PolyPLUS is de niet-metalen materiaaleigenschappen dataset voor duizenden plastics, keramiek en composieten van zowel farbikanten als van de norm met inbegrip van geavanceerde eigenschappen datasets.

In de Total Materia bibliotheek van keramische materialen is het mogelijk om duizenden keramische materialen te vinden zoals carbiden, nitriden, glas materialen en nog veel meer.

Stap 1: Op zoek naar keramische materialen in PolyPLUS

Om te beginnen met zoeken als u de materiaalbenaming weet kunt die u simpelweg invullen in Snelzoeken op de PolyPLUS pagina. Met andere zoekmogelijkheden kunt u ook zoeken op land/standaard, producent, groep van materialen en materiële familie of om te zoeken naar eigenschappen in geavanceerd zoeken.

In dit geval zullen we de informatie voor het materiaal Luninex 970 bekijken. Na de matieriaalbenaming in het feld te hebben ingegeven, klikt u op de Zoek knop om nieuwe lijst van materiaalcriteria te genereren.

Op zoek naar keramische materialen in PolyPLUS

Stap 2: Materiaal eigenschappen weergeven

De lijst met materialen zal alle relevante materialen die aan uw oorspronkelijke zoekcriteria voldoen tonen. Als u een overzicht van alle beschikbare eigenschappen wenst, klik op het materiaal van interesse. In dit geval is er slechts één materiaal in de lijst.

Alle categorieën met eigenschappen zullen zichtbaar worden door de gekleurde verbinding met het aantal gegevenspunten beschikbaar binnen de haakjes, alsmede wordt de producent van het materiaal gegeven, indien van toepassing.

Materiaal eigenschappen weergeven

Om te beginnen met het weergeven van eigenschappen van het materiaal, klikt u gewoon op de link. In dit geval zullen we eerst een blik werpen op de mechanische eigenschappen van onder andere de buigsterkte, treksterkte en nog veel meer.

Fysieke eigenschappen dekken, om er maar een paar te noemen, porositeit, kleur, en bulk dichtheid.

Referenties zijn beschikbaar voor alle bedrijfseigen informatie en dit kan worden bekeken onder de gegevenstabel.

Andere gegevens die beschikbaar zijn voor keramische materialen omvatten thermische eigenschappen zoals gemiddelde thermische uitzettingscoëfficiënt en elektrische eigenschappen met inbegrip van gegevens over soortelijke volume weerstand.

Materiaal eigenschappen weergeven

Stap 3: Kruisverwijzing tabellen & materiaalvergelijking

Het bekijken van kruisverwijzingen en het maken van materiële vergelijkingen is een cruciaal onderdeel van materiaalvervanging en selectie. Als u kruisverwijzingen voor genormeerde kunststoffen wilt bekijken klikt u op de kruisverwijzingstabellen link.

Hier zal u aangeboden worden met een gerangschikte lijst met gelijkwaardige materialen waaruit u in meer detail kijken kunt en eigenschappen selecteren of om te kunen vergelijken naast die van uw originele materiaal.

Kruisverwijzing tabellen & materiaalvergelijking

Zie voor meer informatie over kruisverwijzingen in Total Materia, en maak de toer/rondleiding in onze totale materiaal bibliotheek.

Er zijn twee manieren om materialen in PolyPLUS te vergelijken, vergelijk via de snel optie waarmee een snelle naast elkaar-weergave van de twee materialen van belang gemaakt kan worden en ook via de meer omvattende vergelijkingsweergave waarmee gelijktijdig maximaal 4 materialen en hun eigenschappen vergeleken kunnen worden. Zie voor een meer gedetailleerde kijk op vergelijkingsmogelijkheden in Total Materia naar onze totale materiaal rondleiding door de bibliotheek voor meer informatie.[Vorige - PolyPLUS Rondleiding 1]      [Inhoud]      [Volgende - PolyPLUS Rondleiding 3]