Titanium Specifikationer

Titanium specifikationer definerer egenskaber for ren titanium og titanium legeringer.

På grund af dens allotropiske opførsel som tillader forskellige ændringer i dens mikrostrukturer, har titanium en lang række egenskaber og funktioner som kan dækkes med et relativt begrænset antal titanium legerings typer.

Mange titanium legeringer er fremstillet til at opfylde specifikationerne, der er fastlagt af American Society for Testing and Materials (ASTM), aerospace titanium specifikationer (SAE-AMS), militære specifikationer for titanium legeringer (MIL-T) og titanium specifikationer udviklet af American Society of Mechanical Engineers (ASME). Forskellige amerikanske systemer af titanium specifikationer er harmoniserede gennem Unified Numbering System (UNS), som tildeler metaller og legeringer præfiks bogstaver og et fem-cifret tal. Titanium og titanium legeringer tilhører kategorien UNS R5 og betegnes som UNS R50400.

Vigtige internationale titanium specifikationer omfatter ISO, Euronorm, russiske GOST og japanske JIS. Selv om der er en overlapning mellem standard specifikationer for titanium, er de ikke indbyrdes udskiftelige. Den japanske Titanium branche, har i bestræbelserne på at opnå en mere global tilgang, lavet repræsentationer for ensartede systemer af titanium specifikationer.

Den primære udfordring med titanium specifikationer er ikke en mangel på standard specifikationer defineret af standard udviklingsorganisationer (SDO), men tilføjelsen af detaljerede, individuelle titanium specifikationer udviklet af de aerospace virksomheder som har en relativt begrænset produktionen kører. Hver aerospace virksomheden har sine egne specifikationer for titanium legeringer, som kræver specifikke, proprietære proces former. Der er derfor mange titanium specifikationer i omløb, der kun er relevante (og forstået) i en udvalgt gruppe af deltagere. Med andre ord, er mange titanium specifikationer ikke standardiseret.Total Materia databasen bringer globale metalegenskaber sammen i én integreret og søgbar database. Hurtigt og nem adgang til mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning, krydsreferencetabeller og mere giver brugeren en hidtil uset mængde af information. Klik på knappen nedenfor for at prøve Total Materia databasen.

Titanium Specifikationer i Total Materia

Total Materia databasen indeholder egenskabs specifikationer for mere end 4,500 titanium legeringer sammen med 350,000 andre metallegeringer fra hele verden. Deres kemiske sammensætning, mekaniske og fysiske egenskaber, krydsreferencer og meget mere er kun et klik væk.

At finde en titanium type i databasen er meget let og tager kun sekunder. Lad os for eksempel undersøge egenskaberne for den japanske titanium type TAF 6400.

Bruge Hurtigsøgning på Abonnenters Hjemmeside ved at indtaste betegnelsen. At vælge titanium fra Legering Gruppelisten og Japan/JIS fra Standard listen er valgfri.

Titanium typer: Søg efter den japanske titanium type TAF 6400

Efter at have klikket på materialet, vises en liste over undergrupperne. I Total Materia, referer udtrykket “undergrupper” til specifikationerne som definerer egenskaberne for titanium typen; i dette tilfælde er der kun en specifikation – JIS H 4657 valgt. Bemærk, at egenskaber defineret i henhold til forskellige specifikationer kan variere betydeligt.

Titanium typer: Specifikationen der definerer egenskaberne for den japanske titanium type TAF 6400

Sammensætning, krydsreferencer og egenskaber for titanium type TAF 6400 kan da ses ved at klikke på de relevante links, se nedenstående eksempler.

Titanium typer: Kemisk sammensætning for titanium type TAF 6400
Titanium typer: Krydsreferencetabel for titanium type TAF 6400
Titanium typer: Mekaniske egenskaber for titanium type TAF 6400