Compoziția oțelului

Oțelul este alcătuit din elemente, cum ar fi carbon, mangan, fosfor, sulf, nichel, crom şi altele.

Variațiile în compoziția oțelului sunt responsabile pentru o mare varietate de clasificări şi proprietăți ale acestora.

Fierul este componenta de baza a oțelului. Când carbonul, un nemetal, se adaugă la fier în cantități până la 2,1%, rezultatul este un aliaj cunoscut ca oțel.

Fiecare element care se adaugă la compoziția de bază a oțelului are unele efecte asupra proprietăților oțelului şi cum oțelul reacționează la procedeele de fabricație. Variațiile în compoziția oțelului sunt responsabile pentru o mare varietate de clasificări şi proprietăți ale acestora. De exemplu, compoziția potrivită a oțelului oferă putere şi/sau rezistență îmbunătățită şi posibilitatea de a utiliza tratamente termice rentabile și simple.

În afară de elemente de aliere, compoziția oțelului aproape întotdeauna include cantități mici de impurități prezente în materiile prime din oțelărie cum ar fii fier vechi sau metal fierbinte. În general, conținutul de impurități este atât de mic incât prezența sa nu este în detrimentul proprietăților ale oțelului.Baza de date Total Materia reuneste proprietatile globale a metalelor într-o baza de date integrata în care se pot efectua cautari. Acces rapid si usor la proprietatile mecanice, compozitia chimica, tabele de referinta încrucisata, si multe altele ofera utilizatorilor o cantitate imensa de informații fara precedent. Faceti clic pe butoanele de mai jos pentru a afla mai multe din Turul ghidat sau pentru a testa baza de date Total Materia.

Total Materia Căutare prin compoziția chimică

Găsirea un material din baza de date cu peste 350,000 de aliaje vă ia doar câteva secunde. De exemplu, să căutam un aliaj de oțel scăzut japonez cu următoarea compoziție chimică: C 0.15 – 0.26; Si < 0.35; Mn < 1.5; P < 0.035; S < 0.040; Mo 0.4 – 0.6.

Faceți clic pe Căutare Avansată din fereastra principala. Apoi, selectați Japonia/JIS în câmpul Țară/Standard.

Steel composition: Example of searching for a steel material based on chemical composition

În cadrul grupului Compoziție Chimică, verificați parametrii cunoscuți, introduceți valori și faceți clic pe iconița săgeată dreaptă.

Steel composition: Entering alloying elements for searching steels by composition

Apare ecranul cu rezultatele căutării. Faceți clic pe un material pentru a revizui proprietățile detaliate.

Steel composition: Result list of searching by steel composition