Anyagár-információk a Total Materia-ban

Általános megjegyzések

A Total Materia-ban megadott anyagárak indikatív számok, amelyek segítenek a megalapozott anyagválasztási döntések hozatalában, a szolgáltatott egyéb információkkal együtt. Az árképzési információkat számos ellenőrzött forrásból szerezték be, mint például a gyártó katalógusai, speciális fémviszonteladói üzletek, az ipari fémek kereskedelmének elismert világközpontjai, mint például a London Metal Exchange (LME). Az anyagárak gyakran értesítés nélkül változhatnak, ezért további vizsgálatot javasolunk, hogy szükség esetén megerősítsük a pontos részleteket.

Az anyagárakkal kapcsolatos megfontolások

Általában az árakat többek között befolyásolja a mennyiségek, a szállítási feltételek, a gyártási folyamatok, a termék rendelkezésre állása és a származási ország. A végső árat általában az alapanyag ára, plusz extrák vagy ötvözeti pótdíjak alapján számítják ki. Az árfelhalmozási politikák (alapár és extrák) az egyes szabványos gyártási módszerekhez kapcsolódnak, és termelőnként változhatnak. Általában az extrákat vagy azok egy részét a megadott árak tartalmazzák a Total Materia-n belül.

Anyagárak a Total Materia-n belül

A Total Materia-ban bemutatott információk és adatok tipikus/átlagos értékek, és nem garantálják a maximális, minimális vagy pontos értékeket. Az árképzési értékek pontossága megnövekedett azáltal, hogy kizárták az olyan egyedi megrendelések árait (kis és egzotikus termékformák esetében), amelyeket nem tekintettek reprezentatívnak, és ha figyelembe vesszük, számításakor jelentősen eltorzítanák az adott anyagcsoport áreloszlását.

Annak érdekében, hogy minél több releváns és hasznos információt nyújtsunk, ahol egy adott anyag ára nem áll rendelkezésre, múltbeli árakat és arányt használunk egy olyan nyomon követhető referens anyaghoz, amelynek ára elérhető. Ezenkívül, amennyiben rendelkezésre áll, a konkrét tételméretekre vonatkozó információk megadottak akkor, ha az árforrásban megbízhatóan meg van határozva.