eXporter este modulul care în primul rând reprezintă o punte între Total Materia şi software-ul pentru inginerie asistată de calculator (CAE). Fie că doriţi să mutaţi date din Total Materia direct la CAE software sau pur şi simplu să le exportați în excel sau .xml, eXporter oferă toate funcţionalităţile de care aveţi nevoie. Puteți exporta date din cele 3 module principale Total Metals, PolyPLUS şi Extended Range.

Formate de analiză disponibile includ ANSYS, Abaqus, MSC Nastran, SolidWorks, Radioss şi multe altele.

Pas 1: Vizualizarea datelor disponibile pentru export

Primul pas este să identificați și să găsiți materialul pentru care doriţi să exportaţi proprietăţile. Aceasta se poate face prin căutare rapidă sau prin pagini de cautare avansata.

Pentru a vizualiza proprietăţile disponibile pentru materialul ales puteți mai întâi să accesaţi acestea prin pagina de subgrup şi apoi prin secțiunea de navigare a barei laterale.

Pas 2: Selectarea şi adăugarea proprietăţilor pentru export

Lângă fiecare set de date disponibil pentru descărcare veţi găsi un buton mic, albastru, adăugaţi la export. Când faceţi clic pe buton veți vedea exact care formate software suporta exportul acestei proprietăți.

Sfat: Dvs. efectiv creaţi un fişier compatibil cu un software CAE specific, astfel încât, uneori, există diferenţe între proprietăţile pe care aceste formate de analiză le vor sprijini şi accepta.

Proprietăţi suplimentare pot fi adăugate la clipboard prin navigarea prin datele disponibile pentru materialul selectat. Aceasta poate include - date despre compoziţie, proprietăţile fizice, tensiune-deformație și date despre oboseală.

Selectarea şi adăugarea proprietăţilor pentru export

Pas 3: Revizuirea datelor selectate

Odată ce sunteţi mulţumit cu datele alese, puteţi trece la tabul principal al exportatorului pentru a revizui selecțiile.

Vizualizarea implicită este setată la All ceea ce înseamnă că puteţi vedea toate proprietăţile selectate din tabelul prezentat. Pentru a face modificări sau adăuga note la date faceţi clic pe butonul Editare care se află lângă datele relevante de proprietate. Odată ce aţi făcut schimbarea dați clic pe iconița de salvare.

Deasupra tabelului de export este posibil să previzualizați proprietăţile care sunt disponibile pentru export în funcţie de fiecare format de analiză specific. Veţi observa unele diferenţe aici, de exemplu, formatul ANSYS susține exportul de efort la curgere, dar nu și Abaqus.

Revizuirea datelor selectate

Sfat: Total Materia, de asemenea, oferă două exporturi în format xls proprietare. Şi format xml pentru cerințe mai simple de date.

Pas 4: Selectarea formatului de export şi exportul

Pentru a selecta formatele de exportare, puteţi face selecții unice sau multiple utilizând căsuțele de selectare care se află sub informaţiile principale ale materialelor.

Pentru a începe exportarea, faceţi clic pe butonul export şi apoi deschideţi sau salvaţi fişierele pe calculatorul dumneavoastră. Exporturile vor fi prezentate într-un fişier zip, care apoi trebuie extrase şi afișate într-un mod standard.

Selectarea formatului de export şi exportul

Sfat: Pentru a vă facilita utilizarea, Total Materia vă oferă opţiunea de a vedea şi adăuga selecțiile anterioare de export la Clipboard fără a fi nevoie să căutați prin fiecare set de date. Faceţi clic pe butonul submeniului exporturi anterioare, vedeți şi selectaţi și exporturile dvs. anterioare vor fi accesibile în tabelul principal cu date de export.[Anterior - PolyPLUS Tutorial 3]      [Contenut]      [Urmator - Tracker Tutorial 1]