SmartComp, aplicaţia pentru modul de la Total Materia permite identificarea intelligentă a metalelor prin compozitia chimică obtinută din spectometru sau alte surse analitice.

Folosind un algoritm patentat, SmartComp poate eficientiza timpul alocat cercetării si sporeste activităţiile de laborator si de inspecţie permițând identificarea rapidă a materialelor. Datorită integrării sale cu Total Metals, proprietățile materialelor și echivalarea lor pot fi vizualizate și comparate in câteva secunde.

Provocările
  • Ducând mai departe studiile pentru identificarea complexă a materialului doar in funcţie de compoziţia chimică la fel cum ar face un expert
  • Reducând mii de ore de cercetare petrecute pentru a identifica materialele, care câteodata pot fi inutile
  • Reducând costurile mari asociate cu achiziţia specificaţiilor si standardelor
  • Reducând reprelucrarea şi resturile in procesul de manufacturare prin rădăcina efectivă, generează identificarea din rădăcina a erorilor in erorile plant process

Soluţia: Total Materia - SmartComp

Noua generatie de spectometre poate să genereze in cateva secunde o analiză chimică a materialului dar cum identifici atunci celelelate tipuri de informaţie despre un material cum ar fi clasa, originea si proprietăţile lui precum si echivalenţii. Pornind de la o analiză chimică simplă introdusă, obtinută din spectometru, prin folosirea algoritmului patentat SmartComp este posibil sa identificaţi clasa corespondentă dintr-o bază de date internaţională, asadar sporind aplicabilitatea datelor de analiză si in general a functionalitaţii laboratorului.

smart comp
solution img
PĂRERI EXPERT DATORATE TECHNOLOGIEI PATENTATE

Conceput sa "gândească" ca un expert, SmartComp rezolvă ceea ce altfel ar consuma extrem de mult timp, in cateva secunde. Folosind un algoritm patentat SmartComp asigură ca elementele problematice capcană, impuritaţile si oligoelementele să nu ralenteze procesul de identificare si se concentrează pe cercetarea celor mai importante elemente pentru utilizator.

solution img
SUSŢINUT DE CEA MAI MARE BAZĂ DE DATE A METALELOR

Chiar si cel mai bun expert nu poate face multe fara o bază de date amplă pentru căutare si comparaţie. SmartComp este prin urmare integrată cu baza de date Total Materia, setand posibilitatea de a compara analiza chimică introdusă impreună cu informaţii legate de compoziţie pentru mai mult de 350,000 materiale, astfel usurând găsirea de materiale pereche.

solution img
OPŢIUNI DE IDENTIFICARE AVANSATE

În plus faţă de modul standard de identificare, modul avansat Expert oferă o posibilitate de a seta importanţa relativă pentru fiecare element aliaj in mod individual, astfel obţinând aliaje pereche care pot fi mai adecvate problemei specifice. Reference Materials, un alt modul, facilitează găsirea de materiale pentru calibrarea spectometrelor.

solution img
DINCOLO DE IDENTIFICARE

Identificarea materialelor pereche poate fi doar o parte a poveştii. Total Materia permite accesul direct de la lista de materiale pereche pana la proprietăţile materialelor, astfel furnizând posibilitatea pentru o comparaţie mai detaliată a materialelor candidate si a proprietăţilor lor, incluzând opţiuni de comparare adiacentă si combinând comparaţia compoziţiei chimice si proprietăţile mecanice folosind tabele pentru referinţe incrucisate şi modulul SmartCross2.

Beneficiile

Economie incredibilă de timp si cost prin identificarea materialelor cu o viteză mare; făcând mai puternică calitatea procesului, de la siguranţa dată de furnizor pană la testarea materialelor; raţionamentul expertului te ajută sa iei deciziile corecte, rapid!