DataPLUS is een aanvullende gegevensmodule die informatie over smeermiddelen, koelvloeistoffen, materiaalafmetingen, toleranties en coatingsgegevens verstrekt voor duizenden metalen en niet-metalen materialen.

In synergie met het primaire materiaal databases, Total Metals en PolyPLUS, ondersteunt en vult DataPLUS belangrijke industriële toepassingaan voor door te helpen bij maken nauwkeurig en weloverwogen beslissingen en keuzes met betrekking tot materiaalkeuze en gebruik.

De Uitdagingen
  • Materiaal en consumables selectie voor succesvolle lasoperaties
  • Een uniforme weergave van zowel materiële eigenschappen en dimensionale data
  • Het vinden van coatings en hun eigenschappen in verband met materialen in één geïntegreerd platform

De Oplossing: Total Materia - DataPLUS

DataPLUS omvat een breed scala van informatie binnen de drie data sub-sets die als een belangrijke aanvullende bron voor het proces van materiaalkeuze dient. Volledig geïntegreerd, DataPLUS sluit naadloos aan op andere belangrijke informatie, zoals de chemische samenstelling, de tafels van gelijkwaardige materialen, mechanische en fysieke eigenschappen, wat betekent dat het bekijken van de grotere geheel moeiteloos is.
core
solution img
LASINFORMATIE VOOR GLOBALE MATERIALEN EN CONSUMABLES

Het vinden van lasinformatie zoals mechanische eigenschappen op het laspunt, informatie van duizenden van materiaalcombinaties, basismaterialen eigenschapsdata, consumables karaktiristieken en referencen gerelateerd aan de lasmethodologie.

solution img
SMEERMIDDEL EN KOELVLOEISTOF MATERIALEN EN EIGENSCHAPPEN

Neem belangrijke beslissingen over geschikte smeermiddelen en koelvloeistoffen om de kosten te verlagen door een geoptimaliseerde levensduur van onderdelen te garanderen. In combinatie met tribologische gegevens voor duizenden materialen kan een volledig beeld van interactie met het oppervlak worden ontdekt.
Zoek tribologische gegevens om de wrijving en het daaropvolgende slijtagepotentieel voor duizenden internationale materialen te begrijpen en om onnodige stroomuitval en afbraak van onderdelen te voorkomen door de juiste selectie van smeermiddel en koelmiddel.

solution img
VIND AFMETINGEN EN TOLERANTIES IN SECONDEN

Een must have voor de kloof tussen engineering en inkoop, de afmetingen te overbruggen en toleranties dataset kunt u informatie met betrekking tot specifiek materiaal metingen vinden, hun toegestane variaties, samen met nuttige informatie over verpakking-formaten.

solution img
ZOEKEN NAAR COATINGS INFORMATIE VOOR HET BEGRIJPEN VAN PRESTATIES

Honderden coating benamingen verkrijgbaar met dimensionale gegevens en eigenschaps gegevens om te helpen bij het nemen van accurate beslissingen met betrekking tot coating selectie en prestaties. Met behulp van de eenvoudige zoekinterface, vind eigenschappen zoals afmetingen, maximale bedrijfstemperatuur, hardheid en nog veel meer.

De Voordelen

Het maken van nauwkeuriger materiaal selecties; Geeft meer inzicht in materiaal gedrag in real life voorwaarden; Verbreedt het vinden van bulk materiaaleigenschappen; Overbrugt de kloof tussen de processen van ontwerp en materiaal overname/inkoop.