Echivalente de oțel

Comerţul internaţional în creștere, surse globale, producţie şi inginerie, au condus la o nevoie crescută pentru o înţelegere mai clară a diferitelor specificaţii internaţionale pentru metale.

Datorită faptului că standardele nu sunt echivalente şi interschimbabile, de exemplu standardele Europene, americane şi japoneze, deciderea care metale sunt echivalente necesită o analiză atentă a factorilor multipli.

Principalii factori pentru estimarea echivalenţei includ compoziţia chimică, metoda de fabricaţie, metoda de finisare, forma produsului, proprietăţile fizice şi mecanice. Factori suplimentari, cum ar fi metoda de dezoxidare, durabilitate, coroziune şi rezistenţă la căldură şi alte proprietăţi, de asemenea pot avea o influenţă semnificativă asupra echivalenţei și asupra interschimbabilității potențiale pentru un oțel.

Echivalențele oțelului din întreaga lume sunt grupate de obicei pe baza compoziţiei chimice şi, într-o măsură, pe baza proprietăţilor mecanice. Tabelele de referinţă încrucişată cu echivalări pentru oțeluri adesea provin de la recomandările organizațiilor de dezvoltare a standardelor (SDO); de asemenea, în Total Materia recomandările SDO sunt principala sursă pentru tabele de referinţă încrucişată cu echivalări pentru oțeluri.

Cu toate acestea, chiar şi când vine de la recomandări SDO, oțelurile echivalente nu pot avea exact aceeaşi compoziție chimică sau exact aceeaşi efort la tracţiune și limită de curgere sau proprietăţi fizice exacte, ceea ce înseamnă că acestea nu sunt absolut echivalente şi există nevoia de a analiza atent dacă un material poate fi substituit cu altul.

Este important de a recunoaşte că hotărârea despre o echivalenţă a două oţeluri este un proces foarte delicat şi, eventual, predispus la eroare, dependent în mare măsură de circumstanțele în fiecare caz concret, cum ar fi tratament termic, stare de livrare, condiții de funcționare etc. De asemenea, după cum vedeți din cele menționate mai sus, numărul de criterii posibile pentru comparaţie şi combinaţii asociate sunt foarte mari. Prin urmare, definirea echivalențelor pentru oţel necesită un studiu atent al specificațiilor de către profesionişti calificaţi. Cele mai multe specificații sunt documente complexe, care nu pot fi restrânse în câteva linii de text.

Cu aceste constrângeri în minte, este clar - căutarea şi evaluărea echivalenţei prin referinţă încrucişată pentru un anumit material este sporită prin acces la cât mai multe date relevante care sunt disponibile într-o baza de date în care se pot efectua căutări şi relatări. Baza de date Total Materia oferă cel mai cuprinzător set de instrumente, algoritmi şi date primare pentru a sprijini procesul de căutare.

Abordarea Total Materia pentru prezentarea referinţei încrucişate şi a candidaţilor pentru materiale echivalente poate fi privită ca un continuum de categorii, care se mută drept înainte de la "Identic" către mai ambiguu, dar adesea perspicace "Smart Cross". Revizuiți bara laterală pentru a afla mai multe despre metodologia de identificare și de afișare rezultate cu referință încrucișată.




Baza de date Total Materia reuneste proprietatile globale a metalelor într-o baza de date integrata în care se pot efectua cautari. Acces rapid si usor la proprietatile mecanice, compozitia chimica, tabele de referinta încrucisata, si multe altele ofera utilizatorilor o cantitate imensa de informații fara precedent. Faceti clic pe butoanele de mai jos pentru a afla mai multe din Turul ghidat sau pentru a testa baza de date Total Materia.

Cum Total Materia vă ajută să găsiţi echivalențe pentru otel?

Pentru a oferi o referire încrucișată și mai bună şi mai precisă pentru aliaje metalice din întreaga lume, Total Materia oferă acum categorisirea echivalențelor şi a asemănărilor. Această caracteristică unică vă permite să vizualizaţi mai mulţi candidaţi pentru echivalențe de metale în timp ce vă furnizează informaţii despre gradul lor de asemănare şi o un indiciu despre fiabilitatea sursei originale de informaţii:

  • Toate - afişează toate echivalențele potenţiale împreună
  • Identic - materiale explicit definit ca identice de SDO (de obicei, indică o schimbare de nume/înlocuire)
  • Oficial – echivalențe pentru oțeluri direct oferite de SDO din standardele lor
  • Compoziție – aliaje care au compoziția chimică 100% identică
  • Implicit – metale echivalente definite într-o formă tranzitorie (dacă A = B și B = C atunci A = C unde B este echivalentul tranzitoriu)
  • Altele – referinţe încrucişate pentru metale din cataloagele producătorilor, din cărţi, broşuri, analize publicate pe Internet etc.
  • SmartCross - instrumentul propriu Total Materia, bazat pe seturile fuzzy şi expertiza metalurgică.

Faceți clic pe exemplele de mai jos pentru a le mări.

Toate

Example of all equivalences

Identic

Example of Identique equivalences

Oficial

Example of Official equivalences

Compoziție 100%

Example of materials with identical composition

Implicit

Example if Implicit equivalences

Alte surse

Example if Other Sources equivalences

SmartCross

Example of SmartCross equivalences