PolyPLUS er datasettet for egenskaper til ikke-metall, og inneholder tusener av plastikker, keramiske materialer og kompositter. PolyPLUS inneholder både proprietære- og standardmaterialer og inkluderer datasett med avanserte egenskaper.

I Total Materia sitt bibliotek er det mange muligheter for å finne tusenvis av plastikkmaterialer som dekker polyamider, gummi, vinyl-harpiks og mange fler.

Trinn 1: Søke etter polymer i PolyPLUS

Om du skal begynne å søke og du kjenner til materialbetegnelsen kan du skrive den inn i materialbetegnelsesfeltet på PolyPLUS sin Raskt søk side. Andre søkemuligheter tilgjengelig lar deg søke på land/standard, produsent og materialgrupper. Du kan også søke på egenskaper i avansert søk.

I dette tilfelle ønsker vi informasjon om LEXAN EXL 1414. Etter du har ført inn materialbetegnelsen i feltet, kan du trykke på søkeknappen for å generere en liste materialer som passer dine kriterier.

Søke etter polymer i PolyPLUS

Trinn 2: Vise materialegenskaper

Listen med materialer vil vise alle relevante materialer som passer dine søkekriterier. For å se en oppsummering av de tilgjengelige materialegenskapene kan du trykke på ønsket materiale. Alle egenskapskategoriene hvor det finnes data er synlig gjennom fargede linker med antallet dataposter tilgjengelig i brakketter, så vel som produsenten hvor det er aktuelt.

For å begynne å vise materialegenskapene trykker du enkelt og greit på linken. I dette tilfelle ser vi først på de mekaniske egenskapene inkludert bøyestyrken, strekkfastheten, tøyeligheten og mer.

Fysiske egenskaper dekker, for å nevne noen få, tetthet, elastisitetsmodul, bøyemodulen med flere kategorier tilgjengelig under fanene rheologiske- og optiske egenskaper.

Vise materialegenskaper

Trinn 3: Vise avanserte egenskaper

Gjennom sømløs integrasjon er det mulig å se Extended Range data for plastikkmaterialer direkte fra PolyPLUS modulen. Spenning-tøyning og utmattingsdata til bruk i avanserte lineære og ikke-lineære beregninger kan finnes ved å trykke på de oransje linkene.

Vise avanserte egenskaper

For mer informasjon på hvordan å navigere gjennom Extended Range modulen se våre omvisninger for å vise spenning-tøyning diagram og se utmattingsdata.

Trinn 4: Kryssreferasetabeller og sammenligning av materialer

Å kunne finne kryssreferansetabeller og sammenligne materialer er kritiske punkter når det kommer til materialutvelgelse og erstatting. For å se kryssreferansetabeller for plastikkmaterialer trenger du kun å trykke på kryssreferanse linken. Her vil du bli presentert en kategorisert liste med ekvivalente materialer som du kan se i mer mer detaljert på egenskapsdata eller velge å sammenligne side om side med ditt valgte material. For mer informasjon om kryssreferanse i Total Materia se vår omvisning om Total Metal i vårt omvisningsbibliotek.

Det er to måter å sammenligne materialer i PolyPLUS. Gjennom hurtigsammenligning alternativet som tillater en rask side om side sammenligning av de to materialene, og det mer omfattende sammenligningsalterativet som tillater sammenligning av opp til 4 materialer samtidig. For mer detaljer se sammenligningsmuligheter i Total Materia og se Total Metals omvisningsbibliotek for mer informasjon.[Forrige - Extended Range Omvisning 5]      [Innhold]       [Neste - PolyPLUS Omvisning 2]