PolyPLUS is de niet-metalen materiaaleigenschappen dataset voor duizenden plastics, keramiek en composieten van zowel fabrikanten als van de norm met inbegrip van geavanceerde eigenschappen datasets.

In Total Materia ’s bibliotheek van composieten is het mogelijk om duizenden van composieten te vinden waaronder glas en carbon versterkte polymer matrix composieten, keramisch versterkte matrix composieten en nog veel meer

Stap 1: Op zoek naar keramische materialen in PolyPLUS

Om te beginnen met zoeken als u de materiaalbenaming weet kunt die u simpelweg invullen in Snelzoeken op de PolyPLUS pagina. Met andere zoekmogelijkheden kunt u ook zoeken op land/standaard, producent, groep van materialen en materiële familie of om te zoeken naar eigenschappen in geavanceerd zoeken.

In dit geval zullen we de informatie voor het materiaal 7743-F161 bekijken. Na de matieriaalbenaming in het feld te hebben ingegeven, klikt u op de Zoek knop om nieuwe lijst van materiaalcriteria te genereren.

Op zoek naar keramische materialen in PolyPLUS

Stap 2: Materiaal eigenschappen weergeven

De lijst met materialen zal alle relevante materialen die aan uw oorspronkelijke zoekcriteria voldoen tonen. Als u een overzicht van alle beschikbare eigenschappen wenst, klik op het materiaal van interesse. In dit geval is er slechts één materiaal in de lijst.

Alle categorieën met eigenschappen zullen zichtbaar worden door de gekleurde verbinding met het aantal gegevenspunten beschikbaar binnen de haakjes, alsmede wordt de producent van het materiaal gegeven, indien van toepassing.

Op zoek naar keramische materialen in PolyPLUS

Om te beginnen met het weergeven van eigenschappen van het materiaal, klikt u gewoon op de link. In dit geval zullen we eerst een blik werpen op de mechanische eigenschappen zoals de buigsterkte, treksterkte, compressie sterkte en nog veel meer nemen.

Het is ook mogelijk om de mechanische eigenschappen bij hoge en lage temperaturen te bekijken, materiaal besluiten worden genomen met nauwe verwijzing naar de gegarandeerde materiaal toepassing.

Fysieke eigenschappen voor composieten dekken, om er maar een paar te noemen, modulus van elasticiteit, soortelijk gewicht, vezel volume en nog veel meer.

Referenties zijn beschikbaar voor alle bedrijfseigen informatie en dit kan worden bekeken onder de gegevenstabel.

Andere gegevens beschikbaar voor composieten bevatten thermische eigenschappen zoals glas overgangstemperatuur en productieprocessen die nuttige informatie over genezingsvermogen geven.

Materiaal eigenschappen weergeven

Stap 3: Het bekijken van geavanceerde eigenschappen

Door de naadloze integratie is het mogelijk om Extended Range gegevens voor kunststoffen rechtstreeks vanuit de module PolyPLUS te bekijken. Spanning-rek en vermoeidheid gegevens voor het gebruik van geavanceerde niet-lineaire berekeningen kan worden gevonden door te klikken op de oranje links.

Zie onze rondleidingen voor het weergeven van spanning-rek diagrammenen vermoeidheid gegevens te bekijken en voor meer informatie over hoe om te navigeren door de Extended Range-module.

Het bekijken van geavanceerde eigenschappen

Stap 4: Kruisverwijzing tabellen & materiaalvergelijking

Het bekijken van kruisverwijzingen en het maken van materiële vergelijkingen is een cruciaal onderdeel van materiaalvervanging en selectie. Als u kruisverwijzingen voor genormeerde kunststoffen wilt bekijken klikt u op de kruisverwijzingstabellen link.

Het bekijken van kruisverwijzingen en het maken van materiële vergelijkingen is een cruciaal onderdeel van materiaalvervanging en selectie. Als u kruisverwijzingen voor kunststoffen wilt bekijken klikt u op de kruisverwijzingstabellen link. Hier zal u aangeboden worden met een gerangschikte lijst met gelijkwaardige materialen waaruit u in meer detail kijken kunt en eigenschappen selecteren of om te kunen vergelijken naast die van uw originele materiaal. Zie voor meer informatie over kruisverwijzingen in Total Materia, en maak de toer/rondleiding in onze totale materiaal bibliotheek.

Er zijn twee manieren om materialen in PolyPLUS te vergelijken, vergelijk via de snel optie waarmee een snelle naast elkaar-weergave van de twee materialen van belang gemaakt kan worden en ook via de meer omvattende vergelijkingsweergave waarmee gelijktijdig maximaal 4 materialen en hun eigenschappen vergeleken kunnen worden. Zie voor een meer gedetailleerde kijk op vergelijkingsmogelijkheden in Total Materia naar onze totale materiaal rondleiding door de bibliotheek voor meer informatie.

Kruisverwijzing tabellen & materiaalvergelijking[Vorige - PolyPLUS Rondleiding 2]      [Inhoud]      [Volgende - eXporter Rondleiding 1]