Staal Eigenschappen

Het heeft het te verdanken aan zijn eigenschappen, staal is daarom het meest belangrijke materiaal in de wereld van engineering en constructie.

Door zijn specifieke eigenschappen is staal het belangrijkste materiaal voor ingenieurs en constructies in de wereld.

De belangrijkste eigenschap van staal is goede buigzaamheid en duurzaamheid, goede rek-en treksterkte en goede thermische geleidbaarheid. Deze eigenschappen zijn zeer belangrijk voor staal, maar het karakteristieke van roestvij staal eigenschappen is dat het bestand is tegen corrosie.

Wanneer er een materiaal voor een bepaalde applicatie geselecteerd wordt, kunnen ingenieurs met gerustheid zekerstellen dat het laden van de gewenste condities en uitdagingen van buitenaf tegengegaan kunnen worden. Kennis en controle van materiaal eigenschappen is hier essentieel. De mechanishce eigenschappen van staal kunnen voorzichtig gecontroleerd worden door het selecteren van de gewenste chemische compositie, process en hittebehandeling, wat weer kan leiden tot de uiteindelijke microstructuur.

De legeringen en hitte behandeling die gebruikt worden bij de productie van staal resulteren in verschillende waarden en hardheden en worden getest zodat het uiteindelijke resultaat van de eigenschappen van staal voldoen aan de uiteindelijke respectievelijke normen.

Er zijn veel systemen om metingen te verrichten om de eigenschappen van staal te kunnen definieren. Voorbeeld, Rekbaarheid, buigzaamheid en stijfheid worden vastgesteld door tensile testing. Duurbaarheid wordt gemeten door impact testing: en hardheid wordt vastgestelt door de weerstand te meten en de penetratie van het oppervlak van het object.

Trek metingen zijn methoden om te kunnen evalueren van de structurele response van staal om de lading toe te kunnen passen, wat weer resulteert in de relatie tussen rek-en trek. De relatie tussen rek en trek is het meten van de elasticiteit van het materiaal, en de ratio die wordt gerefereerd als de Young module. Een hoge waarde in de Young module is een staal met meerdere verschillende eigenschappen: het kan varieren tussen 190-210 GPa, wat weer neer komt op drie maal de waarde van aluminium.

De physieke eigenschappen van staal zijn gerelateerd aan de physieke toestand van het materiaal, zoals dichtheid, termische geleiding, elasticiteits modules, Poisson's ratio enz. Sommige typische waarden voor physieke eigenschappen van staal zijn:

  • Dichtheid ρ = 7.7 ÷ 8.1 [kg/dm3]
  • Elasticiteitsmodulus E=190÷210 [GPa]
  • Poisson-ratio van ν = 0.27 ÷ 0.30
  • Thermische geleidbaarheid κ = 11.2 ÷ 48.3 [W/mK]
  • Thermische uitzetting α = 9 ÷27 [10-6 / K]


De Total Materia database brengt alle globale metaal eigenschappen bij elkaar onder een dak in de vorm van een database. Snel en makkelijk toegang tot mechanische eigenschappen, chemische samenstelling, kruisverwijzingstabellen en voorziet gebruikers van een ongeëvenaarde rijkdom aan informatie. Klik op de knop om de Total Materia database uit te proberen.

Total Materia zoeken naar Staal Eigenschappen

U kunt snel en gemakkelijk beschikken over meer dan 15.000.000 staal- en roestvrijstaal eigenschappen entries door middel van Materiaal, Land/Standaard, Type, Norm Nummer, chemische compositie, mechanische eigenschappen, andere eigenschappen of een combinatie van deze zoekcreteria te gebruiken. Voorbeeld, nemen we duits roestvrijstaal en de materiaal eigenschappen, de waarden zouden moeten zijn Cr> 10%, Ni and V > 0.2%, tensile stress meer als 650MPa, impact meer dan 30J en moet bestand zijn voor gebruik tegen hoge temperaturen.

Klik Geavanceerd Zoeken vanaf het hoofdmenu. Vervolgens neemt U Germany/DIN vanuit de Land/Norm lijst, Roestvrijstaal in het submenu Materiaal, vink de eigenschap voor hoge temperaturen en vul de gewenste eigenschappen en legeringen van elementen in. Dit zoekt naar een gecombineerde eigenschap van roestvrijstaal.

Staal eigenschappen: Voorbeeld van gecombineerde staal eigenschappen zoeken op compositie, mechanische en temperatuur eigenschappen

Het resultaten venster verschijnt. Klik op een staal vanuit de lijst om de eigenschappen te kunnen zien, hier zullen we het eerste voorbeeld nemen - 1.4922.

Staal eigenschappen: Voorbeeld van gecombineerde staal eigenschappen zoeken op compositie, mechanische en temperatuur eigenschappen

Na het klikken op het materiaal verschijnt er een sub-menu. In d Total Materia Database refereert de term "subgroep" naar normen die gespecificeerde metaal eigenschappen definieëren: in dit geval worden de specificaties voor DIN 17175 geselecteerd. Nota: materiaal eigenschappen die verschillend gedefinieerde specificaties hebben, kunnen grote verschillen veroorzaken.

Staal eigenschappen: Voorbeeld van eigenschappen voor Duits staal 1.4922

Staal eigenschappen in de Total Materia Database bevatten composities, Cross-Reference tabellen, mechanische eigenschappen, physieke eigenschappen and zelfs kruip en vermoeidheids eigenschappen. Klik op het voorbeeld beneden om het te vergroten.

Staal eigenschappen: De chemische eigenschappen van staal 1.4922
Staal eigenschappen: Cross-Reference Tabel voor staal 1.4922
Staal eigenschappen: De Mechanische eigenschappen voor staal 1.4922