Specificații titan

Specificaţiile Titanului definesc proprietăţile Titanului pur şi a aliajelor sale.

Datorită comportării alotropice a titanului care permite diverse schimbări în microstructura sa, o gamă largă de proprietăți și aplicații pot fi servite cu un număr relativ limitat de aliaje de titan.

Multe aliaje de Titan sunt produse pentru a satisface specificațiile stabilite de către societatea americană pentru testare şi materiale (ASTM), Specificațiile Titanului aerospaţiale(SAE-AMS), specificații militare pentru aliaje de titan (MIL-T), şi specificaţiile de Titan dezvoltate de societăţii americane a Inginerilor mecanici (ASME). Diverse sisteme americane cu specificaţii ale Titanului sunt armonizate prin Sistemul de numerotare unificat (UNS), care atribuie metalelor şi aliajelor o literă prefix şi un număr de cinci cifre. Titanul şi aliajele sale aparțin categoriei UNS R5 si au denumiri precum UNS R50400.

Specificații internaţionale importante a titanului cuprind ISO, Euronorm, rusescul GOST şi japonezul JIS. Deşi există o suprapunere între Specificaţii standard pentru Titan, ele nu sunt interschimbabile. Societatea Japoneză de titan, în eforturile sale de a realiza o abordare mai globală, a făcut reprezentări ale sistemelor unificate de specificații Titan.

Provocarea primară în legătură cu specificațiile titanului nu este o lipsă de specificaţii standard stabilite de organizațiile de dezvoltare a standardelor (SDO), ci adăugarea de specificaţii titan detaliate, individuale dezvoltate de companiile aerospaţiale care au o producție relativ limitată. Fiecare companie aerospaţială are propriile specificaţii pentru aliaje de titan care necesită procese de proprietate specifice. Prin urmare, există multe specificații ale Titanului în circulație dar, care sunt relevante (şi înţelese de) doar un grup select de participanţi. Cu alte cuvinte, multe specificații ale Titanului nu sunt standardizate.Baza de date Total Materia reuneste proprietatile globale a metalelor într-o baza de date integrata în care se pot efectua cautari. Acces rapid si usor la proprietatile mecanice, compozitia chimica, tabele de referinta încrucisata, si multe altele ofera utilizatorilor o cantitate imensa de informații fara precedent. Faceti clic pe butoanele de mai jos pentru a afla mai multe din Turul ghidat sau pentru a testa baza de date Total Materia.

Specificări titan în Total Materia

Baza de date Total Materia include specificații de proprietate pentru mai mult de 4,500 de aliaje de titan împreună cu peste 350,000 de aliaje metalice din întreaga lume. Compozițiile lor chimice, proprietățile mecanice şi fizice, referințele încrucișate şi multe altele sunt doar la un clic distanță.

Găsirea unui grad de titan în baza de date este foarte ușoară şi durează câteva secunde. De exemplu, să ne uităm la proprietățile gradului de titan japonez TAF 6400.

Pur şi simplu utilizați Căutare Rapidă de pe pagina de pornire a abonaților și introduceți desemnarea. Selectarea titanului din lista cu grupul de aliaje şi Japonia/JIS din lista Standard este opţională.

Titanium grades: Search for the Japanese titanium grade TAF 6400

După alegerea materialul din lista cu rezultate, apare o listă cu subgrupuri appears. In Total Materia, termenul "subgrupuri" se referă la specificațiile care definesc proprietățile gradului de titan; în cazul acesta există o singură specificație JIS H 4657. Rețineți că proprietățile definite în conformitate cu specificații diferite pot fi diverse în mod semnificativ.

Titanium grades: Specification that defines properties of the Japanese titanium grade TAF 6400

Compoziția, referințele încrucișate și proprietățile gradului de titan TAF 6400 pot apoi fi revizuite făcând clic pe link-urile corespunzătoare, vedeți exemple mai jos.

Titanium grades: Chemical composition of the titanium grade TAF 6400
Titanium grades: Cross-reference table of the titanium grade TAF 6400
Titanium grades: Mechanical properties of the titanium grade TAF 6400