Titanium Standarder

Flera system för titan standarder finns för att definiera titanlegeringar, deras beteckningar, kompositioner kemiska och mekaniska egenskaper.

Liksom för andra metaller, de viktigaste standarderna för titan är amerikanska ASTM och SAE, eller mer specifikt dess flyg del AMS, Europeiska Euronorm, tyska DIN, japanska JIS, internationella ISO, liksom kinesiska GB och ryska GOST.

Titan kan uppnå fantastiska förändringar i mikrostrukturer av variationer i termomekanisk behandling, och därför ett brett utbud av egenskaper och användningsområden kan serveras med ett relativt litet antal av titan kvaliteter. Följaktligen finns det cirka 50 huvudsakliga titan kvaliteter som är avsedda och används för närvarande, även om bara ett par dussin är lätt tillgängliga kommersiellt.

De amerikanska ASTM titan standarder erkänner cirka 40 stora titan kvaliteter, varav Betyg 1 till 4 är kommersiellt ren (olegerat). Titan kvaliteter som omfattas av ASTM och andra legeringar produceras också för att möta Aerospace och militära specifikationer (SAE-AMS, MIL-T), samt ISO titan standarder Euronorm, GOST, och den japanska JIS-standarder titan. Även om det finns en överlappning mellan dessa standarder för titan, är de inte utbytbara. Den japanska Titanium Society i sina ansträngningar att nå en mer global strategi för titan standarden, har gjort representationer av enhetliga system specificationer.

Dock är det stora problemet med titan standarder inte en brist på standarder som fastställts av normer organisationer (SDO), men de detaljerade, individuella specifikationer av de flyg-bolag som begränsar serier. Varje Aerospace Företaget har sin egen specifikation som inkluderar hanterande rutter. Följaktligen kan en process väg som tillåts av ett företag inte tillåtas av någon annan.

Detta resulterar i små tillverkningsserier. Överproduktion kan lagras, men kan bara användas av ett företag som håller specifikationen och materialet är förmodligen överkvalificerad för industriellt bruk har gått igenom mycket detaljerade krav Kvalitetssäkring av flygindustrin. På samma sätt måste den höga andelen material som resulterar som skrot noggrant åtskilda för att ge den detaljerade stamtavla som krävs av flyg-bolagen.Total Materia databas samlar metallegenskaper från hela världen i en integrerad och sökbar databas. Snabb och enkel tillgång till de mekaniska egenskaperna, kemisk sammansättning, korsreferenstabeller , med mera ger användare en oöverträffad mängd information. Klicka på knappen nedan för att provkör Total Materia databas.

Internationella titan standarder och medel vid en plats: Total Materia

Total Materia ger dig en möjlighet att hitta information om en titan standardspecifikation, dess nuvarande status och material den definierar bara ett klick bort.

Genom att helt enkelt välja en standard Development Organisation (SDO) och / eller genom att skriva en vanlig nummer får du omedelbara resultat från den flerspråkiga databas med över 52.000 standarder. Att förfina resultatlistan för titan-relaterade standarder endast helt enkelt skriva "titan" i fältet Beskrivning, vilket visas i detta exempel för kinesiska titan standarder.

Titan standarder: Exempel för sökning titan-orienterade standarder från Kina

Du kan omedelbart se en lista över vanliga beskrivningar (Total Materia har översatt viktig information från kinesiska standarder), år för senaste utgåva, aktuell status (giltig, ersatt etc) och en varm länk till material som definieras av denna standard.

Genom att helt enkelt klicka på materiella länken kan du visa en lista över metallmaterial definieras av den valda standarden.

Titan standarder: Exempel på lista över titan standarder från Kina

I listan av material kan du granska detaljerade egenskaper och motsvarigheter av varje material.

Titan standarder: Exempel på material som definieras av den kinesiska titan standarden GB / T 3621