Stål ækvivalenter

Stigende international handel, global sourcing, produktion og teknik, har ført til et øget behov for en klarere forståelse af forskellige internationale stål specifikationer.

Grundet at standarder ikke er ækvivalente og udskiftelige, for eksempel europæisk, amerikanske, og japanske standard, er det at vide hvilke metaller der er ækvivalente en svær proces der kræver omhyggelig overvejelse af flere faktorer.

De vigtigste faktorer for estimering af ækvivalens omfatter kemiske sammensætning, fremstillingsmåde, efterbehandlings metoder, produkt form, mekaniske og fysiske egenskaber. Yderligere faktorer som deoxidations metode, hærdbarhed, korrosions og varmebestandighed og andre egenskaber kan også have betydelig indflydelse på stål ækvivalens og potentiel udskiftelighed.

Stål ækvivalenter fra hele verden er normalt grupperet ud fra kemiske sammensætning og til en vis grad, mekaniske egenskaber. Krydsreferencetabeller for tilsvarende stål kommer ofte fra anbefalinger af standard udviklingsorganisationer (SDO); anbefalinger fra SDO er den primære kilde til krydsreferencetabeller af ækvivalent stål i Total Materia.

Men selv når de kommer fra SDO anbefalinger behøver ækvivalent stål ikke have netop den samme kemi eller netop den samme trækstyrke, flydespænding og fysiske egenskaber, hvilket betyder at de ikke er helt tilsvarende så der er behov for grundige overvejelser om, hvorvidt det kan erstattes én til én.

Det er vigtigt at erkende, at en bedømmelse om ækvivalens mellem to stål er en meget delikat og eventuelt fejlbehæftet proces, meget afhængig af omstændighederne i hvert enkelt tilfælde, såsom varmebehandling, tilstand af levering, service betingelser osv. Også, som du kan se ovenfor, er antallet af mulige kriterier for sammenligning og tilknyttede kombinationer meget høj. Derfor kræver det at definerer stål ækvivalenter en omhyggelig undersøgelse af specifikationer lavet af kvalificerede fagfolk. De fleste specifikationerne er komplekse dokumenter, der ikke kan koges ned til et par linjer af tekst.

Med disse begrænsninger for øje er det tydeligt, at søgning og evaluering af krydsreference ækvivalenser for et givet materiale er forbedret af at have så meget relevant data som muligt, let tilgængeligt i en søgbar og relationsdatabase. Total Materia databasen giver det mest omfattende sæt af værktøjer, algoritmer og rå data til at understøtte søgeprocessen.

Total Materia's tilgang til at præsenterer krydsreferencer og materielle ækvivalens kandidater kan ses som et kontinuum af kategorier, der går fra den ligetil "identiske" til det mere tvetydigt, men ofte indsigtsfulde "Smart Cross". Gennemse oversigten for at lære mere om metoden til at identificere og vise krydsreference resultater.
Total Materia databasen bringer globale metalegenskaber sammen i én integreret og søgbar database. Hurtigt og nem adgang til mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning, krydsreferencetabeller og mere giver brugeren en hidtil uset mængde af information. Klik på knappen nedenfor for at prøve Total Materia databasen.

Hvordan Total Materia hjælper dig med at finde tilsvarende metaller?

For at give endnu bedre og mere præcise krydsreferencer ved stållegeringer fra hele verden, har Total Materia nu kategorisering af ækvivalenter og lighed. Denne unikke funktion gør det muligt at se flere mulige kandidater til stål ækvivalenter og giver samtidig oplysninger om graden af deres lighed og en første indikation af pålideligheden af de oprindelige informationskilde:

  • Alle - Viser alle potentielle ækvivalenter sammen
  • Identisk - Materiale der eksplicit er defineret som identiske af SDOer (Indikerer normalt navneændring/udskiftning)
  • Officiel – Stål ækvivalenter leveres direkte af SDO standarder
  • Sammensætning – Legeringer som har 100% identisk kemisk sammensætning
  • Implicit – Stål ækvivalenter defineret i en mellemleds form (hvis A = B, og B = C, så A = C hvor B er mellemleddet)
  • Andre – Stål krydsreferencer fra producenters kataloger, bøger, brochurer, analyser offentliggjort på internettet osv.
  • SmartCross - Total Materia's proprietære krydsreference værktøj, baseret på fuzzy sæt og metallurgisk ekspertise.

Klik på billederne for at forstørre.

Alle

Eksempel på alle ækvivalenser

Identisk

Eksempel på identiske ækvivalenser

Officiel

Eksempel på officielle ækvivalenser

Sammensætning 100%

Eksempel på materialer med identisk sammensætning

Implicitte

Eksempel hvis der er implicit ækvivalens

Andre Kilder

Eksempel på ækvivalens gennem andre kilder

SmartCross

Eksempel på SmartCross ækvivalens