Το PolyPLUS είναι το σύνολο δεδομένων μη μεταλλικών υλικών και των ιδιοτήτων τους, με χιλιάδες πλαστικά, κεραμικά και σύνθετα υλικά. Καλύπτουν τόσο ιδιόκτητα δεδομένα όσο και τα τυπικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων ιδιοτήτων του συνόλου των δεδομένων. 

Στη βιβλιοθήκη της Total Materials για σύνθετα υλικά μπορείτε να βρείτε χιλιάδες σύνθετα υλικά καλύπτοντας γυαλί και ενισχυμένα με ίνες άνθρακα σύνθετα πολυμερή, ενισχυμένα κεραμικά σύνθετα και πολλά άλλα.

ΒΗΜΑ 1: Αναζήτηση πολυμερών υλικών στο PolyPLUS

Για να ξεκινήσετε την αναζήτηση και εφόσον γνωρίζεται την ονομασία του υλικού, εισάγεται την ονομασία στο πεδίο αναζήτησης στη σελίδα γρήγορης αναζήτησης του PolyPLUS. Οι υπόλοιπες διαθέσιμες δυνατότητες αναζήτησης επιτρέπουν επίσης αναζήτησης σύμφωνα με τη χώρα/πρότυπο, παραγωγός, ομάδα υλικών και οικογένεια υλικών ή για να αναζήτηση σύμφωνα με τις ιδιότητες στη σύνθετη αναζήτηση.

Σ’ αυτή τη περίπτωση θα δούμε πληροφορίες για το υλικό 7743-F161. Αφού εισάγετε τη ονομασία του υλικού στο πεδίο, κάντε κλικ στο κουμπί αναζήτησης και σας δίνεται μια λίστα υλικών που ταιριάζει στα κριτήρια αναζήτηση που θέσατε.

Searching for composite materials in PolyPLUS

ΒΗΜΑ 2 Προβολή ιδιοτήτων υλικών

Ο κατάλογος των υλικών θα εμφανίσει όλα τα σχετικά υλικά που ταιριάζουν με τα αρχικά κριτήρια αναζήτησής σας. Για να δείτε μια σύνοψη όλων των ιδιοτήτων, κάντε κλικ στο υλικό που σας ενδιαφέρει. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει μόνο ένα υλικό στη λίστα.

Όλες οι κατηγορίες ιδιοτήτων για τις οποίες υπάρχουν δεδομένα, εμφανίζονται μέσα από το χρωματιστό σύνδεσμο με τον αριθμό των διαθέσιμων δεδομένων μέσα σε παρένθεση όπως και τον κατασκευαστή του υλικού όπου υπάρχει.

Searching for composite materials in PolyPLUS

Για να ξεκινήσετε την προβολή ιδιοτήτων υλικών, απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο. Σε αυτή την περίπτωση θα λάβουμε πρώτα μια ματιά στις μηχανικές ιδιότητες όπως αντοχή σε εφελκυσμό, αντοχή στη θραύση, αντοχή σε κάμψη και συμπίεση και πολλά άλλα.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δείτε μηχανικές ιδιότητες σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες εξασφαλίζοντας ότι οι αποφάσεις επιλογής του υλικού γίνονται με στενή αναφορά ως προς τη τελική εφαρμογή του υλικού.

Οι φυσικές ιδιότητες για σύνθετα υλικά καλύπτουν, για να αναφέρουμε μόνο μερικές, συντελεστής της ελαστικότητας, πυκνότητα, όγκο ινών και πολλά άλλα.

Διαθέσιμες αναφορές σχετικές με τη πληροφορία, βρίσκονται κάτω από τον πίνακα με το δεδομένα.

Άλλα διαθέσιμα δεδομένα περιλαμβάνουν θερμικές ιδιότητες όπως θερμοκρασία μετατροπής γυαλιού και διαδικασίες κατασκευής, τα όποια δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την ικανότητα σκλήρυνσης.

Viewing material properties

ΒΗΜΑ 3 Προβολή πρόσθετων ιδιοτήτων

Μέσα από την απρόσκοπτη ενοποίηση είναι δυνατό να προβάλετε δεδομένα Extended Range για σύνθετα υλικά απευθείας από το δομοστοιχείο PolyPLUS. Δεδομένα τάσης-παραμόρφωσης, για χρήση σε προηγμένους μη-γραμμικούς υπολογισμούς μπορούν να βρεθούν με ένα κλικ στους συνδέσμους με πορτοκαλί χρώμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πως να περιηγηθείτε μέσα στο Extended Range, δείτε τις σχετικές ξεναγήσεις μας για τα διαγράμματα τάσης -παραμόρφωσης.

Viewing advanced properties

ΒΗΜΑ 4 Πίνακες διασταύρωσης και σύγκριση υλικών

Η προβολή παραπομπών και η σύγκριση υλικών αποτελούν ένα κρίσιμο σημείο για την αντικατάσταση και επιλογή των υλικών. Για να δείτε τους πίνακες διασταυρώσεων για κεραμικά υλικά, απλά κάντε κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Εδώ θα εμφανιστεί μια λίστα ανά κατηγορία με ισοδύναμα υλικά από την οποία με μια ματιά μπορείτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια να δείτε πληροφορίες ιδιοτήτων ή να επιλέξετε για σύγκριση με το πρωτότυπο υλικό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους πίνακες διασταύρωσης της Total Materia, δείτε τη σε βάθος ξενάγηση στη Total Metals βιβλιοθήκη.

Υπάρχουν δυο τρόποι να συγκρίνετε υλικά στο PolyPLUS, μέσα από τη γρήγορη επιλογή σύγκρισης που επιτρέπει μια γρήγορη side by side προβολή των δύο υλικών που σας ενδιαφέρουν όπως επίσης μέσα από πιο πλήρης προβολή σύγκρισης που επιτρέπει να συγκριθούν μέχρι και 4 υλικά και οι ιδιότητες τους ταυτόχρονα. Για μια ποιο λεπτομερείς άποψη των δυνατοτήτων σύγκρισης της Total Materia δείτε την Total Metals βιβλιοθήκη ξεναγήσεων.

Cross-reference tables & material comparison[Προηγούμενή ξενάγηση PP 2]      [Περιεχόμενο]      [Επόμενη ξενάγηση eXporter 1]