Kobber Typer

Kobber typer er en af hovedgrupperne for kommercielle metaller. De er meget udbredt på grund af deres fremragende elektrisk og termisk ledningsevner, korrosionsbestandighed og fabrikations lethed.

Kobber typer er ikke-magnetiske og kan let samles ved lodning og slaglodning; mange kobber typer kan svejses ved forskellige metoder som gas, bue og modstand.

Kobber kvaliteter er opdelt i seks familier: kobber, fortyndet kobber legeringer, messing, bronze, kobber-nikkellegeringer og nysølv legeringer.

Den første familie, kobber, er hovedsaglig ren kobber, hvilket normalt er blødt og duktilt og indeholder i alt mindre end 0,7% urenheder. Kommercielle rene kobber typer er udpeget af UNS numre C10100 til C13000. De fortyndede kobber typer indeholder små mængder af forskellige legerings elementer, der ændrer en eller flere af de grundlæggende egenskaber for kobber.

Electrolytic tough pitch(ETP) kobber C11000 laves af katodekobber, dvs, kobber der er blevet raffineret elektrolytisk. C11000 er den mest almindelige af alle de elektriske kobber typer. Det har høj elektrisk ledningsevne, over 100% IACS. Det har det samme iltindhold som C 12500, men adskiller sig i svovlindhold og i generel renhed. C11000 har mindre end 50 ppm metalliske urenheder samlet, herunder svovl.

Iltfri kobber typer C10100 og C10200 er lavet ved induktions smeltning af højkvalitets katodekobber under ikke-oxiderende betingelser produceret af en granuleret grafit bad belægning og en beskyttende reduceret atmosfære, der har lavt indhold af brint.

Kobber-nikkellegeringer (kobbernikkel, cupro-nikkel) er kobber typer, der indeholder 1,5-45% nikkel (Ni) som det største legerings element. Ifølge Unified Numbering System (UNS), betegnes smedekobber-nikkellegeringer med numrene fra UNS C70000 til UNS C73499. Disse legeringer er anvendt til fremstilling af mønter, havvands udstyr, fordampere, varmeveksler rør, hydrauliske og afkølings automobilsystemer.

Nysølv indeholder ikke sølv og kan betragtes som en messing, hvor nikkel er blevet tilføjet. Nikkel indholdet varierer betydeligt, men vil normalt ligge mellem 9 og 30%, afhængigt af dens anvendelse. Kobberindholdet har tendens til at forblive det samme, ca. 60-65% mens zink indholdet er reduceret som nikkel indholdet øges. Jo højere nikkel indhold jo hvidere er farven og jo højere korrosionsresistans, sejhed reduceres tilgengæld.

Nysølv har været meget anvendt til talrige applikationer på grund af dens korrosionsbestandighed, farve og koldformnings evner. Varer fremstillet af nysølv går fra bil radiatorer, kuglepenne, musikinstrument nøgler, transistor hylstrer, elektriske kontakter, arkitektoniske isenkram, bestik, osv. Ifølge UNS, er smedenysølv betegnet med numre fra C73500 til C79999.Total Materia databasen bringer globale metalegenskaber sammen i én integreret og søgbar database. Hurtigt og nem adgang til mekaniske egenskaber, kemisk sammensætning, krydsreferencetabeller og mere giver brugeren en hidtil uset mængde af information. Klik på knappen nedenfor for at prøve Total Materia databasen.

Kobber Typer i Total Materia

Total Materia indeholder mere end 27,000 kobber typer sammen med 350,000 andre metallegeringer fra hele verden. Deres kemiske sammensætning, mekaniske og fysiske egenskaber, krydsreferencer og meget mere er kun et klik væk.

At finde en kobber type i databasen er meget let og tager kun sekunder. Lad os for eksempel undersøge egenskaberne for den kinesiske kobber type BZn 15-20.

Bruge Hurtigsøgning på Abonnenters Hjemmeside ved at indtaste betegnelsen. At vælge kobber fra Legering Gruppelisten og Kina/GB fra Standard listen er valgfri.

Kobber typer: Søg efter den kinesiske kobber type BZn 15-20

Efter at have klikket på materialet, vises en liste over undergrupperne. I Total Materia, referer udtrykket “undergrupper” til specifikationerne som definerer egenskaberne for kobber typen; i dette tilfælde er specifikationen GB 2059 valgt. Bemærk, at egenskaber defineret i henhold til forskellige specifikationer kan variere betydeligt.

Kobber typer: Specifikationen der definerer egenskaberne for den kinesiske kobber type BZn 15-20

Sammensætning, krydsreferencer og egenskaber for kobber type BZn 15-20 kan da ses ved at klikke på de relevante links, se nedenstående eksempler.

Kobber typer: Kemisk sammensætning for kobber type BZn 15-20
Kobber typer: Krydsreferencetabel for kobber type BZn 15-20
Kobber typer: Mekaniske egenskaber for kobber type BZn 15-20