Titanium Egenskaper

Titan egenskaper, som är en kombination av hög hållfasthet, styvhet, seghet, låg densitet och god korrosionsbeständighet från olika titanlegeringar vid mycket låga till höga temperaturer, kan viktbesparing i flyg-strukturer och andra högpresterande applikationer.

Atomvikten titan är 47,88. Titan är lätta, starka, korrosionsbeständiga och riklig i naturen. Titan och dess legeringar har draghållfastheter från 30.000 psi till 200.000 psi (210-1380 MPa), som motsvarar de styrkor som finns i de flesta av legerat stål.

Titan är en låg-densitet ämneet (ungefär 60% av densiteten för järn) som kan stärkas genom legering och deformation bearbetning. Titan är omagnetiskt och har bra värmeöverföring egenskaper. Dess värmeutvidgningskoefficient är något lägre än för stål och mindre än hälften av aluminium.

En av titan s användbara egenskaper är en hög smältpunkt av 3135 ° F (1725 ° C). Denna smältpunkt är ungefär 400 ° C över smältpunkten för stål och ungefär 2000 ° F över den hos aluminium.

Titan kan passiveras, och därigenom uppvisar en hög grad av immunitet mot angrepp av de flesta mineralsyror och klorider. Titan är giftfritt och allmänt biologiskt kompatibla med mänskliga vävnader och ben. Den utmärkt korrosionsbeständighet och biokompatibilitet kombination med styrka gör titan och dess legeringar är användbara i kemiska och applikationer petrokemiska, marina miljöer och biomaterial applikationer.

Titan är inte en bra ledare av elektricitet. Om konduktiviteten hos koppar anses vara 100%, skulle titan ha en konduktivitet av 3,1%. Av detta följer att titan inte skulle användas där god ledningsförmåga är ett utmärkt faktor. För jämförelse, har rostfritt stål en konduktivitet av 3,5% och aluminium har en konduktivitet av 30%.

Elektriskt motstånd är oppositionen ett material presenterar för flödet av elektroner. Eftersom titan är en dålig ledare, följer det att det är en rättvis motstånd.

Total Materia databas samlar metallegenskaper från hela världen i en integrerad och sökbar databas. Snabb och enkel tillgång till de mekaniska egenskaperna, kemisk sammansättning, korsreferenstabeller , med mera ger användare en oöverträffad mängd information. Klicka på knappen nedan för att provkör Total Materia databas.

Total Materia Sök på Titanium Egenskaper

Du kan snabbt och enkelt söka titan egenskaper och legeringar från hela världen genom beteckningen, land/standard, typ, standard nummer, kemisk sammansättning, mekaniska egenskaper, andra egenskaper eller någon kombination av dessa kriterier. Till exempel, låt oss leta efter en kinesisk titanlegering, som måste ha mellan 2 och 7% Al, cirka 0,5% Fe, minst 2% av Sn, minsta sträckgräns på 600 MPa, och minsta dragspänning på 750 MPa.

Klicka på Avancerad Sökning från huvudfönstret. Sedan väljer titanium från gruppen av material listan och ange efterfrågade titanium egenskaper och legeringsämnen.

Titan egenskaper: Exempel på kombinerad titan egenskaper Sök med sammansättning och mekaniska egenskaper

Sökresultat visas. Klicka på en titanlegering i listan för att se över sina egenskaper, i det här fallet är den tredje positionen valda - titan grade ZTA7.

Titan egenskaper: resultatlista av titan egenskaperna sökning

När du klickat på materialet från den resulterande listan visas en annan lista av undergrupper. I Total Materia avser termen "undergrupper" till specifikationer som definierar egenskaperna hos titan grade, i detta fall den första specifikationen är vald specifikation - S 6614. Observera att egenskaper som definieras enligt olika specifikationer kan skilja sig avsevärt.

Titan egenskaper: Specifikationer som definierar egenskaperna hos den kinesiska titan grade ZTA7

Titanium egenskaper inom Total Materia databas omfattar sammansättning, korsreferenstabellerna, mekaniska eller fysikaliska egenskaper, och mycket mer. Klicka på exemplen nedan för att förstora dem.

Titan egenskaper: Kemisk sammansättning av den kinesiska titan grade ZTA7
Titan egenskaper: korsreferenstabell av den kinesiska titan grade ZTA7
Titan egenskaper: Mekaniska egenskaper av den kinesiska titan grade ZTA7