Το PolyPLUS είναι το σύνολο δεδομένων μη μεταλλικών υλικών και των ιδιοτήτων τους, με χιλιάδες πλαστικά, κεραμικά και σύνθετα υλικά. Καλύπτουν τόσο ιδιόκτητα δεδομένα όσο και τα τυπικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων ιδιοτήτων του συνόλου των δεδομένων.

Στην Total Materiaβιβλιοθήκη για κεραμικά υλικά μπορείτε να βρείτε χιλιάδες κεραμικά υλικά που καλύπτουν καρβίδια, νιτρίδια, υλικά γυαλιού και πολλά άλλα.

ΒΗΜΑ 1: Αναζήτηση πολυμερών υλικών στο PolyPLUS

Για να ξεκινήσετε την αναζήτηση και εφόσον γνωρίζεται την ονομασία του υλικού, εισάγεται την ονομασία στο πεδίο αναζήτησης στη σελίδα γρήγορης αναζήτησης του PolyPLUS. Οι υπόλοιπες διαθέσιμες δυνατότητες αναζήτησης επιτρέπουν επίσης αναζήτησης σύμφωνα με τη χώρα/πρότυπο, παραγωγός, ομάδα υλικών και οικογένεια υλικών ή για να αναζήτηση σύμφωνα με τις ιδιότητες στη σύνθετη αναζήτηση.

Σ’ αυτή τη περίπτωση θα δούμε πληροφορίες για το υλικό Luminex 970 Αφού εισάγετε τη ονομασία του υλικού στο πεδίο, κάντε κλικ στο κουμπί αναζήτησης και σας δίνεται μια λίστα υλικών που ταιριάζει στα κριτήρια αναζήτηση που θέσατε.

Searching for ceramic materials in PolyPLUS

ΒΗΜΑ 2 Προβολή ιδιοτήτων υλικών

Ο κατάλογος των υλικών θα εμφανίσει όλα τα σχετικά υλικά που ταιριάζουν με τα αρχικά κριτήρια αναζήτησής σας. Για να δείτε μια σύνοψη όλων των ιδιοτήτων, κάντε κλικ στο υλικό που σας ενδιαφέρει. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει μόνο ένα υλικό στη λίστα.

Όλες οι κατηγορίες ιδιοτήτων για τις οποίες υπάρχουν δεδομένα, εμφανίζονται μέσα από το χρωματιστό σύνδεσμο με τον αριθμό των διαθέσιμων δεδομένων μέσα σε παρένθεση όπως και τον κατασκευαστή του υλικού όπου υπάρχει.

Viewing material properties

Για να ξεκινήσετε την προβολή ιδιοτήτων υλικών, απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο. Σε αυτή την περίπτωση θα λάβουμε πρώτα μια ματιά στις μηχανικές ιδιότητες όπως αντοχή κάμψης και τάση συμπίεσης.

Οι φυσικές ιδιότητες καλύπτουν, για να αναφέρουμε μόνο μερικές, πορώδες, χρώμα, και φαινόμενη πυκνότητα.

Διαθέσιμες αναφορές σχετικές με τη πληροφορία, βρίσκονται κάτω από τον πίνακα με το δεδομένα.

Άλλα δεδομένα διαθέσιμα για κεραμικά υλικά περιλαμβάνουν θερμικές ιδιότητες όπως τον συντελεστή θερμικής διαστολής και δεδομένα ηλεκτρικών ιδιοτήτων όπως την ειδική αντίσταση όγκου.

Viewing material properties

ΒΗΜΑ 3 Πίνακες διασταύρωσης και σύγκριση υλικών

Η προβολή παραπομπών και η σύγκριση υλικών αποτελούν ένα κρίσιμο σημείο για την αντικατάσταση και επιλογή των υλικών. Για να δείτε τους πίνακες διασταυρώσεων για κεραμικά υλικά, απλά κάντε κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Εδώ θα εμφανιστεί μια λίστα ανά κατηγορία με ισοδύναμα υλικά από την οποία με μια ματιά μπορείτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια να δείτε πληροφορίες ιδιοτήτων ή να επιλέξετε για σύγκριση με το πρωτότυπο υλικό.

Cross-reference tables & material comparison

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους πίνακες διασταύρωσης της Total Materia, δείτε τη σε βάθος ξενάγηση στη Total Metals βιβλιοθήκη.

Υπάρχουν δυο τρόποι να συγκρίνετε υλικά στο PolyPLUS, μέσα από τη γρήγορη επιλογή σύγκρισης που επιτρέπει μια γρήγορη side by side προβολή των δύο υλικών που σας ενδιαφέρουν όπως επίσης μέσα από πιο πλήρης προβολή σύγκρισης που επιτρέπει να συγκριθούν μέχρι και 4 υλικά και οι ιδιότητες τους ταυτόχρονα. Για μια ποιο λεπτομερείς άποψη των δυνατοτήτων σύγκρισης της Total Materia δειτε την Total Metals βιβλιοθήκη ξεναγήσεων.η.[Προηγούμενή ξενάγηση PP 1]      [Περιεχόμενο]      [Επόμενη ξενάγηση PP 3]