A mérnöki tervezés és az anyagminőségek felhasználásának élvonalát jelentő repülőgép- és űripar folyamatosan a meglévő technológiák továbbfejlesztésére törekszik, annak érdekében, hogy mind a verseny, mind a teljesítmény szempontjából meghaladja saját korát.

A Total Materia úgy segíti az iparágat, hogy biztosítja az anyagminőségek rekordjainak létező legátfogóbb forrását, valamint, hogy a kiterjedt kereszthivatkozási táblák által lehetővé teszi a mélységi anyagminőség-összehasonlításokat. Minimalizálódnak a speciális anyagminőségek betervezése során előadódó nehézségek és hibák. Hozzájárul ahhoz, hogy az iparág elérje alapvető célját, vagyis hogy felgyorsuljon a koncepciótól a termékig/szolgáltatásig vezető folyamat.

Mióta csak megvásároltuk a Total Materia programot rendkívül hasznosnak találjuk valamennyi tevékenységünkben. A korábban használt termékhez képest sokkal átfogóbbnak bizonyult. Határozottan ez a legjobb szolgáltatás, amibe mostanában beruháztunk.

Elmondhatom, az, hogy a Total Materia adatbázisra váltottunk, a QinetiQ szakértői csapatának legjobb döntése volt, amit az anyagminőségekhez használt keresőmotorokkal kapcsolatban valaha is hoztunk.

Bill Taylor
QinetiQ, London, Egyesült Királyság

Előnyök

Jelentős időmegtakarítás az anyagtulajdonságok beszerzésében; lehetőség különböző fémes és nemfémes anyagminőségek közvetlen összehasonlítására; kritikus feszültség-alakváltozási és ciklikus fáradási tulajdonságok; a kereszthivatkozásokkal új lehetőségek nyílnak az anyagkiválasztásban