PolyPLUS este setul de date cu proprietăţi ale materialelor nemetalice și cuprinde mii de materiale plastice, ceramice si compozite. Acoperă materiale standard și cele de proprietate oferind seturi de date avansate.

În biblioteca Total Materia cu materiale compozite, se pot găsi mii de materiale compozite incluzând sticlă și compozite cu matrice polimerică armate cu carbon, compozite cu matrice ceramică armate și multe altele

Pas 1: Căutarea materialelor compozite în PolyPLUS

Pentru a începe căutarea şi dacă știți denumirea materialului pe care îl căutați pur şi simplu introduceți acest lucru în căsuța de pe pagina căutare rapidă PolyPLUS. Alte posibilităţi de căutare care sunt disponibile vă permit să căutaţi după ţară/standard, producător, grup de materiale şi familie de materiale sau să căutați după proprietăți în căutare avansată.

În acest caz vom vizualiza informații pentru materialul 7743-F161. După ce introduceți denumirea materialului în câmp, faceți clic pe butonul de căutare pentru a genera o listă de materiale care se potrivesc criteriilor dvs. de căutare.

Căutarea materialelor compozite în PolyPLUS

Pas 2: Vizualizarea proprietăţilor materialelor

Lista de materiale va afișa toate materialele relevante potrivite criteriilor de căutare originale. Pentru a vizualiza un rezumat a tuturor informațiilor disponibile despre proprietăți, faceți clic pe materialul de interes. În acest caz există doar un material din listă.

Toate categoriile cu proprietăți, pentru care date pot fi găsite, vor fi vizibile prin linkul colorat care conține numărul de date disponibile afișat în paranteze, precum și producătorul materialului unde este cazul.

Vizualizarea proprietăţilor materialelor

Pentru a începe vizualizarea proprietăților materialelor, simplu faceți clic pe link. În cazul acesta, mai întâi ne vom uita la proprietățile mecanice, inclusiv la rezistență la tracțiune, rezistență la rupere, la încovoiere și rezistenta la compresiune și multe altele.

De asemenea este posibil să vizualizați proprietăţi mecanice la temperaturi înalte și scăzute astfel asigurându-se că deciziile asupra materialului se iau în funcție de aplicarea finală a acestuia.

Proprietăţile fizice pentru compozite acoperă, să enumerăm doar câteva, modulul de elasticitate, greutate specifică, volumul de fibre şi multe altele.

Referinţele sunt disponibile pentru toate informaţiile de proprietate şi acest lucru poate fi vizualizat sub tabelul de date.

Alte date disponibile pentru materiale compozite includ proprietăţile termice cum ar fi temperatura de tranziţie de sticlă şi procesele de fabricaţie, care oferă informaţii utile privind capacitatea de intarire.

Vizualizarea proprietăţilor materialelor

Pas 3: Vizualizarea proprietăților avansate

Prin integrarea perfectă este posibil să vizualizați datele din Extended Range pentru materiale compozite direct din modulul PolyPLUS. Date despre tensiune-deformație pentru calcule avansate non lineare pot fi găsite făcând clic pe linkurile portocalii.

Pentru mai multe informaţii cum să navigaţi prin Extended Range vizualizați ghidurile noastre practice pentru vizualizarea diagramelor tensiune-deformație .

Vizualizarea proprietăților avansate

Pas 4: Tabele de referinţe încrucişate și comparaţie materiale

Vizualizarea referinţelor încrucişate şi compararea materialelor este o parte critică a înlocuirii şi selecţiei materialului. Pentru a vizualiza tabele cu referinţe încrucişate pentru materiale compozite faceţi clic pe linkul cu referinţă încrucişată.

Aici vom prezenta o listă clasificată de materiale echivalente pe care le puteţi cerceta în detaliu sau le puteți selecta pentru a le compara alături de materialul original. Pentru mai multe informaţii despre referințe încrucișate în Total Materia, vedeți un ghid practic mai profund în biblioteca noastră cu ghiduri practice Total Metals.

Există două modalităţi pentru compararea materialelor în PolyPLUS, prin opţiunea comparare rapidă, care permite vizualizarea a două materiale de interes prin alăturarea lor şi, de asemenea, prin opțiunea comparare complexă care permite compararea simultană a până la 4 materiale şi a proprietăţilor ale acestora. Pentru o privire mai detaliată asupra posibilităţilor de comparare în Total Materia vedeți biblioteca noastră Total Metals cu ghiduri practice.

Cross-reference tables & material comparison[Anterior - PolyPLUS Tutorial 2]      [Contenut]      [Urmator - eXporter Tutorial 1]