SmartComp, de add-on module van Total Materia laat intelligent metaal identificatie door chemische samenstelling verkregen van spectrometer of andere analytische bronnen.

Met behulp van een gepatenteerd algoritme, kan SmartComp een enorme hoeveelheid van de arbeidstijd gewijd aan onderzoek weg te nemen en verhoogt de efficiëntie van het laboratorium en inspectie activiteiten door u in staat om materialen, accommodatie bijwerken, kruisverwijzingen en gelijkwaardige vergelijkingen die in enkele seconden kan worden bekeken door middel van een naadloze integratie te identificeren Total Metals.

De Uitdagingen
  • Het uitvoeren van complexe materiaal identificatie aan hand van alleen de chemische samenstelling als een zeer ervaren deskundige zou doen
  • Het verminderen van duizenden arbeidsuren die bij het zoeken naar materiaal identificatie verloren gaan, dit soms zelfs kan tevergeefs van het resultaat
  • Hoge kosten terugdrukken die samenhangen met het verwerven van specificaties en normen
  • Het verminderen van rework en schroot in de productie-omgeving door middel van effectieve oorzaak identificatie van plant proces fouten

De Oplossing: Total Materia - SmartComp

De nieuwe generatie van spectrometers kan van een materiaal de chemische analyse te in een paar seconden genereren, maar hoe weet je dan welke andere belangrijke informatie van het materiaal, zoals kwaliteit, oorsprong, en zijn eigenschappen en equivalenten te indentificeren. Uitgaande van een eenvoudig ingevoerd chemische analyse zoals verkregen uit de spectrometer, met behulp van een gepatenteerde algrorithme is SmartComp in staat om passende kwaliteiten te identificeren van over de hele wereld, waardoor een drastische toename van de bruikbaarheid van de analyse van gegevens en de algehele functionaliteit binnen het laboratorium.

smart comp
solution img
EXPERT REDENERING VIA GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE

Ontworpen om "te denken" als een expert/Metallurgist, voert SmartComp wat normaal een zeer tijdrovend handmatig onderzoek is in een fractie van seconden uit. Met behulp van een gepatenteerd algoritme zoekt SmartComp naar elementen, onzuiverheden en oligo-elementen niet beneden het identificatieproces liggen en richt de zoektocht voor de belangrijkste elementen voor de gebruiker.

solution img
POWERED BIJ DE GROOTSTE MATERIAAL DATABASE

Zelfs de beste deskundigen kunnenn niet zonder een grote data bibliotheek voor het opzoeken en vergelijken. SmartComp wordt daarom geïntegreerd met de Total Materia Database, om ervoor te kunnen zorgen dat de ingevoerde chemische analyse met met meer dan 350.000 materialen kan worden vergeleken, waardoor het vinden van materiaal overeenkomten een probleemloos vrij proces wordt.

solution img
GEAVANCEERDE INDENTIFICATIE OPTIES

Naast de standaard identificatie biedt de geavanceerde Expert modus de mogelijkheid om het relatief belang van elk legeringselement zo in te kunnen stellen dat de verkregen overeenkomende legeringen meer geschikt zijn voor het specifieke probleem. Vergelijkbare Materialen, een andere module, vergemakkelijkt het vinden van materialen voor het kalibreren van spectrometers.

solution img
GA VERDER DAN IDENTIFICATIE

Nagaan met welke materialen een vergelijk kan worden gemaakt is slechts een deel van het verhaal. Totaal Materia biedt directe toegang vanuit de materiaal match lijst voor materiaaleigenschappen, en zo een mogelijkheid voor een meer gedetailleerde vergelijking van de kandidaat-materialen en hun eigenschappen, inclusief side-by-side vergelijkingsoptie en het combineren van vergelijkingen van de chemische samenstelling en mechanische eigenschappen met behulp van cross -referentietabellen en de SmartCross 2 module.

De Voordelen

Enorme tijd en kostenbesparing door snelle identificatie van materialen, de versterking van kwaliteitsfuncties, de zekerheid van de verkoper van testmaterialen; een deskundige redenering helpt bij de juiste en snelle beslissingen te kunnen nemen!