PolyPLUS er et ikke-metallisk materialeegenskabs datasæt for tusindvis af polymere, keramer og kompositter som dækker både proprietære og standard materialer, herunder avancerede egenskabs datasæt.

I Total Materia's bibliotek for polymerer er det muligt at finde tusindvis af plastmaterialer som polyamider, gummier, vinyl resiner og mange mange flere.

Trin 1: Søgning efter kompositmaterialer i PolyPLUS

For at starte din søgning skal du indtaste den ønskede materiale betegnelse du er på udkig efter i materiale betegnelses boksen på PolyPLUS hurtigsøgnings siden. Andre tilgængelige søgemuligheder tillader at du også kan søge efter land/standard, producent, gruppe af materialer og materiel familie eller egenskaber i avanceret søgning.

I dette tilfælde vil vi gerne se oplysninger for materialet LEXAN EXL1414. Når du indsætter den materielle betegnelse i feltet, klik på Søg-knappen til at generere en liste over materialer, der opfylder søgekriterierne.

Searching for polymer materials in PolyPLUS

Trin 2: Visning af materialeegenskaber

På listen over materialer vil der vises alle relevante materialer der matcher dine oprindelige søgekriterier. Hvis du vil se en oversigt over alle tilgængelige oplysninger, skal du klikke på det ønskede materiale. Alle egenskabs kategorier som der kan findes data til bliver synlige, gennem de farvede links med antallet af tilgængelige datapunkter givet i parentes, såvel som producenten af materialet hvis det er relevant.

For at få vist materialeegenskaber, skal du blot klikke på linket. I dette tilfælde vil vi først tage et kig på mekaniske egenskaber herunder bøjningsstyrke, trækstyrke, trækbelastning og meget mere.

Fysiske egenskaber omfatter densitet, elasticitets modulet, bøjningsmodulet og yderligere kategorier tilgængelig under fanerne rheologiske og optiske egenskaber.

Viewing material properties

Trin 3: Få vist avancerede egenskaber

Gennem en velfungerende integration er det muligt at se Extended Range data for polymerer direkte i PolyPLUS modulet. Spænding-tøjnings og udmattelses data til anvendelse i avancerede ikke-lineære beregninger kan findes ved at klikke på de orange links.

Viewing advanced properties

For mere information omkring hvordan man navigerer rundt i Extended Range modulet, se da vores guides for visning af spænding-tøjning diagrammer og visning af udmattelsesdata.

Trin 4: Krydsreferencetabeller & materiale sammenligning

At se krydshenvisninger og kunne lave materielle sammenligninger er en kritisk del bag materiale valg og udskiftning. Klik på linket krydsreference for at se krydsreferencetabeller for polymerer. Her vil du blive præsenteret for en kategoriseret liste af tilsvarende materialer, hvor du kan se deres tilhørende egenskabsdata, eller vælge at sammenligne med dit oprindelig valgte materiale. For mere infromation omkring krydsreferencer i Total Materia, se da en guide der går mere i dybden i vores Total Metals guide bibliotek.

Der er to måder at sammenligne materialer i PolyPLUS på. Enten gennem den hurtige sammenlignings mulighed som giver en side-by-side af de to udvalgte materialer eller ved den mere omfattende Sammenligningsvisnings mulighed hvor der kan sammenlignes op til 4 materialer af gangen. For en mere detaljeret beskrivelse af sammenlignings muligheder i Total Materia se vores Total Metals guide bibliotek for mere information.[Forrige - Extended Range Guide 5]      [Indhold]      [Næste - PolyPLUS Guide 2]