium et af de mest økonomiske og strukturelt effektive materialer anvendt til kommercielt og militært udstyr.

Når de udsættes for luft, dannes et lag af aluminium oxid næsten øjeblikkeligt på overfladen af aluminium. Dette lag giver en fremragende beskyttelse mod korrosion. Det er temmelig modstandsdygtig over for de fleste syrer, men mindre modstandsdygtig over for alkalier.

Ren aluminium har ikke en høj trækstyrke. Men tilsætning af legerings elementer som magnesium, kobber, mangan og silicium kan øge styrke egenskaber af aluminium og producere en legering med egenskaber skræddersyet til særlige anvendelser.

Varmeledningsevnen af aluminium er virkelig god, omkring tre gange større end stål, en egenskab, der gør aluminium til et vigtigt materiale for både køle og opvarmnings applikationer som varmevekslere. Kombineret med at det ikke er giftigt, gør denne egenskab aluminium udbredt i koge- og køkkengrej.

Aluminium har en massefylde omkring en tredjedel af stål eller kobber, hvilket gør det et af de letteste metaller kommercielt tilgængeligt.

Sammen med kobber har aluminium en elektrisk ledningsevne høj nok til brug som elektrisk leder.Total Materia databasen bringer globale metalegenskaber sammen i én integreret og søgbar database. Hurtigt og nem adgang til mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning, krydsreferencetabeller og mere giver brugeren en hidtil uset mængde af information. Klik på knapperne nedenfor for at lære mere fra de Guidede Ture eller for at prøvekøre Total Materia databasen.

Total Materia Søgning af Aluminiumsegenskaber

Du kan hurtigt og nemt søge i over en halv million aluminiumsegenskaber registreret efter betegnelse, lande/standarder, type, standard nummer, kemiske sammensætning, mekaniske egenskaber, andre egenskaber eller enhver kombination af disse kriterier. Lad os for eksempel kigge efter en aluminiumslegering, der skal have Si > 20% for støbbarhed, Cu, Mg og Ni mindre end 2%, og en trækspænding over 100 MPa.

Klik på Avanceret Søgning fra hovedmenuen. Derefter vælg aluminium på Materialegruppe listen, og angiv de ønskede aluminiumsegenskaber og legerings elementer.

Aluminium egenskaber: Eksempel på kombineret aluminiumsegenskabs søgning ved sammensætning og mekaniske egenskaber

Søgnings resultat vinduet vises. Du kan derefter klikke på en aluminiumslegering fra listen for at gennemgå dets egenskaber. I dette tilfælde er den sidste position på listen valgt – britiske aluminiumslegering LM 29.

Aluminium egenskaber: Resultatliste for aluminiumsegenskabs søgning

Efter at have klikket på materialet fra den resulterende liste, vises en liste over undergrupper. I Total Materia, referer udtrykket “undergrupper” til specifikationerne som definerer egenskaberne for aluminium typen; i dette tilfælde er der kun en specifikation, BS 1490. Bemærk at denne aluminium specifikation er forældet - Total Materia indeholder endda også aluminiumsegenskaber fra historiske specifikationer.

Aluminium egenskaber: Specifikation der definerer egenskaberne for den britiske aluminiumslegering LM 29. Klik på billedet for at forstørre

Aluminiumsegenskaber i Total Materia databasen omfatter sammensætning, krydsreferencetabeller, mekaniske egenskaber, fysiske egenskaber m.m. Klik på eksemplerne nedenfor for at forstørre dem.

Aluminium egenskaber: Kemisk sammensætning af aluminium type LM 29. Klik på billedet for at forstørre
Aluminium egenskaber: Krydsreferencetabel for aluminium type LM 29. Klik på billedet for at forstørre
Aluminium egenskaber: Mekaniske egenskaber for aluminium type LM 29. Klik på billedet for at forstørre