PolyPLUS er et ikke-metallisk materialeegenskabs datasæt for tusindvis af polymere, keramer og kompositter som dækker både proprietære og standard materialer, herunder avancerede egenskabs datasæt.

I Total Materia's bibliotek for Komposit materialer er det muligt at finde tusinder af komposit materialer lige fra glas- og kul- fiber forstærkede polymerer, til forstærkede keramiske kompositter og meget mere.

Trin 1: Søgning efter kompositmaterialer i PolyPLUS

For at starte din søgning skal du indtaste den ønskede materiale betegnelse du er på udkig efter i materiale betegnelses boksen på PolyPLUS hurtigsøgnings siden. Andre tilgængelige søgemuligheder tillader at du også kan søge efter land/standard, producent, gruppe af materialer og materiel familie eller egenskaber i avanceret søgning.

I dette tilfælde vil vi se oplysninger for materialet 7743-F161. Når du indsætter den materielle betegnelse i feltet, klik på Søg-knappen til at generere en liste over materialer, der opfylder søgekriterierne.

Searching for composite materials in PolyPLUS

Trin 2: Visning af materialeegenskaber

På listen over materialer vil der vises alle relevante materialer der matcher dine oprindelige søgekriterier. Hvis du vil se en oversigt over alle tilgængelige oplysninger, skal du klikke på det ønskede materiale. I dette tilfælde er der kun ét materiale på listen.

Alle egenskabs kategorier som der kan findes data til bliver synlige, gennem de relevante farvede links med antallet af tilgængelige datapunkter givet i parentes, såvel som producenten af materialet hvis det er relevant.

Searching for composite materials in PolyPLUS

For at få vist materialeegenskaber, skal du blot klikke på linket. I dette tilfælde vil vi først tage et kig på mekaniske egenskaber herunder trækstyrke, brudsejhed, bøjnings og trykstyrke og meget mere.

Det er også muligt at se mekaniske egenskaber på høje og lave temperaturer for at sikrer de materielle beslutninger træffes henført til slutningsanvendelsen af materialet.

Fysiske egenskaber for kompositter dækker blandet andet elasticitets modulet, vægtfylde, fiber volumen og meget mere.

Referencer er tilgængelige for alle proprietære oplysninger, og kan ses nedenunder datatabellen.

Andre tilgængelige oplysninger for kompositmaterialer omfatter termiske egenskaber såsom glasovergangstemperatur og produktionsprocesser, som giver nyttige oplysninger om hærdnings evner.

Viewing material properties

Trin 3: Få vist avancerede egenskaber

Gennem en velfungerende integration er det muligt at se Extended Range data for komposit materialer direkte i PolyPLUS modulet. Spænding-tøjnings data til anvendelse i avancerede ikke-lineære beregninger kan findes ved at klikke på de orange links.

Se vores guidede ture til visning af spænding-tøjnings diagrammerfor mere information om hvordan du navigerer gennem modulet Extended Range.

Viewing advanced properties

Trin 4: Krydsreferencetabeller & materiale sammenligning

At se krydshenvisninger og kunne lave materielle sammenligninger er en kritisk del bag materiale valg og udskiftning. Klik på linket krydsreference for at se krydsreferencetabeller for standardiseret kompositmaterialer.

Her vil du blive præsenteret for en kategoriseret liste af tilsvarende materialer, hvor du kan se deres tilhørende egenskabsdata, eller vælge at sammenligne med dit oprindelig valgte materiale. For mere infromation omkring krydsreferencer i Total Materia, se da en guide der går mere i dybden i vores Total Metals guide bibliotek.

Der er to måder at sammenligne materialer i PolyPLUS på. Enten gennem den hurtige sammenlignings mulighed som giver en side-by-side af de to udvalgte materialer eller ved den mere omfattende Sammenligningsvisnings mulighed hvor der kan sammenlignes op til 4 materialer af gangen. For en mere detaljeret beskrivelse af sammenlignings muligheder i Total Materia se vores Total Metals guide bibliotek for mere information.

Cross-reference tables & material comparison



[Forrige - PolyPLUS Guide 2]      [Indhold]      [Næste - eXporter Guide 1]