Gradare Titan

Combinaţie de raport ridicat putere-greutate, proprietăţi mecanice excelente şi rezistenţă la coroziune fac gradele deTitan cea mai buna alegere de material pentru multe aplicări critice.

Datorită comportării alotropice a titanului, care permite diverse schimbări în microstructura sa prin variații în procesarea termomecanică, o gamă largă de proprietăți și aplicații pot fi împlinite cu un număr relativ limitat de aliaje de titan. Acest lucru este valabil mai ales pentru aliaje de titan cu o structura de cristal difazată a+ß.

Gradul de Titan cele mai des utilizat este Ti-6Al-4V aliaj alfa-beta. Acest aliaj de Titan este bine înţeles şi este de asemenea foarte tolerant la variaţii în operaţiunile de fabricatie, în ciuda modelării sale reduse și a caracteristicilor de formare relativ sărace la temperatura camerei faţă de oţel şi aluminiu. Titan cu gradul Ti-6Al-4V, care are duritatea dimensiunii de secție limitată, este cel mai frecvent utilizat în stare recoaptă.

Titan comercial pur clasele 1, 2, 3 şi 4 sunt disponibile în formă de bare și lingou. Următoarele clase de Titan sunt, de asemenea, în mod obișnuit folosite în forme de bare şi lingouri: Ti-6Al-4V (gradele 5 şi 24), Ti-5Al-2.5Sn (gradul 6), Ti-0.2Pd (gradul 7 şi 11), Ti-3Al-8V-6Cr-4Zr-4Mo (de asemenea cunoscut ca BETA-C), Ti-6Al-2Sn-4Zr-2Mo, Ti-8Al-1Mo-1V, Ti-6Al-6V-2Sn, Ti-10V-2Fe-3Al (TIMETAL 10.2.3), Ti-4Al-4Mo-2Sn (IMI 550), Ti-4Al-4Mo-4Sn-0.5Si-0.1C (IMI 551), Ti-15Mo (IMI 205) și TIMETAL 100.

Aliaje de Titan disponibile sub forma de turnare includ gradele de Titan pur comercial 2, 3, 4, Ti-6Al-4V (gradele 5 şi 24), Ti-0.2Pd (grad 7), Ti-5Al-2.5Sn (grad 6), Ti-15V-3Cr-3Sn-3Al (TIMETAL 15.3), TIMETAL 1100 si Ti-5.8Al-4Sn-3.5Zr-0.7Nb (IMI 834).

După aplicare, aliajele de Titan pot fi împărţite în trei grupe principale: rezistente la coroziune, grade de putere înaltă şi grade de temperatură înaltă. Trei tipuri structurale de aliaje de Titan sunt aliaje alfa, aliaje alfa plus beta şi aliaje beta sau aproape beta.Baza de date Total Materia reuneste proprietatile globale a metalelor într-o baza de date integrata în care se pot efectua cautari. Acces rapid si usor la proprietatile mecanice, compozitia chimica, tabele de referinta încrucisata, si multe altele ofera utilizatorilor o cantitate imensa de informații fara precedent. Faceti clic pe butoanele de mai jos pentru a afla mai multe din Turul ghidat sau pentru a testa baza de date Total Materia.

Grade de titan în Total Materia

Baza de date Total Materia include mai mult de 4,500 de aliaje de titan împreună cu peste 350,000 de aliaje metalice din întreaga lume. Compozițiile lor chimice, proprietățile mecanice şi fizice, referințele încrucișate şi multe altele sunt doar la un clic distanță.

Găsirea unui grad de titan în baza de date este foarte ușoară şi durează câteva secunde. De exemplu, să ne uităm la proprietățile gradului de titan japonez TAF 6400.

Pur şi simplu utilizați Căutare Rapidă de pe pagina de pornire a abonaților și introduceți desemnarea. Selectarea titanului din lista cu grupul de aliaje şi Japonia/JIS din lista Standard este opţională.

Titanium grades: Search for the Japanese titanium grade TAF 6400

După alegerea materialul din lista cu rezultate, apare o listă cu subgrupuri. În Total Materia, termenul "subgrupuri" se referă la specificațiile care definesc proprietățile gradului de titan; în cazul acesta există o singură specificație JIS H 4657. Rețineți că proprietățile definite în conformitate cu specificații diferite pot fi diverse în mod semnificativ.

Titanium grades: Specification that defines properties of the Japanese titanium grade TAF 6400

Compoziția, referințele încrucișate și proprietățile gradului de titan TAF 6400 pot apoi fi revizuite făcând clic pe link-urile corespunzătoare, vedeți exemple mai jos.

Titanium grades: Chemical composition of the titanium grade TAF 6400
Titanium grades: Cross-reference table of the titanium grade TAF 6400
Titanium grades: Mechanical properties of the titanium grade TAF 6400
Titanium grades: Physical properties of the titanium grade TAF 6400