eXporter is de toevoegde module die voornamelijk helpt de kloof tussen Total Materia en computer aided engineering (CAE) software te verkleinen. Of u wilt gegevens van Total Materia rechtstreeks naar CAE software verplaatsten of gewoon exporteren in Excel of .xml, eXporter biedt alle functionaliteit die u nodig heeft. Het is mogelijk om gegevens te exporteren uit onze 3 belangrijkste modules, Total Metals, PolyPLUS en Extended Range.

Opgenomen solver formaten beschikbaar zijn ANSYS, Abaqus, MSC Nastran, SolidWorks, Radioss en nog veel meer.

Stap 1: Beschikbare gegevens voor export bekijken

De eerste stap is het identificeren van het materiaal waarvan u de eigenschappen wilt exporteren zoeken. Dit kan worden gedaan via het snel zoeken of geavanceerd zoeken.

Als u de beschikbare eigenschappen voor het gekozen materiaal wilt bekijken kunt u vervolgens eenvoudig toegang tot deze eerst pagina verkrijgen en vervolgens door de handige zijbalk te navigeren.

Stap 2: Selecteren en toevoegen van eigenschappen voor export

Naast elke gegevensset voor download beschikt u over een blauwe knop om te kunnen exporteren. Wanneer u op de knop klikt zult u eenvoudig kunnen zien welke solver formaten ondersteunt worden voor export.

Tip: U maakt effectief een bestand dat compatibel is met een specifieke CAE-software en dus verschillen soms welke eigenschappen deze solver ondersteunt en accepteert.

Verdere eigenschappen kunnen worden toegevoegd aan het Klembord door te navigeren door de beschikbare gegevens van het geselecteerde materiaal. Dit kan; samenstelling, fysieke eigenschappen, spanning en vermoeidheid gegevens omvatten

Selecteren en toevoegen van eigenschappen voor export

Stap 3: Geselecteerde gegevens bekijken

Zodra u tevreden bent met uw gekozen gegevens, kunt u naar het eXporter tabblad gaan om uw selecties te controleren.

De standaardweergave is ingesteld op ‘alle’ en daar krijgt u alle geselecteerde eigenschappen in een tabel gepresenteerd. Om wijzigingen of notities toe te voegen aan de gegevens kunt u gewoon klikken op de knop ‘bewerken’ naast de betreffende eigenschap. Zodra u uw wijziging hebt gemaakt klikt u op de knop opslaan.

Boven de export tabel is het mogelijk om uw geselecteerde eigenschappen te bekijken in het gewenste formaat. U zult merken dat hier verschillen zijn, bijvoorbeeld, het ANSYS-formaat ondersteunt de export van spanning, maar Abaqus niet.

Geselecteerde gegevens bekijken

Tip: Total Materia biedt ook twee proprietary formaten voor export naar xls. En XML-formaat voor meer gewone vereiste gegevens.

Stap 4: Het exportformaat selecteren en exporteren

Om te kunnen selecteren welke formaten u wilt exporteren, kunt u gewoon één of meerdere vakjes selecteren van de belangrijkste materiaal informatie.

Om de export te beginnen, klik op de knop exporteren en open vervolgens of sla de bestanden op, op uw machine klaar voor gebruik. Uw exports zullen in een ingepakt bestand worden aangeboden en kunnen simpelweg uitgepakt en bekeken worden.

Het exportformaat selecteren en exporteren

Tip: Om uw leven te vergemakkelijken heeft Total Materia de optie ingevoerd dat u voorgaande exports weer kunt oproepen zonder dat u elke dataset weer hoeft toe te voegen. Klik op de knop van de vorige exports, bekijk en selecteer en uw vorige exports zullen worden toegevoegd aan huidige exports.[Vorige - PolyPLUS Rondleiding 3]      [Inhoud]      [Volgende - Tracker Rondleiding 1]