SmartComp modul omogućava identifikaciju nepoznatog metala pomoću hemijskog sastava dobijenog uz pomoć spektrometra ili drugih analitičkih metoda.

Koristeći patentirani algoritam, SmartComp štedi mnogo vremena potrebnog za pretragu i samim tim povećava efikasnost i funkcionalnost laboratorije i aktivnosti inspekcije brzom indentifikacijom materijala. Zahvaljujući integraciji sa Total Materia bazom, detalji o osobinama materijala i uporednim tabelama mogu se videti za nekoliko sekundi i moguće ih je uporediti sa drugim alternativama ukoliko je potrebno. Ovo su samo neki od razloga koji su naveli vodeće svetske proizvođače spektrometara da ugrade SmartComp u svoje nove uređaje.

Izazovi
  • Izvođenje složenih identifikacija egzotičnih materijala kada je na raspolaganju samo hemijskog sastav
  • Mnogo radnih sati ponekad uzaludno provedenih u istraživanju da bi se identifikovali nepoznati materijali
  • Kontrola kvaliteta često varijabilnih ulaznih materijala od različitih isporučilaca
  • Smanjenje naknadne prerade i škarta u proizvodnom okruženju pomoću efikasne identifikacije uzroka grešaka

Rešenje: Total Materia - SmartComp

Nova generacija spektrometra može generisati hemijske analize materijala u nekoliko sekundi, ali kako identifikovati druge kritične informacije kao što je oznaka, poreklo materijala, njegove osobine i ekvivalenti? Počevši od jednostavnog unosa hemijske analize dobijene iz spektrometra, upotrebom SmartComp patentiranog algroritma je moguća identifikacija poklapanja sa materijalima iz celog sveta, što značajno povećava upotrebnu vrednost analize i ukupnu funkcionalnost laboratorije.

smart comp
solution img
EKSPERTSKO RASUĐIVANJE KROZ PATENTIRANU TEHNOLOGIJU

Dizajniran da "misli" kao ekspert, SmartComp sprovodi za svega nekoliko sekundi ono, što bi manuelno značio izuzetno dugotrajan istraživački rad. Korišenjem SmartComp algoritma zasnovanog na veštačkoj inteligenciji, omogućeno je da problematični elementi, nečistoće i oligoelementi ne ometaju proces idetifikacije i da fokus bude na pretrazi na osnovu najvažnijih legirajućih elemenata.

solution img
PODRŽANO OD STRANE NAJVEćE BAZE PODATAKA O METALIMA

Čak ni najbolji eksperti ne mogu da postignu mnogo bez velike biblioteke podataka kako bi potražili ili uporedili potrebene materijale. Zato je SmartComp integrisan sa Total Materia bazom podataka, što daje mogućnost poređenja unete hemijske analize sa sastavom za više od 350 000 materijala, čime pronalaženje poklapanja legura više ne predstavlja mukotrpan proces.

solution img
NAPREDNE OPCIJE IDENTIFIKACIJE

Kao dodatak standardnom režimu za identifikaciju, napredni ekspert režim nudi mogućnost da postavite relativan značaj za svaki legirajući element pojedinačno, dobijajući na taj način prikladnija poklapanja legura za određeni problem. Druga mogućnost su referentni materijali, što olakšava pronalaženje materijala kalibrisanih spektrometrima.

solution img
POSTPROCESIRANJE IDENTIFIKOVANIH MATERIJALA

Identifikacija materijala koji se podudaraju može biti samo jedan deo priče. Total Materia omogućava direktan pristup listi materijala koje se poklapaju sa osobinama materijala, stoga pruža mogućnost za detaljnije poređenje potencijalnih materijala koji su u fokusu interesovanja i njihovih osobina, uključujući opciju za upoređivanje i kombinovanje poređenja hemijskog sastava i mehaničkih osobina koristeći uporedne tabele i SmartCross2 modul.

Povoljnosti

Ogromna ušteda vremena i novca putem veoma brze identifikacije materijala; jačanje obezbeđenja kvaliteta poslovanja, od ulazne kontrole dobavljača do testiranja materijala; patentirani ekspertni sistem pomaže da se donesu prave odluke, i to brzo!