A SmartComp, a Total Materia kiegészítő modulja a fémek intelligens beazonosítását teszi lehetővé a spektrométerből vagy más elemzésekből nyert vegyi összetétel adatokra alapozva.

A szabadalmaztatott algoritmust alkalmazó SmartComp segítségével nagymértékben csökkenthetők a keresésre szánt munkaórák. Növekszik a vállalkozás laboratóriumi és minőségellenőrzési tevékenységeinek hatékonysága, hiszen az anyagbeazonosítás pillanatok alatt megtörténik, a SmartComp és a Total Metals együttesének köszönhetően néhány kattintással rendelkezésre állnak a részletes anyagtulajdonságok, a kereszthivatkozások és az azonos anyagösszetételek.

A problémák
  • Összetett anyagazonosítási feladatokat elvégezni, ahogy azt egy tapasztalt szakértő csinálná
  • Lefaragni az anyagbeazonosításra fordított - sokszor hiábavalónak bizonyuló - munkaórák ezreit
  • Leszorítani a specifikációk és szabványok felkutatásának magas költségeit
  • Az újragyártás és a selejt arányának csökkentése a gyártási folyamat hibáit kiváltó okok beazonosításával

A megoldás: Total Materia - SmartComp

A spektrométerek új generációja másodperceken belül képes elkészíteni az anyagok vegyi elemzését - ám mi történik, ha olyan további lényeges információkra is szükség van, mint az azonosítás, származási hely, anyagjellemzők vagy egyező anyagminőségek meghatározása? A spektrométer által elkészített egyszerű kémiai elemzésből kiindulva, a SmartComp levédett algoritmusa segítségével beazonosíthatóak a világ bármely részéből származó egyező anyagminőségek. Ezáltal drámai mértékben nő az elemzési adatok és a laboratóriumi munka hatékonysága.

smart comp
solution img
SZABADALMAZTATOTT TECHNOLÓGIÁN ALAPULÓ SZAKÉRTELEM

A SmartComp fejlesztésénél az volt a cél, hogy szakértő módon "gondolkodjon" - így a rengeteg időt igénylő manuális keresés feladatát másodpercek alatt elvégzi. A SmartComp védett algoritmusa biztosítja azt, hogy az azonosítási folyamat ne rekedjen meg a problémás nyomelemek, szennyeződések és makro- és mikroelemek miatt, valamint azt, hogy a keresés a felhasználó szempontjából legfontosabb elemekre fókuszáljon.

solution img
A HÁTTERET A VILÁG LEGNAGYOBB FÉMES ADATBÁZISA JELENTI

Még a legjobb szakértő sem tehet sokat, ha nem rendelkezik olyan, tekintélyes méretű információtárral, amelyben adatok után kutathat és összehasonlításokat végezhet. A SmartCompot ezért integráltuk a Total Materia adatbázissal, ezáltal lehetővé téve, hogy a megadott vegyi elemzés összehasonlító legyen a több mint 350 000 anyagra vonatkozó vegyi összetétel adatokkal, így Ön könnyedén rátalálhat a megfelelő anyagokra.

solution img
FEJLETT AZONOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEK

A normál azonosítási eljárás mellett, a haladó felhasználóknak szánt Szakértő módban lehetőség van arra is, hogy egyedileg beállítsuk valamennyi ötvözőelem relatív fontosságát, így Ön megtalálhatja az adott specifikus problémának leginkább megfelelő egyező ötvözeteket. Egy másik modul, a Referencia anyagok a spektrométerek kalibrálásához szükséges anyagok megtalálását könnyíti meg.

solution img
AZ AZONOSÍTÁSON TÚL

Az anyagok azonosítása csupán az egyik része a történetnek. A Total Materia segítségével Ön nemcsak az egyező anyagminőségek találati listájához, de az anyagok tulajdonságaihoz is hozzáférhet. Így sokkal aprólékosabb összehasonlító vizsgálatokra nyílik lehetőség a szóba jöhető anyagokat és tulajdonságaikat illetően. Lehetőség van az anyagok egymás melletti összehasonlításra, valamint a vegyi összetétel és a mechanikai tulajdonságok kombinált összevetésére is a kereszthivatkozási táblázatok és a SmartCross2 modul alkalmazásával.

Előnyök

Hihetetlen idő- és költségmegtakarítás a villámgyors anyagazonosításnak köszönhetően; a vállalkozás minőségét mutató funkciók javulása - a beszállítók minőségének ellenőrzésétől az anyagvizsgálatig; szakértő érvelés segíti Önt, hogy helyes és gyors döntést hozzon.