Az eXporter kiegészítő modul, amely segít áthidalni a Total Materia és a számítógéppel segített mérnöki tervező (CAE) szoftver közötti szakadékot. Legyen a feladat akár adatok mozgatása a Total Materia adatbázisból közvetlenül egy CAE szoftverbe vagy egyszerűen excel vagy .xml fájlformátumba történő exportálás, az eXporter rendelkezik az ehhez szükséges funkcionalitással. Mindhárom fő adatmodulunkból, a Total Metals, a PolyPLUS és az Extended Range modulból is van lehetőség az adatok exportálására.

Különféle szolver-formátumokban készülhet az export fájl: ANSYS, Abaqus, MSC Nastran, SolidWorks, Radioss stb.

1. lépés Az exportálható adatok megtekintése

Első lépésként azonosítsuk és keressük meg azt az anyagot, amelynek tulajdonságait exportálni szeretnénk. Ezt a Gyorskeresés vagy a Részletes keresés funkciókkal tudjuk elvégezni.

A kiválasztott anyaghoz rendelkezésre álló adatokat elérhetjük az alcsoportok oldalról, később pedig az oldalsávban megjelenő praktikus hivatkozásokkal.

2. lépés Az exportálni kívánt adatok kiválasztása és hozzáadása

Az adatsorok mellett található a kis kék, Exportra jelölés gomb. A gombra kattintva egyből láthatja, hogy a kijelölt anyagtulajdonság exportálását milyen szoftver-formátumokba lehetséges elvégezni.

Tipp: Egy adott CAE szoftverrel kompatibilis fájlt hoz létre az exporttal, ezért néha különbségek vannak abban, hogy milyen tulajdonságokat képes az adott szolver formátuma támogatni és elfogadni.

További tulajdonságokat adhat a vágólapra a kiválasztott anyaghoz rendelkezésre álló adatokból. Ezek lehetnek többe között vegyi összetételi, fizikai tulajdonságok, feszültség-alakváltozás és fáradási adatok stb.

Selecting and adding properties for export

3. lépés A kiválasztott adatok áttekintése

Ha végzett az adatok kiválasztásával haladjon tovább az export funkció főképernyőjére és nézze át a kiválasztott adatokat.

Az alapértelmezett nézet az Összes, ami azt jelenti, hogy az összes exportra kiválasztott anyagtulajdonságot láthatja a táblázatban. Ha változtatni vagy megjegyzést szeretne fűzni a kiválasztott adatokhoz, akkor kattintson az adott tulajdonságadat sorában az utolsó oszlopban lévő Szerkesztés gombra. Ha elvégezte a kívánt módosítást kattintson a mentés ikonra.

Az export táblázat felett láthatja a rendelkezésre álló export-formátumokat, amelyekre kattintva csak azok a tulajdonságok látszanak a táblázatban, amelyeket a kiválasztott formátum kezelni tud. Néhány különbséget találhat itt, pl. az ANSYS formátuma támogatja a folyáshatár tulajdonság exportálását, de az Abaqus formátuma nem.

Review selected data

Tipp: A Total Materia két általános formátumot is felkínál az exportra; az egyik az xls formátum. A másik pedig az xml az egyszerűbb adatigények kielégítésére.

4. lépés Az export formátum kiválasztása és az exportálás elvégzése

Az export formátum kiválasztásához válasszon ki egy vagy több formátumot az anyag alapvető adatai alatt található jelölőnégyzetek segítségével.

Az export elvégzéséhez kattintson az Export gombra és ezután egyszerűen nyissa meg vagy mentse el a létrejött fájlt, amely máris használatra kész. Az exportált adatok egy csomagolt fájlban jönnek létre, amelyet a szokásos módon tud megnyitni és megtekinteni.

Selecting the export format and exporting

Tipp: Hogy még egyszerűbb legyen, a Total Materia lehetővé teszi a korábbi exportált adatok megtekintését és újbóli exportálását, így nem kell újra végigmenni a teljes exportálási folyamaton. Kattintson az Előző export menügombra, ahol átnézheti és kiválaszthatja az Önt érdeklő előző exportot, ami aztán elérhetővé válik az export funkció főképernyőjén.[Előző bemutató PolyPLUS 3]      [Tartalom]      [Következő bemutató Tracker 1]