Stål Sammensætning

Stål består af jern og andre elementer som kulstof, mangan, fosfor, svovl, nikkel, chrom og meget mere.

Variationer i stål sammensætninger er ansvarlige for en lang række ståltyper og stål egenskaber.

Jern er den grundlæggende komponent i stål. Når kulstof, et ikke-metal, tilføjes jern i mængder op til 2,1%, er resultatet en legering, kendt som stål.

Hvert grundstof, der er føjet til den grundlæggende stål sammensætning har en indflydelse på egenskaberne for stålet og hvordan stålet reagerer på fabrikationsprocesser. Disse tilføjelser og variationer i stål sammensætningen er ansvarlig for en lang række ståltyper og stål egenskaber. For eksempel, giver en god stål sammensætning øget styrke og/eller sejhed og en mulighed for at anvende omkostningseffektive og ligetil varmebehandlingsmetoder.

Udover legerings elementer, indeholder stål næsten altid små mængder af urenheder, der er til stede i stålproduktionsråvarer såsom skrot eller smeltet råjern. Generelt, er urenheds indholdet så lavt, at dets tilstedeværelse ikke er skadelig for stålegenskaber.Total Materia databasen bringer globale metalegenskaber sammen i én integreret og søgbar database. Hurtigt og nem adgang til mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning, krydsreferencetabeller og mere giver brugeren en hidtil uset mængde af information. Klik på knappen nedenfor for at prøve Total Materia databasen.

Total Materia Søgning ved Kemisk Sammensætning

Find et materiale på få sekunder fra en database med over 350,000 legeringer. Lad os for eksempel kigge efter et lavt legeret japanske stål med følgende kemiske sammensætning: C 0.15 – 0.26; Si < 0.35; Mn < 1.5; P < 0.035; S < 0.040; Mo 0.4 – 0.6.

Klik på Avanceret Søgning fra hovedmenuen. Vælg dernæst Japan/JIS i feltet Land/Standard.

Stål sammensætning: Eksempel på at søge efter et stål materiale baseret på kemiske sammensætning

Inden for den kemiske sammensætning, kontrollere de kendte parametre, indtast værdier og klik på højre pileikon.

Stål sammensætning: Indtastning legerings elementer for at søge efter stål sammensætning

Søgnings resultat vinduet vises. Du skal blot klikke på et materiale for at gennemgå dets detaljerede egenskaber.

Stål sammensætning: Resultatliste for søgning af stål sammensætning