eXporter je dodatni modul koji povezuje Total materia bazu podataka i inženjerski softver (CAE). Ukoliko želite da prebacite podatke iz Total Materia baze direktno u CAE softver i da ih jednostavno sačuvate u Excel formi ili kao .xml, eXporter će Vam to obezbediti. Podatke je moguće eksportovati iz tri glavna modula: Total Metals, PolyPLUS i Extended Range. 

Formati dostupnih softvera uključuju ANSYS, Abaqus, MSC Nastran, SolidWorks, Radioss i mnoge druge.

1. Korak: Pregled dostupnih podataka za eksportovanje

Prvi korak je identifikacija i pretraga materijala čije podatke želite da izvezete. Ovo se može uraditi kroz stranice brze ili napredne pretrage.

Da biste pregledali dostupne osobine izabranog materijala otvorite ih preko stranice podgrupe i dalje preko dela za navigaciju sa strane.

2. Korak: Odabir i dodavanje osobina za eksportovanje

Pored svakog seta podataka dostupnog za preuzimanje pronaći ćete malo plavo dugme za eksportovanje.

Savet: Kreirate datoteku kompatibilnu određenom CAE softveru, pa u nekim slučajevima postoje razlike u osobinama koje podržavaju određeni formati softvera.

U klipbord možete dodati još osobina za izabrani materijal. Ove osobine uključuju podatke o hemijskom sastavu, fizičke osobine, dijagrame napon-deformacija i podatke o zamoru materijala.

Selecting and adding properties for export

3. Korak: Pregled izabranih osobina

Kada završite sa izborom podataka za eksportovanje možete otići u glavnu eXporter karticu da biste ih pregledali.

Podrazumevani prikaz je podešen na Sve, što znači da možete pregledati sve izabrane osobine predstavljene u tabeli. Da biste ih izmenili ili dodali komentar kliknite na dugme Uredi pored podatka određenoj osobini. Nakon što ste napravili izmene kliknite na dugme Sačuvaj.

Iznad tabele sa podacima za eksportovanje je prikazano u kom softverskom formatu se mogu sačuvati odabrane osobine. Primetićete da je, na primer, granicu tečenja moguće eksportovati u ANSYS formatu, ali da Abaqus ne podržava eksportovanje ove osobine.

Review selected data

Savet: Total Materia pruža mogućnost da se podaci eksportuju i u dva jednostavnija formata - xls i xml.

4. Korak: Izbor formata za eksportovanje i eksportovanje

Da biste odabrali format u kojiem želite da eksportujete podatke jednostavno obeležite polja za potvrdu formata smeštena ispod osnovnih informacija o materijalu.

Da biste započeli izvoz podataka kliknite na dugme Eksportovanje i otvorite ili sačuvajte podatke na Vašem računaru. Eksportovani podaci biće sačuvani u zip datoteci, koju možete raspakovati i prikazati podatke na uobičajen način.

Selecting the export format and exporting

Savet: Da bi Vam olakšala posao, Total Materia pruža mogučnost pregleda prethodnih eksportovanja i dodavanja istih u klipbord bez pretraživanja svakog seta podataka. Kliknite na Prethodna eksportovanja, pregledajte ih, izaberite i označite i ti podaci će biti prikazani u glavnoj tabeli osobina za eksportovanje.[Prethodni - PolyPLUS Vodič 3]      [Sadržaj]      [Sledeći - Tracker Vodič 1]