Το PolyPLUS είναι το σύνολο δεδομένων μη μεταλλικών υλικών και των ιδιοτήτων τους, με χιλιάδες πλαστικά, κεραμικά και σύνθετα υλικά. Καλύπτουν τόσο ιδιόκτητα δεδομένα όσο και τα τυπικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων ιδιοτήτων του συνόλου των δεδομένων.

Στη βιβλιοθήκη πολυμερών της Total Materia υπάρχει η δυνατότητα να βρείτε δεκάδες χιλιάδες πλαστικά υλικά, καλύπτοντας πολυαμίδια, καουτσούκ, ρητίνες βινύλιου και πολλά πολλά άλλα.

ΒΗΜΑ 1: Αναζήτηση πολυμερών υλικών στο PolyPLUS

Για να ξεκινήσετε την αναζήτηση και εφόσον γνωρίζεται την ονομασία του υλικού, εισάγεται την ονομασία στο πεδίο αναζήτησης στη σελίδα γρήγορης αναζήτησης του PolyPLUS. Οι υπόλοιπες διαθέσιμες δυνατότητες αναζήτησης επιτρέπουν επίσης αναζήτησης σύμφωνα με τη χώρα/πρότυπο, παραγωγός, ομάδα υλικών και οικογένεια υλικών ή για να αναζήτηση σύμφωνα με τις ιδιότητες στη σύνθετη αναζήτηση.

Σε αυτή την περίπτωση θα δούμε τις πληροφορίες για το υλικό LEXAN EXL1414. Αφού εισάγετε τη ονομασία του υλικού στο πεδίο, κάντε κλικ στο κουμπί αναζήτησης και σας δίνεται μια λίστα υλικών που ταιριάζει στα κριτήρια αναζήτηση που θέσατε.

Searching for polymer materials in PolyPLUS

ΒΗΜΑ 2 Προβολή ιδιοτήτων υλικών

Ο κατάλογος των υλικών θα εμφανίσει όλα τα σχετικά υλικά που ταιριάζουν με τα αρχικά κριτήρια αναζήτησής σας. Για να δείτε μια σύνοψη όλων των ιδιοτήτων, κάντε κλικ στο υλικό που σας ενδιαφέρει. Όλες οι κατηγορίες ιδιοτήτων για τις οποίες υπάρχουν δεδομένα, εμφανίζονται μέσα από το χρωματιστό σύνδεσμο με τον αριθμό των διαθέσιμων δεδομένων μέσα σε παρένθεση όπως και τον κατασκευαστή του υλικού όπου υπάρχει.

Για να ξεκινήσετε την προβολή ιδιοτήτων υλικών, απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο. Σε αυτή την περίπτωση θα λάβουμε πρώτα μια ματιά στις μηχανικές ιδιότητες όπως αντοχή κάμψης, αντοχή σε εφελκυσμό, τάση εφελκυσμού και πολλά άλλα.

Κάλυψη φυσικών ιδιοτήτων όπως, πυκνότητα, συντελεστής ελαστικότητας, συντελεστής κάμψης και επίσης πρόσθετες κατηγορίες διαθέσιμες στις καρτέλες ρεολογικές και οπτικές ιδιότητες.

Viewing material properties

ΒΗΜΑ 3 Προβολή πρόσθετων ιδιοτήτων

Μέσα από την απρόσκοπτη ενοποίηση είναι δυνατό να προβάλετε δεδομένα Extended Range για πλαστικά υλικά απευθείας από το δομοστοιχείο PolyPLUS. Δεδομένα τάσης-παραμόρφωσης και κόπωσης, για χρήση σε μη-γραμμικούς υπολογισμούς μπορούν να βρεθούν με ένα κλικ στους συνδέσμους με πορτοκαλί χρώμα.

Viewing advanced properties

Για περισσότερες πληροφορίες και για το πως να περιηγηθείτε καλύτερα δείτε τις ξεναγήσεις μας για προβολή καμπύλων τάσης παραμόρφωσης και προβολή δεδομένων κόπωσης.

ΒΗΜΑ 4 Πίνακες διασταύρωσης και σύγκριση υλικών

Η προβολή παραπομπών και η σύγκριση υλικών αποτελούν ένα κρίσιμο σημείο για την αντικατάσταση και επιλογή των υλικών. Για να δείτε τους πίνακες διασταυρώσεων για πλαστικά υλικά, απλά κάντε κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο. Εδώ θα εμφανιστεί μια λίστα ανά κατηγορία με ισοδύναμα υλικά από την οποία με μια ματιά μπορείτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια να δείτε πληροφορίες ιδιοτήτων ή να επιλέξετε για σύγκριση με το πρωτότυπο υλικό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους πίνακες διασταύρωσης της Total Materia, Total Materia, δείτε τη σε βάθος ξενάγηση στη Total Metals βιβλιοθήκη.

Υπάρχουν δυο τρόποι να συγκρίνετε υλικά στο PolyPLUS, μέσα από τη γρήγορη επιλογή σύγκρισης που επιτρέπει μια γρήγορη side by side προβολή των δύο υλικών που σας ενδιαφέρουν όπως επίσης μέσα από πιο πλήρης προβολή σύγκρισης που επιτρέπει να συγκριθούν μέχρι και 4 υλικά και οι ιδιότητες τους ταυτόχρονα. Για μια ποιο λεπτομερείς άποψη των δυνατοτήτων σύγκρισης της Total Materia δειτε την Total Metals βιβλιοθήκη ξεναγήσεων.[Προηγούμενη ξενάγηση ER 5]      [Περιεχόμενο]      [Επόμενη ξενάγηση PP 2]