Diagrame Plasticitate: Total Materia deține o colecție unică de diagrame plasticitate pentru calcule din gama de plasticitate și pentru un nivel ridicat de deformare pentru mii de materiale, tratamente termice și temperaturi de lucru. Sunt oferite atât curbe de tensiune reala cât și cele nominale și o gamă de posibilități pentru căutare prin parametrii definiți de utilizator.

Ca doar o parte a modulului Extended Range, diagramele plasticitate acordă asistență de necomparat în lumea de inginerie, iar atunci când sunt combinate cu baza de date Total Materia oferă un instrument optim cu proprietăți avansat

Pas 1: Căutarea diagramelor de plasticitate în Căutare Rapidă

Să presupunem că doriți să vizualizați diagrame plasticitate pentru 1.1191 DIN.

Motorul de căutare Total Materia cel mai eficient efectuează căutări de materiale prin denumirea lor folosind opțiunea Căutare Rapidă.

Pas 2: Definirea criteriilor de căutare

Pur și simplu introduceți denumirea și selectați țară / standard.

După aceea, tot ce trebuie să faceți este să dați clic pe butonul "căutare". În câteva secunde motorul de căutare Total Materia va găsi toate materialele, care au 1.1191 DIN în denumirea lor.

Definirea criteriilor de căutare

Pas 3: Selectarea de subgrup

Total Materia va afișează convenabil toate rezultatele de căutare care se potrivesc în subgrupuri. Apoi pur și simplu selectați materialul/standard care vă interesează și vedeți oricare din proprietățile sale făcând clic pe linkuri relevante

Selectarea de subgrup

Pentru a vizualiza diagrame plasticitate faceți clic pe linkul din subgrupul pe care l-ați ales.

Selectarea de subgrup

Pas 4: Găsirea diagramelor de plasticitate prin criterii special

Total Materia permite posibilitatea de a găsi diagrame plasticitate direct prin modulul Extended Range utilizând criterii speciale de căutare. Doar faceţi clic pe modulul Extended Range şi selectaţi opţiunea Plasticitate din sub meniu.

Este posibil să restrângeţi lista cu mii de materiale prin indicarea parametrilor specifici de căutare cum ar fi tratament termic, forma, temperatură şi rata de deformație. În acest caz căutam oţelurile inoxidabile germane (DIN) cu o rata de deformație de 10-100(1/s).

Pas 5: Vizualizarea diagramelor

Total Materia va prezenta curbe la temperatura camerei care se potrivesc criteriilor de căutare, dar, de asemenea, este posibil să selectaţi dintr-o serie de condiţii din selectorul condiţie. După selectarea condiției de interes, este posibil să vizualizați tensiune-deformație reală și nominală şi, de asemenea, curba limită de formare (FLC) la tensiune -deformație reală și nominală. Cifrele sunt, de asemenea, convenabil afişate în tabel pentru a le utiliza cu uşurinţă în alte calcule.

Este de asemenea posibil să aflați informații adiționale despre r-factor pentru materiale care ajută activități de modelare CAE.

Vizualizarea diagramelor[Anterior - Extended Range Tutorial 1]      [Contenut]      [Urmator - Extended Range Tutorial 3]