Extended Range oferă o colecție unică de proprietăți avansate, critice în activitățile de design.
Modulul Extended Range constituie o resursă de neegalat ce adună la un loc proprietățile materialelor utilizate în calcule și analize structurale și termale avansate cum ar fi curbe de tensiune-deformație, diagarame de deformabilitate, comportament la oboseală și multe altele.

Provocarea
  • Găsirea datelor legate de materiale, esențiale pentru calcule avansate și simulări CAE și FEA
  • Obţinerea curbelor de deformație la temperaturi și viteze de deformare diverse
  • Compararea datelor de oboseală ale unor materiale cu origini diverse, de ex. americane, europene, asiatice

Soluţia: Total Materia - Extended Range

Oferă o colecție unică de proprietăți avansate critice în activitățile de design. Eficiență obținută fără efort în activitatea de a găsi informații verificate și de încredere despre proprietățile necesare în calculele avansate, activitate extrem de costisitoare din punct de vedere al timpului dedicat. Metodologie proprie de colectare a datelor experimentale plecând de la mai mult de 3,000 de referințe și documente.
extended range
solution img
MII DE CURBE DE TENSIUNE-DEFORMAȚIE

Colecție unică ce înglobeează peste 150,000 de curbe de tensune-deformație pentru calcule în domeniul plastic, Extended Range acoperă mai mult de 20,000 de materiale cu tratamente termice, temperaturi de procesare și viteze de deformare diverse, de la cvasistatice la peste 1.000 1/s. Sunt date atât curbele reale de tracțiune cât și cele convenționale, utilizatorul având posibilitatea de interpolare a acestora cu valorile de temperaturi si rate de deformare definite de el.

solution img
CEA MAI MARE COLECŢIE DE PROPRIETĂŢI CICLICE

Cea mai mare bază de date pentru parametri de tensiune și deformație, ce acoperă peste 35,000 de materiale, diagrame e-N și S-N, pentru diverse tratamente termice şi condiţii de încărcare. Proprietățile monotonice sunt incluse ca referință împreună cu parametri statistici de oboseală unde aceştia sunt aplicabili.

solution img
METODOLOGIE BREVETATĂ PENTRU ESTIMAREA PROPRIETĂŢILOR

Pornind de la tabelele de referințe încrucișate și de la proprietățile materialelor echivalente din Total Materia, Extended Range oferă estimări ale curbelor de tensiune-deformație pentru un număr adițional de 90,000 de materiale și estimări ale propietăților ciclice pentru un numar adițional de 80,000 de materiale. Chiar dacă estimările nu pot înlocui complet datele experimentale, acestea pot oferi un punct valoros de plecare pentru cercetări și calcule ulterioare.

solution img
MAI MULTE PROPRIETĂȚI AVANSATE PENTRU CONCEPȚIE ŞI SIMULARE

Limite de deformabilitate și curbe de înaltă deformație la diverse temperaturi necesare în activitățile de simulare pentru operațiunile de prelucrare (forjare, laminare, etc.). Mecanica ruperii K1C, KC, propagarea fisurilor și parametrii legii Paris prezentate și reprezentate grafic. Date de fluaj la diverse temperaturi cu calcularea parametrului Larson-Miller și a duratei de viață a componentei până la rupere.

Beneficiile

Evitarea unor erori costisitoare și potențial periculoase; deschiderea de noi oportunităţi pentru un design optimizat şi eficient din punct de vedere al costului; îmbunătățirea preciziei şi eficienţei de-a lungul întregului lanţ al procesului.