PolyPLUS este setul de date cu proprietăţi ale materialelor nemetalice și cuprinde mii de materiale plastice, ceramice si compozite. Acoperă materiale standard și cele de proprietate oferind seturi de date avansate.

În biblioteca cu materiale polimerice Total Materia este posibil să găsiți zeci de mii de materiale plastice care acoperă poliamidă, cauciuc, rășini vinil și multe altele.

Pas 1: Căutarea materialelor polimerice în PolyPLUS

Pentru a începe căutarea şi dacă știți denumirea materialului pe care îl căutați pur şi simplu introduceți acest lucru în căsuța denumirea materialului pe pagina căutare rapidă PolyPLUS . Alte posibilităţi de căutare disponibile vă permit să căutaţi după ţară/standard, producător, grup de materiale şi familie de materiale sau să căutați după proprietăți în căutare avansată.

În acest caz vom vizualiza informații pentru materialul LEXAN EXL1414. După ce introduceți denumirea materialului în câmp, faceți clic pe butonul de căutare pentru a genera o listă de materiale care se potrivesc criteriilor dvs. de căutare.

Căutarea materialelor polimerice în PolyPLUS

Pas 2: Vizualizarea proprietăţilor materialelor

Lista de materiale va afișa toate materialele relevante potrivite criteriilor de căutare originale. Pentru a vizualiza un rezumat a tuturor informațiilor disponibile despre proprietăți, faceți clic pe materialul de interes. Toate categoriile cu proprietăți, pentru care date pot fi găsite, vor fi vizibile prin linkul colorat care conține numărul de date disponibile afișat în paranteze, precum și producătorul materialului unde este cazul.

Pentru a începe vizualizarea proprietăților materialelor, simplu faceți clic pe link. În cazul acesta, mai întâi ne vom uita la proprietățile mecanice, inclusiv la rezistența la încovoiere, forța de tracțiune, deformație la întindere și multe altele.

Proprietățile fizice acoperă, să enumerăm doar câteva, densitatea, modulul de elasticitate, modulul de încovoiere și categorii suplimentare, de asemenea disponibile în filele proprietăți reologice şi optice.

Vizualizarea proprietăţilor materialelor

Pas 3: Vizualizarea proprietăților avansate

Prin integrarea perfectă este posibil să vizualizați datele din Extended Range pentru materiale plastice direct din modulul PolyPLUS. Date despre tensiune-deformație și oboseala materialului pentru calcule avansate non lineare pot fi găsite făcând clic pe linkurile portocalii.

Vizualizarea proprietăților avansate

Pentru mai multe informaţii cum să navigaţi prin Extended Range vizualizați ghidurile noastre practice pentru vizualizarea diagramelor tensiune-deformație și pentru vizualizarea datelor despre oboseală.

Pas 4: Tabele de referinţe încrucişate și comparaţie materiale

Vizualizarea referinţelor încrucişate şi compararea materialelor este o parte critică a înlocuiri şi selecţiei materialului. Pentru a vizualiza tabele cu referinţe încrucişate pentru materiale plastice faceţi clic pe linkul referinţă încrucişată. Aici vom prezenta o listă clasificată de materiale echivalențe pe care le puteţi cerceta în detaliu sau le puteți selecta pentru a le compara alături de materialul original.Pentru mai multe informaţii despre referințele încrucișate în Total Materia, vedeți un ghid practic mai profund în biblioteca noastră cu ghiduri practice Total Metals.

Există două modalităţi pentru compararea materialelor în PolyPLUS, prin opţiunea comparare rapidă, care permite vizualizarea a două materiale de interes prin alăturarea lor şi, de asemenea, prin opțiunea comparare complexă care permite compararea simultană a până la 4 materiale şi a proprietăţilor acestora. Pentru o privire mai detaliată asupra posibilităţilor de comparare în Total Materia vedeți biblioteca noastră Total Metals cu ghiduri practice.[Anterior - Extended Range Tutorial 5]      [Contenut]      [Urmator - PolyPLUS Tutorial 2]