Aluminium Egenskaper

Några av de attraktiva aluminium egenskaper inkluderar bra utseende, enkel tillverkning, god korrosionsbeständighet, låg densitet, hög hållfasthet i förhållande till vikten och hög brottseghet.

På grund av dessa egenskaper är aluminium en av de mest ekonomiska och strukturellt effektiva material som används för kommersiella och militära utrustning applikationer.

När de utsätts för luft, ett skikt av former aluminiumoxidpartiklar nästan omedelbart på ytan av aluminium. Detta skikt har utmärkt motståndskraft mot korrosion. Det är ganska resistenta mot de flesta syror men mindre resistent mot alkalier.

Ren aluminium har inte en hög draghållfasthet. Emellertid kan tillsatsen av legeringsämneen som mangan, kisel, koppar och magnesium öka hållfasthetsegenskaperna hos aluminium och producera en legering med egenskaper anpassade för specifika applikationer.

Värmeledningsförmåga aluminium är mycket bra, ungefär tre gånger större än för stål, en egenskap som gör aluminium ett viktigt material för både kylning och uppvärmning applikationer såsom värmeväxlare. Kombinerat med det är icke-toxisk, detta aluminium egenskap som används i stor omfattning i köksredskap och köksartiklar.

Aluminium har en densitet omkring en tredjedel av stål eller koppar, vilket gör den till en av de lättaste kommersiellt tillgängliga metaller.

Tillsammans med koppar, har aluminium en elektrisk ledningsförmåga tillräckligt hög för användning som en elektrisk ledare.Total Materia databas samlar metallegenskaper från hela världen i en integrerad och sökbar databas. Snabb och enkel tillgång till de mekaniska egenskaperna, kemisk sammansättning, korsreferenstabeller , med mera ger användare en oöverträffad mängd information. Klicka på knappen nedan för att provkör Total Materia databas.

Total Materia ök efter Aluminium Egenskaper

Du kan snabbt och enkelt söka över en halv miljon aluminium egenskaper rekord efter beteckning, land/standard, typ, standard nummer, kemisk sammansättning, mekaniska egenskaper, andra egenskaper eller någon kombination av dessa kriterier. Till exempel, låt oss titta efter en aluminiumlegering, som måste ha Si> 20% för gjutbarhet, Cu, Mg och Ni mindre än 2%, och dragspänning över 100 MPa.

Klicka på Avancerad Sökning från huvudfönstret. Sedan väljer aluminium från gruppen av material listan och ange efterfrågade aluminium egenskaper och legeringsämnen.

Aluminium egenskaper: Exempel på kombinerad aluminium egenskaper Sök med sammansättning och mekaniska egenskaper

Sökresultat visas. Du kan sedan klicka på en aluminiumlegering i listan för att se över sina egenskaper. I detta fall är den sista positionen på listan valda - Brittisk aluminiumlegering LM 29.

Aluminium egenskaper: resultatlista av aluminium egenskaperna

När du klickat på materialet från den resulterande listan visas en lista över undergrupper. I Total Materia avser termen "undergrupper" till specifikationer som definierar egenskaperna hos aluminium lönegrad, i det här fallet finns det bara en specifikation, BS 1490. Observera att detta aluminium specifikation är föråldrad - Total Materia även omfattar aluminium egenskaper från historiska data.

Aluminium egenskaper: Specifikation som definierar egenskaperna hos den brittiska aluminiumlegering LM 29

Aluminium egenskaper inom Total Materia databas omfattar sammansättning, korsreferenstabellerna, mekaniska eller fysikaliska egenskaper, och mycket mer. Klicka på exemplen nedan för att förstora dem.

Aluminium egenskaper: Kemisk sammansättning av aluminium betyget LM 29
Aluminium egenskaper: korsreferenstabell av aluminium betyget LM 29
Aluminium egenskaper: Mekaniska egenskaper hos aluminium kvalitet LM 29