Key to Metals AG is een particulier Zwitsers bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling en het voeden van de Total Materia scala aan databases en verwante softwaretoepassingen, projecten op maatgesneden OEM-oplossingen.

Wij zijn de wereldwijde pioniers op dit gebied, met onze eerste online database in 1999 gelanceerd. Op dat moment was het echt een innovatieve manier om materiaaleigenschapsgegevens te presenteren in vergelijking met traditionele methoden zoals handboeken en andere hulpmiddelen gepubliceerd. Sindsdien heeft het bedrijf voortgezet met permanente en intensieve ontwikkeling van deze 's wereld meest uitgebreide bron, met de nadruk op nieuwe datasets, nieuwe functionaliteiten en vooral de kwaliteit van de producten en klanten ondersteuning, dat is de kern van ons streven.

Business Growth

Missie

De wereldwijde leider zijn in het voorzien van de ultieme plaats voor alle informatie van materiaaleigenschappen en hiermee ingenieurs, professionals en bedrijven over de hele wereld helpen om de efficiëntie, effectiviteit en betrouwbaarheid te verbeteren.

Visie

Door constant de unieke multi-dimensionale, zeer intuïtieve informatie platforms voor alle materiaaleigenschappen te verbeteren op positie #1 blijven staan en de universele keuze zijn bij het oplossen van gediversifieerde huidige en toekomstige technologische uitdagingen.

ONZE BELANGRIJKSTE PRINCIPES ZIJN

  • Vertrouwen opbouwen en onzekerheden reduceren door betrouwbare en integere data te voorzien van het hoogst mogelijke niveau
  • Toewijding aan onze klanten door een ongeëvenaarde ondersteuning, lokalisatie en wereldwijde aanwezigheid
  • Leiderschap door innovatie met onophoudelijke investeringen in ontwikkeling van producten en diensten

Management

Peter Heusser

Peter Heusser, mede-oprichter en voorzitter, beheert de financiën, juridische activiteiten, compliance en IPR, evenals de strategische planning. Peter heeft een diploma en doctoraat in de machinebouw.

Viktor Pocajt

Viktor Pocajt, mede-oprichter, President & CEO, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, strategische projecten en partnerschappen. Viktor is een BSc in de mechanische en chemische engineering, MBA en PhD in toegepaste informatica.

Neil Baumann

Neil Baumann, COO, beheert operations, sales, relaties en klantenondersteuning. Neil heeft een diploma in de techniek, met een specialisatie in kwaliteit management systemen en procesverbetering.

Mariagrazia Vottari

Mariagrazia Vottari, CTO, is verantwoordelijk voor engineering, gegevensverwerking en contentontwikkeling. Mariagrazia is een werktuigbouwkundig ingenieur, met ervaring in ontwikkeling en productie opgedaan in toonaangevende internationale bedrijven.

Onze mensen

Ons team bestaat uit uitzonderlijke mensen die volledige gefocust zijn op het bereiken van onze zakelijke doelstellingen op elk niveau en het benutten van hun collectieve talent, dit is de sleutel tot ons succes. Gevestigd in ons development center is ons toegewijde team van ingenieurs die zich met het ontwikkelen, onderhouden en ondersteunen onze producten bezig houden. Ons netwerk van wereldwijde partners maakt lokale gespecialiseerde technische ondersteuning mogelijk en stelt onze klanten in staat om te krijgen wat ze willen van ons, wanneer ze het willen.