SmartComp, modulul add on de la Total Materia permite identificarea inteligentă a metalelor necunoscute pornind de la compozitia chimică obținută cu ajutorul spectometrelor sau din alte surse analitice.

Prin folosirea unui algoritm patentat, Smart Comp poate elimina cantitatea uriașă de timp dedicat cercetării și creșterea eficienței acesteia prin identificarea rapidă și multicriterială a materialelor.

Provocările
  • Ducând mai departe studiile pentru identificarea complexă a materialului doar in funcţie de compoziţia chimică la fel cum ar face un expert
  • Reducând mii de ore de cercetare petrecute pentru a identifica materialele, care câteodata pot fi inutile
  • Reducând costurile mari asociate cu achiziţia specificaţiilor si standardelor
  • Reducând reprelucrarea şi resturile in procesul de manufacturare prin rădăcina efectivă, generează identificarea din rădăcina a erorilor in erorile plant process

Soluţia: Total Materia - SmartComp

Noua generatie de spectometre poate să genereze in cateva secunde o analiză chimică a materialului dar cum identifici atunci celelelate tipuri de informaţie despre un material cum ar fi clasa, originea si proprietăţile lui precum si echivalenţii. Pornind de la o analiză chimică simplă introdusă, obtinută din spectometru, prin folosirea algoritmului patentat SmartComp este posibil sa identificaţi clasa corespondentă dintr-o bază de date internaţională, asadar sporind aplicabilitatea datelor de analiză si in general a functionalitaţii laboratorului.

smart comp
solution img
RAȚIONAMENT EXPERT PRIN INTERMEDIUL UNEI TEHNOLOGII BREVETATE

Conceput să “gândească” ca un expert, Smart Comp rezolvă în câteva secunde ceea ce altfel ar fi o muncă manuală de cercetare consumatoare de timp. Folosind un algoritm patentat, SmartComp oferă garanția că elementele capcană și problematice, impuritățile și oligoelementele nu compromit procesul de identificare și focusează căutarea pe elementele cele mai importante pentru utilizator.

solution img
SUSŢINUT DE CEA MAI MARE BAZĂ DE DATE A METALELOR

Chiar și cel mai bun expert nu poate face multe fără o bibliotecă mare de date pentru căutare si comparaţie. Prin urmare, SmartComp este integrată cu baza de date Total Materia, oferind posibilitatea de a compara analiza chimică introdusă cu compoziţia chimică a peste 350,000 de materiale, astfel usurând găsirea materialelor potrivite.

solution img
OPŢIUNI DE IDENTIFICARE AVANSATE

În plus faţă de modul standard de identificare, modul avansat Expert oferă posibilitatea de a seta în mod individual importanța relativă a fiecarui element aliat, astfel încât rezultatele obținute să fie mai potrivite pentru o anumită situație/aplicație specifică. Materiale de Referința este un alt sub-modul care facilitează găsirea materialelor folosite în calibrarea spectometrelor.

solution img
MAI MULT DECĂT O SIMPLĂ IDENTIFICARE

Identificarea materialelor corespunzătoare este doar o parte a poveştii. Total Materia permite accesul direct din lista de rezultate obținute către proprietătile materialelor, oferind astfel posibilitatea de a face o comparație mai detaliată a materialelor candidate și a proprietăților lor: opțiuni de vizualizare comparativă sau de confruntare a compoziției chimice și a proprietăților mecanice și fizice cu ajutorul tabelelor de referințe încrucișate și a modulului SmartCross2.

Beneficiile

Economie considerabilă de timp și de costuri datorată identificării ultra rapide a materialelor; instrument necesar in procesele de control al calității, de la garanția conformitații de la furnizori până la testarea materialui; sistem expert care contribuie la luarea unor decizii rapide și corecte!