PolyPLUS is de niet-metalen materiaaleigenschappen dataset voor duizenden plastics, keramiek en composieten van zowel farbikanten als van de norm met inbegrip van geavanceerde eigenschappen datasets.

In de Total Materia bibliotheek van polymeren is het mogelijk om tienduizenden van kunststoffen zoals polyamiden, rubbers, harsen van vinyl en nog veel meer te vinden.

Stap 1: Op zoek naar polymeren in PolyPLUS

Om te beginnen met zoeken als u de materiaalbenaming weet kunt die u simpelweg invullen in Snelzoeken op de PolyPLUS pagina. Met andere zoekmogelijkheden kunt u ook zoeken op land/standaard, producent, groep van materialen en materiële familie of om te zoeken naar eigenschappen in geavanceerd zoeken.

In dit geval zullen we de informatie voor het materiaal LEXAN EXL1414 bekijken. Na de matieriaalbenaming in het feld te hebben ingegeven, klikt u op de Zoek knop om nieuwe lijst van materiaalcriteria te genereren.

Op zoek naar polymeren in PolyPLUS

Stap 2: Materiaal eigenschappen weergeven

De lijst met materialen zal alle relevante materialen die aan uw oorspronkelijke zoekcriteria voldoen tonen. Als u een overzicht van alle beschikbare eigenschappen wenst, klik op het materiaal van interesse. Alle categoriën met eigenschappen zullen zichtbaar worden door de gekleurde verbinding met het aantal gegevenspunten beschikbaar binnen de haakjes, alsmede de producent van het materiaal wordt gegeven, indien van toepassing.

Om te beginnen met het weergeven van eigenschappen van het materiaal, klikt u gewoon op de link. In dit geval zullen we eerst een blik werpen op de mechanische eigenschappen met inbegrip van buigsterkte, treksterkte en nog veel meer nemen.

Fysieke eigenschappen dekken, om er maar een paar te noemen, dichtheid, elasticiteitsmodulus, buigsterkte met extra catergoriën en ook beschikbaar onder de tabbladen Rheologische en optische eigenschappen.

Materiaal eigenschappen weergeven

Stap 3: Het bekijken van geavanceerde eigenschappen

Door de naadloze integratie is het mogelijk om Extended Range gegevens voor kunststoffen rechtstreeks vanuit de module PolyPLUS te bekijken. Spanning-rek en vermoeidheid gegevens voor het gebruik van geavanceerde niet-lineaire berekeningen kan worden gevonden door te klikken op de oranje links.

Materiaal eigenschappen weergeven

Zie onze rondleidingen voor het weergeven van spanning-rek diagrammen en vermoeidheid gegevenste bekijken en voor meer informatie over hoe om te navigeren door de Extended Range-module.

Stap 4: Kruisverwijzing tabellen & materiaalvergelijking

Het bekijken van kruisverwijzingen en het maken van materiële vergelijkingen is een cruciaal onderdeel van materiaalvervanging en selectie. Als u kruisverwijzingen voor kunststoffen wilt bekijken klikt u op de kruisverwijzingstabellen link. Hier zal u aangeboden worden met een gerangschikte lijst met gelijkwaardige materialen waaruit u in meer detail kijken kunt en eigenschappen selecteren of om te kunen vergelijken naast die van uw originele materiaal. Zie voor meer informatie over kruisverwijzingen in Total Materia, en maak de toer/rondleiding in onze totale materiaal bibliotheek.

Er zijn twee manieren om materialen in PolyPLUS te vergelijken, vergelijk via de snel optie waarmee een snelle naast elkaar-weergave van de twee materialen van belang gemaakt kan worden en ook via de meer omvattende vergelijkingsweergave waarmee gelijktijdig maximaal 4 materialen en hun eigenschappen vergeleken kunnen worden. Zie voor een meer gedetailleerde kijk op vergelijkingsmogelijkheden in Total Materia naar onze totale materiaal rondleiding door de bibliotheek voor meer informatie.[Vorige - Extended Range Rondleiding 5]      [Inhoud]      [Volgende - PolyPLUS Rondleiding 2]