Το eXporter είναι το πρόσθετο δομοστοιχείο που κατά κύριο λόγο βοηθά να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της πηγής των δεδομένων και του λογισμικού ψηφιακής σχεδίασης (CAE). Αν θέλετε να εξάγετε δεδομένα από την Total Materia απευθείας σε CAE λογισμικό ή απλά εξαγωγή σε excel ή .xml, το eXporter παρέχει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεστε. Είναι δυνατό να εξαγάγετε δεδομένα από τα 3 κύρια δομοστοιχεία μας, Total Μetals, PolyPLUS και Extended Range. 

Περιλαμβάνονται διαθέσιμες μορφές solver όπως ANSYS, Abaqus, MSC Nastran, SolidWorks, Radioss και πολλά άλλα.

ΒΗΜΑ 1: Προβολή διαθέσιμων δεδομένων για εξαγωγή

Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε και να αναζητήσετε το υλικό από το οποίο θέλετε να εξαγάγετε ιδιότητες. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της γρήγορης αναζήτησης ή τις σελίδες σύνθετης αναζήτηση .

Για να δείτε τις διαθέσιμες ιδιότητες για το επιλεγμένο υλικό μπορείτε απλά να τις επιλέξετε μέσα από την υποομάδα και έπειτα μέσα από τη πρακτική πλαϊνή μπάρα περιήγησης.

ΒΗΜΑ 2 Επιλογή και την προσθήκη ιδιοτήτων για εξαγωγή

Δίπλα σε κάθε σύνολο δεδομένων που είναι διαθέσιμα για εξαγωγή, θα δείτε ένα μικρό, μπλε πλήκτρο εξαγωγής. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί θα είστε σε θέση να δείτε ακριβώς ποια μορφή υποστηρίζει την εξαγωγή αυτής της ιδιότητας.

Συμβουλή: Ουσιαστικά δημιουργείτε ένα αρχείο συμβατό με ένα συγκεκριμένο λογισμικό CAE και έτσι μερικές φορές υπάρχουν διαφορές στο ποιες ιδιότητες και με ποια μορφή μπορούν να υποστηριχτούν.

Περαιτέρω ιδιότητες μπορούν να προστεθούν στο πρόχειρο, κάνοντας πλοήγηση μέσα από τα διαθέσιμα στοιχεία για το επιλεγμένο υλικό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει - σύνθεση στοιχείων, φυσικές ιδιότητες, τάση-παραμόρφωση και δεδομένα κόπωσης.

Selecting and adding properties for export

ΒΗΜΑ 3 Αναθεώρηση επιλεγμένων δεδομένων

Εφόσον είστε ικανοποιημένοι με τα δεδομένα που επιλέξατε, μεταβείτε στη καρτέλα eXporter για να δείτε τις επιλογές σας.

Η προεπιλεγμένη προβολή έχει οριστεί έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε όλες τις επιλεγμένες ιδιότητες που παρουσιάζονται στον πίνακα. Για να κάνετε αλλαγές ή να προσθέσετε σημειώσεις στα δεδομένα, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο κουμπί για επεξεργασία δίπλα από τα συναφή δεδομένα. Αφού έχετε κάνει την αλλαγή σας κάντε κλικ στο εικονίδιο αποθήκευση.

Πάνω από τον πινάκα με τα δεδομένα προς εξαγωγή, υπάρχει η δυνατότητα για προεπισκόπηση των συμβατών ιδιοτήτων σύμφωνα με τη κατάλληλη μορφή. Θα παρατηρήσετε ορισμένες διαφορές εδώ, για παράδειγμα, η μορφή του ANSYS υποστηρίζει την εξαγωγή του ορίου ελαστικότητας, αλλά το Abaqus δεν το κάνει.

Review selected data

Συμβουλή: Η Total Materia επίσης προσφέρει και δύο ιδιόκτητες μορφές εξαγωγής σε xls και xml μορφή για πιο απλές απαιτήσεις δεδομένων.

ΒΗΜΑ 4 Επιλέγοντας τη μορφή εξαγωγής και εξαγωγή

Για να επιλέξετε πια μορφή εξαγωγής ταιριάζει, επιλέξτε ένα ή περισσότερα πλαίσια ελέγχου κάτω από την κύρια πληροφορία του υλικού.

Για να ξεκινήσετε την εξαγωγή, κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή και στη συνέχεια απλά ανοίξτε ή αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας έτοιμα για χρήση. Οι εξαγωγές θα παρουσιαστούν σε ένα αρχείο zip, το οποίο μπορεί στη συνέχεια απλά να ανοιχτεί με τον τυποποιημένο τρόπο.

Selecting the export format and exporting

Συμβουλή: Για να κάνει τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη, η Total Materia σας παρέχει την επιλογή να προβάλετε και να προσθέσετε προηγούμενες εξαγωγές στο πρόχειρο χωρίς την ανάγκη επαναπροσδιορισμού τους. Κάντε κλικ στο υπομενού των προηγούμενων εξαγωγών, προβάλετε και επιλέξτε την προηγούμενη εξαγωγή η οποία θα εμφανιστεί στον πίνακα δεδομένων.[Προηγούμενή ξενάγηση PP 3]      [Περιεχόμενο]      [Επόμενη ξενάγηση TR 1]