Key to Metals AG är ett privatägt Schweiziskt företag med uppgift att utveckla och driva Total Materias utbud av databaser och tillhörande programvaror, kundanpassade projekt samt OEM lösningar.

Vi är globala pionjärer inom detta område, med vår första online-databas som lanserades 1999. På den tiden var ett innovativt sätt att presentera uppgifter om materiella egenskaper jämfört med traditionella metoder såsom handböcker och andra publicerade källor. Sedan dess har företaget fortsatt med en ständig och intensiv utveckling av att utveckla världens mest omfattande materialdatabas, med fokus på nya datamängder, nya funktioner och framför allt kvaliteten på produkter och support, vilket är kärnan i vår strävan.

Business Growth

Mission

Vara de globala ledarna i att ge den ultimata allt i ett lösningen för att hitta materialegenskapsinformation, vilket hjälper ingenjörer, yrkesverksamma och företag över hela världen för att förbättra både dess effektivitet och pålitlighet.

Vision

Kvar på plats #1 genom att ständigt förbättra våra unika flerdimensionella och mycket intuitiva informationsplattformar för alla materialegenskaper samt vara det universella valet att lösa diversifierad, nuvarande och framtida tekniska utmaningar.

VÅRA HUVUDSAKLIGA PRINCIPER ÄR

  • Att bygga förtroende och minska osäkerheten genom att tillhandahålla tillförlitlighet och integritet till högsta möjliga nivå
  • Engagemang för våra kunder med oöverträffad support, lokalisering och närvaro i hela världen
  • Ledarskap genom innovation med kontinuerliga investeringar i utveckling av produkter och tjänster

Management

Peter Heusser

Peter Heusser, grundare och ordförande, hanterar ekonomi, juridisk verksamhet, efterlevnad och immateriella rättigheter samt strategisk planering. Peter har en examen och doktorsexamen i maskinteknik.

Viktor Pocajt

Viktor Pocajt, grundare, VD och koncernchef, ansvarar för utveckling, strategiska projekt och samarbeten. Viktor har kandidatexamen i maskinteknik och kemiteknik, MBA och doktor i tillämpad datoranvändning.

Neil Baumann

Neil Baumann, COO, leder verksamheten, försäljning, kundrelationer och support. Neil har en examen inom teknik, med inriktning mot kvalitetsledningssystem och processförbättringar.

Mariagrazia Vottari

Mariagrazia Vottari, CTO, ansvarar för teknik, databehandling och innehållsutveckling. Mariagrazia är maskiningenjör med erfarenhet av utveckling och produktion i ledande globala företag.

Medarbetare

Vårt team består av exceptionella människor vilka har fullständig fokus på att uppnå våra affärsmål på alla nivåer, förmågan att utnyttja deras kollektiva talang är nyckeln till vår framgång. I vårt utvecklingscenter finns vårt team av ingenjörer som utvecklar, underhåller och stödjer våra produkter. Vårt nätverk av globala partners gör lokalt specialiserad teknisk support möjligt, vilket gör att våra kunder ska kunna få vad de vill ha av oss, när de vill ha det.